Corona Virüsü Salgınında Ölü sayısı 500’e Yaklaştı! Son Gelişmeler Neler?

Amerikalılar için risk düşük


Çin, ilk olarak Aralık 2019’da merkezi Wuhan şehrinde bir aydan fazla bir süre boyunca tespit edilen pnömoni benzeri hastalıkların patlak vermesine karşı mücadele ediyor.

Hastalıklara, şimdi 24.000’den fazla Çinli vatandaşı enfekte eden ve 490’den fazla can talep eden 2019-nCoV adlı yeni bir koronavirüs neden oluyor.

Özel bir WHO komitesi 30 Ocak’ta “virüsün daha zayıf sağlık sistemlerine sahip ülkelere yayılma potansiyelini” belirterek uluslararası endişe duyulan bir halk sağlığı acil durumu ilan etti.

İnsandan insana bulaşma, ABD de dahil olmak üzere Çin dışında, dünyanın dört bir yanındaki otoritelerin seyahatleri sınırlamaya ve karantinaları yayılmaya karşı korumaya başlamaya yönlendiren doğrulandı.

Amerikalılar için risk düşük

31 Ocak’ta ABD Sağlık ve İnsan Hizmetleri Sekreteri Alex Azar, “salgınlara karşı koruma ve müdahale etme niyetini” belirten bir halk sağlığı acil durumu ilan ederken “Amerikalılar için risk düşük” dedi. Bunu Avustralya ve Japonya izledi. 4 Şubat’ta İngiltere Dışişleri Bakanlığı ve Fransa Dışişleri Bakanlığı vatandaşları Çin’i enfeksiyon riskini azaltmaları için tahliye etmeleri konusunda uyardı.

Salı günü, iki önemli telefon üreticisi, 24 Şubat’ta başlayan Barcelona Mobil Dünya Kongresi’nde planlarını değiştireceklerini açıkladı. LG, sergiden ve katılımcılardan çekilirken Çinli şirket ZTE de fuarda bir basın toplantısı düzenledi.

Kaç ölüm rapor edildi?

Ölenlerin sayısı, yeni virüs tarafından 100 kişinin öldürüldüğünün teyidi ile 27 Ocak’ta korkunç bir dönüm noktası yaşandı. 4 Şubat tarihi itibariyle ölü sayısı 492’dir.

Çin dışında bir ölüm kaydedildi. Wuhan’a giden ve Ocak ayında Filipinler’e dönen bir adam 1 Şubat’ta öldü. 39 yaşındaki bir adam Salı günü Hong Kong’da öldükten sonra Çin toprakları dışında ikinci bir ölüm bildirildi.

Exit mobile version