Amazon Dropshipping Nedir? Nasıl Yapılır?

Amazon Dropshipping İle Gelir Elde Etmenin Avantajları


Günümüzde internet alışverişi oldukça popüler hale geldi. İnternette alışveriş yaparken güvenilir sitelere rastlamak oldukça zor. Bu güvenli siteler arasında ve yüksek popülaritesi ile Amazon baş sıralarda yerini alıyor. Bununla birlikte Amazon dünyanın değeri yüksek 10 şirketi arasında yer bulur.

Amazon Dropshipping Hakkında: Nasıl sebze halinde bir komisyoncu sebzeleri üreticiden alıp tüketiciye ulaştırarak bir köprü görevi görüyorsa Amazon’da da para kazanabileceğiniz öyle bir bölüm mevcut. Amazon dropshipping ile dünya genelinde birçok kişi bul yol sayesinde internet üzerinden gelir elde edebiliyor. Şimdi gelin Amazon Dropshipping kullanınca bize ne gibi avantajlar ve dezavantajlar sunacağına yakından bakalım.

Amazon Dropshipping İle Gelir Elde Etmenin Avantajları:

Amazon Dropshipping İle Gelir Elde Etmenin Dezavantajları

Nedir Bu Amazon Dropshipping?

Türkçesi ne stoksuz e-ticaret olarak telaffuz edebiliriz. Ve Amazon’da satış yapabilmenin mümkün olduğu yollardan bir tanesidir. Peki, Bu iş nasıl yapılır? Bu iş için gerekli kurallar var mıdır? Bunları öğrenmek için yazımızı okumaya devam edelim.

Veri analizi deyince akıla gelen Dünya devlerinden Statista’nın yapmış olduğu araştırmaların raporlarına göre Amazon’un Pazar yerlerinin 219 milyar dolar bütçeyi geçmiş olduğunu gösteriyor. Bu bütçeyi internet üzerinden satış yapmak isteyen kişilerin şüphesiz akıllarını kurcalıyor ve heyecan veriyor. Bu Amazon Dropshipping olayı Amazon’un site içerisinde size sağladığı işin ismidir. Ve her işte olduğu gibi Amazon dropshipping işinin de belli gereksinim ve kuralları vardır.

Amazon’da Dropshipping Nasıl Yapılabilir

Dropshipping yapabilmeniz için öncelikle Amazon üzerinden bir satıcı hesabı oluşturmanız gerekmektedir. Dropshipping’in en çok kullandığı pazar yerlerinin başında Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya bölgeleri gelmektedir. Amazon üzerinden dropshipping yapmak isteyen kullanıcıların “Amazon Dropshipping Policy” kurallarına ve şartlarına uymaları gerekmektedir.

Dropshipping Yapılırken İzlenecek Yollar

Müşteriniz Amazon üzerinden sipariş verir. Sonra almış olduğunuz siparişi ürün tedarikçilerinizden tedarik edersiniz. Müşterilerimizin adres bilgilerini Amazon üzerinden edinirsiniz.

Ürünün yapmış olduğunuz maliyeti, gönderilen yaptığınız kargo masrafları ve Amazon’un sizden kendileri için kestiği komisyon ücretinin dışında geriye kalan para net olarak sizin kârınızı gösterir.

Sitede sizden beklenen süreyi geçirip satışlar yaptıktan sonra kazanmış olduğunuz parayı paranın gönderildiği banka hesabınızdan çekebilirsiniz.

Önemli bir husus olan satıcı hesabı konusuna gelirsek. Amazon’da satış işlemlerini gerçekleştirmek için bir satıcı hesabına ihtiyaç duyacaksınız. Ama satıcı hesaplarının çok sıkı kurallar ile denetlendiğini unutamamanız gerekir. Koyulan kurallara uymanız sizden beklenendir.

Amazon’da Satıcı Hesabı Oluşturma
Amazon Dropshipping Satıcı Profili Oluşturmak

Yukarıda yazmış olduğumuz tüm işlemleri ve adımları tamamladıktan sonra sizin kendinize özel olan mağazanızın logosunu, ismini ve satacağınız ürünlerin bilgilerini girmeniz gerekmektedir.

Bu satış yöntemini kullanarak para kazanan insanların olması beraberinde rekabetinde artmasını tetikliyor. Artan rekabetten dolayı Amazon Amerika ve Kanada pazarları oldukça yoğundur. Bu yoğunluktansa daha az yoğun olan Avrupa ve Asya pazarlarına satış yapan kullanıcılar da mevcuttur. Amazon’un Birleşik Krallık pazarı da oldukça önemli fırsatlar sunabilmektedir.

Amazon sunmuş olduğu çoklu hesap sayesinde farklı para birimlerinden oluşan hesaplar kurabilirsiniz. 500 dolar bir para kazandıysanız bu parayı kendi ülkenizdeki hesabınıza kendi para biriminize çevirerek yollayabilirsiniz.

Dolar, Euro ve bunun gibi birkaç tane daha para birimlerinin olduğu hesapları şu an edinebilirsiniz. Ve Eğer parayı kendi paramızı çevirirseniz hiçbir kesinti olmadığında hatırlatalım. Bu sayede herhangi bir para çevirme işlemine oranla 50 60 dolar kâr edebilirsiniz.

Yukarıdaki verilen bilgiler ile Amazon üzerinden Kendi sanal mağazanızı grup aldığınız ürünleri satışına başlayabilirsiniz. Bulunduğunuz bölgedeki ihtiyaçları göz önünde bulundurarak buna göre ürünler satarak gelirinizi daha da arttırabilirsiniz. Fakat önemli bir nokta var.

Tedarik edeceğiniz ürünleri kabul etmiş olduğunuz politikalar çerçevesinde Amazondaki satıcılardan tedarik etmeniz istenmektedir. Ali express, eBay ya da farklı platformundan tedarik edeceğiniz ürünleri satarsanız başınız ağrıyabilir. Satış yaparken Amazon size sunmuş olduğu politikaları uygulayarak sorunsuz bir şekilde satış yapabilir ve para kazanabilirsiniz. Ayrıca internetten izleyeceğiniz videolar ile bu işi geliştirebilirsiniz. Şimdi çabucak satışa geçebilirsiniz.

Exit mobile version