Çift Uygulama Nedir? Nasıl Kurulur?

Mobil Cihazlarda Çift Uygulama Nedir?

Mobil cihazlar ve akıllı cep telefonları üzerinde kullanılan çift uygulama genel olarak insanlar tarafından sıkça merak edilen konular arasında yer almaktadır. Bu konu hakkında genellikle aynı cep telefonu üzerinde iki farklı WhatsApp hattı, Instagram, Facebook ya da Twitter hesaplarının aktif bir şekilde kullanılabilmesi mobil cihaz kullanıcıları tarafından merak edilmektedir. Hem özel gerekçeler hem de iş gibi profesyonel nedenlerden dolayı, insanlar bahse konu olan bu uygulamaları çift uygulama şeklinde kullanmak durumunda olabilir. Bu nedenle çift uygulama nedir ya da çift uygulamalar nasıl kullanılır soruları sıkça sorulan ve araştırılan konular arasında yer almaktadır.

 

Mobil Cihazlarda Çift Uygulama Nedir?

Genel olarak çift uygulamalarda Android ya da IOS işletim sistemine sahip olan cep telefonlarında, bahse konu olan uygulamaları iki farklı versiyon üzerinde işletim sisteminde kullanabilme özelliği olarak tanımlanabilir. Çift uygulama özelliğinde tek bir cep telefonunda iki farklı Whatsapp hattı, iki farklı Instagram hesabı ya da Facebook hesabı yönetebilmeniz mümkündür. Çift uygulamayı telefonunuzda gerçekleştirebilmek için ise uygulamanın kopyasının oluşturulması gereklidir. Dolayısı ile kopyası oluşturulan bu uygulama, telefon üzerinde iki farklı versiyon halinde yer alabilecek ve bu iki farklı uygulamaya da giriş yapmak istediğiniz hesaplar üzerinden erişim sağlayarak birbirlerinden bağımsız bir şekilde bu hesapları yönete bileceksiniz. Doğal olarak çift uygulama işlevi, her mobil cihaz sürümü ile uyumlu bir şekilde çalışmaya bilir. Bu konu ile ilgili olarak kullanmak istediğiniz uygulamaların hem güncel sürümlerini indirdiğinizden hem de kullanmış olduğunuz işletim sisteminin güncel versiyonu kullanıp kullanmadığınızdan emin olmanız gereklidir. Çift uygulamalar zaman zaman ikili uygulama olarak da bilinmektedir ve işletim sisteminizin ikili uygulamalar ile uyumlu çalışıp çalışmadığını da kontrol etmeniz gereklidir.

 

Android Çift Uygulama

Yukarıda bahsedildiği gibi bazı işletim sistemleri ya da işletim sistemlerinin güncel sürüm versiyonları çift uygulamalara yönelik çalışma imkanı tanımamaktadır. İşletim sistemlerinin yerel özelliklerinden kaynaklı olarak da etkinleştirilemeyen çift uygulamalarda, play store ya da uygulama mağazasından indirebileceğiniz bazı yardımcı programlar vasıtası ile ikili uygulama katmanları oluşturabilmeniz mümkün hale gelmekte ve bu sayede istediğiniz uygulamada çift uygulama prensibini çalıştırmanız mümkün olacaktır.

Android temelli işletim sistemine sahip olan akıllı cep telefonları ve mobil cihazlarda bazı güncelleme ve sürüm versiyonları nedeni ile telefonun kendi sistemi içinde bu özellik bulunmasa da Xiaomi çift uygulama konusunda bu özelliği doğrudan işletim sistemi üzerinde tanımaktadır. Andorid işletim sistemi kullanılan bazı cep telefonu ve mobil işletim sistemlerinde de Samsung çift uygulama işlemlerinin gerçekleştirilmesi mümkün olabilmektedir. Samsung telefonlar için uygulama mağazası üzerinden bir uygulama indirilmesi ve bu uygulama ile katman oluşturulması gerekirken, Xiaomi marka cihazlarda bu çift uygulamaya dair özellik, kendiliğinden bulunmaktadır.

 

IOS Çift Uygulama

IOS işletim sistemi Apple marka cihazlarda ve cep telefonlarında kullanılmaktadır. İşletim sisteminden kaynaklanan farklılıklardan dolayı iphone çift uygulama konusu biraz daha farklı gelişmektedir. Öncelikli olarak mobil uygulama mağazası olan App Store üzerinde, farklı katman oluşturmaya yarayan bir uygulama bulunmadığından, çift uygulama programı için Safari üzerinden bir uygulama indirilmesi gereklidir. Bahse konu olan uygulamayı Iphone cihazınıza indirdiğinizde ve de uygulamayı kurduğunuzda telefonun Ayarlar kısmına geldiğinizde uygulamalar üzerinde çift uygulamaların özelliklerini görebilir ve buna göre ikili uygulamaları kolay bir şekilde yönetebilirsiniz.

 

Çift Uygulama Faydaları Nelerdir?

Profesyonel iş yaşamı ya da bireysel tercihlerden kaynaklı olarak bahse konu olan programları ikili farklı hesap üzerinden kullanmayı tercih edebilirsiniz. Bu gibi işlemlerde, genellikle birden fazla hesap kullanmak durumunda kalan ya da bu tercihine iki hesap üzerinde gerçekleştirmek isteyen kişiler, çeşitli programlar aracılığı ile iki farklı hesabı eşzamanlı olarak aktif bir şekilde kullanabilirler. Gene genellikle işletme hesabı, kişisel hesaplar, kurumsal hesaplar gibi çoklu profil kullanılmasının gerekli olduğu durumlarda çift uygulama oldukça elverişli ve de hayat kurtaran bir özellik olarak ele alınmaktadır. Bu sayede hem hesapların veri ve içerik yönetimi hem de bu işlemlerin eşzamanlı olarak aynı mobil cihaz üzerinden yapılması son derece etkin bir hesap yönetimi sunmaktadır. İkili uygulamalar sayesinde iki farklı telefon kullanmak ya da cihaz sahibi olmak yerine, aynı telefon ya da mobil cihaz üzerinden birden fazla hesap kullanılabilmekte ve etkin bir kullanıcı deneyimine sahip olunabilmektedir.

Exit mobile version