Corona Virüsten Korunmak İçin Etkili yöntemler

Ellerimizi Kaç Saniye Sabunla Ovalamalıyız?


Global ölçekte tüm ülkelere yayılan Çin kökenli Corona virüsten korunmak için etkili yöntemlere değinen uzmanların görüşleri ve tavsiyeleri doğrultusunda, Corona Virüsten Korunmak İçin Etkili yöntemler konusuna değiniyoruz. Corona virüs yeni bir form kazanmış öldürücü bir virüstür ve sanılanın aksine 3 saat içinde ölmez, günlerce cilt üzerinde tetikte bekleyebilir. Onu temizleyebilmek için elleri ve kolları iyice sabunla ovalamak, evde sık dokunduğunuz kapı kolları, masaları, kumandaları ve telefonları dezenfekte etmek, aile bireyleri ile bile mesafeyi en az 150 cm olarak ayarlamak, dışarı çıktığınızda kimse ile tokalaşmamak, öpüşmemek alınacak önemli önlemler arasındadır. Evde grip hastası varsa o hastadan enfeksiyon kapmamaya çalışmak yararlı olabilir. Sık sık ellerin ağza buruna götürülmesi bulaşma riskini arttırır.

 

Ellerimizi Kaç Saniye Sabunla Ovalamalıyız?

Uzmanların ifade ettiğine göre minimum 20-25 saniye yeterlidir. Böylece cilt üzerinde olası Coronavirüs hak ettiği lavaboya doğru akıp gidecektir.

Temizlik İçin En İyi Sabun Hangisi?

Belirli bir kimyasal formülle hazırlanan sabun yerine, sıradan yeşil sabun işinizi görecektir.

Evde Nereleri Temizlemeliyiz?

Evde sık ve ortak kullanılan tüm nesnelerin en az 100 derece kaynatılmış suya temizleyici deterjan atılarak temizlenmesi vürüsü etkisiz hale getirecektir. Kumanda yüzeyleri, klavye, mouse gibi cihazları da alkol ile temizlemek iyi olacaktır.

Evi Havalandırmalı mıyız?

Kapalı ortamlarda daha hızlı bulaşan virüsün bulaşma hızını azaltmanın yolu odayı temiz hava ile havalandırmaktır.

Hapşırırsak Ne Yapmalıyız?

Toz ve su zerrecikleri ile kolayca yayılan bu virüsü etkisiz hale getirmek için alınacak etkin yöntemlerden biri de, hapşırırken, öksürürken temiz bir mendille ağzımızı kapatmak olacaktır. Sonra da bu mendili imha etmeliyiz.

Sadece Abdest alırsak Temizlenir miyiz?

Sabunlu su ile elleri 20-30 saniye ovalamak, abdest almak gibi değildir. Fakat abdest almak bir nebze temizlik sağlar. Önerilen ise sabunlu ve uzun süreli el-kolları ovalamaktır.

Corona Virüs Nasıl Bulaşıyor?

Havadan toz zerreciklerinden, insandan insana ve hayvandan insana kolayca bulaşabilir. İstatistiksel verilere bakıldığında hızla ilerlediği görülebilir. Yani hiç kimse yüzde yüz güvende değildir.

Corona Virüs Nereyi Etkiliyor?

Virüs hemen solunum yollarına girerek akciğere ulaşıyor ve bu bölgeyi zatürre yapıncaya kadar üreyerek işgal ediyor. Virüs solunum yoluna bulaşarak kendini çoğaltabiliyor, aksi halde aktifleşemiyor.

Corona Virüsünden Korunmak İçin Hangi Besinleri Tüketmeliyiz?

İnsanları Corona virüsünden koruyan bir besin- menü yoktur ancak bağışıklık sistemine yardımcı olacak, bizi daha güçlü kılabilecek besinler vardır. Bunlar proteinler, vitaminler, demir, çinko ve selenyum içeren besinler, D viyamini peynir yoğurt ve süt, baklagiller gibi her zaman tükettiğimiz besinlerdir. Ancak C vitamini iyi bir takviye olduğu için portakal- mandalina greyfurt avokado gibi C vitamin kaynağı olan meyveleri tüketmek yararlıdır.

Corona Virüsten Korunmak için Ölçülü Su Tüketimi

Ortalama olarak yetişkin bir insanın, günde 2 L su içmesi, hem metabolizmanın iyi çalışması için gereklidir, hem de bağışıklık sistemine yardımcı olduğu için iyidir.

Exit mobile version