En iyi görüntülü konuşma uygulamaları, son yıllarda popülerlik kazanmış durumda. İşte o çok kullanışlı uygulamalar!
İçindekiler tablosu
En İyi Görüntülü Konuşma Uygulamaları Hangileri?
Pandemi dönemiyle beraber en iyi görüntülü konuşma uygulamaları önem kazandı. İnsanlar, aile üyeleri, iş arkadaşları ve dostları ile iletişim kurmak için bu tür uygulamalardan faydalandı. İlerleyen süreçte de görüntülü konuşma, yaşamın ayrılmaz bir parçası haline geldi. Bu uygulamalar sayesinde dünyanın bir ucundaki insanla bile iletişim kurmak söz konusu oluyor. Piyasada çok sayıda görüntülü görüşme uygulaması mevcut. Peki bunlar arasında en iyiler hangileri? Detayları sizler için açıklıyoruz.
Skype
Listemizin birinci sırasında yer alan Skype, dünden bugüne popülerliğini sürdürüyor. 2003 senesinden beri kullanıcılarına hizmet veren yazılım, internet tarihin en eski görüntülü görüşme uygulamaları arasında konumlanıyor. Bu uygulamayla rehberinizde ekli olan bireyleri arayabilir, onlara sesli ve yazılı mesajlar gönderebilirsiniz. Görüntülü konuşmak ve ekran paylaşmak için uygun bir seçim olduğunu söylemek mümkün. Ayrıca bu uygulamayla direkt olarak bir cep numarasını arayabilirsiniz.
FaceTime
Apple’ın geliştirmiş olduğu uygulama, daha önce sadece Apple ekosistemi içinde bulunan cihazlar arasında görüşme olanağı sunuyordu. Bu uygulamayla Apple cihazlarına sahip olan yakınlarınızı arayabiliyordunuz. Fakat bu durum Apple’ın getirmiş olduğu son güncelleme ile ortadan kalkmış oldu. Artık Apple ekosisteminde bulunan bir cihazı kullanan kişiler, Android cihaz kullananlarla da yine bu uygulama vasıtası ile iletişim kurabilir. Bundan dolayı iPad, Macbook ya da iPhone cihazınız olmasa bile tarayıcı üzerinden FaceTime görüşmesine dahil olabilirsiniz. Uygulama tamamen ücretsizdir. Apple cihazınıza yüklü bir şekilde gelir. Apple kimliği ile giriş yaparak uygulamayı istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.
Google Duo
Google tarafından geliştirilen program, en iyi görüntülü konuşma uygulamaları arasındadır. Bu, aslında FaceTime’ın Android cihazlardaki karşılığı olarak kabul edilir. Fakat burada minik bir farklılık söz konusudur. Uygulamayı İOS işletim sistemine sahip olan cihazlara da yüklemek mümkündür. Google Duo, platformlar arası görüşmeye imkan sunan bir görüntülü görüşme uygulamasıdır. Mesela bir kullanıcı PC’den diğeri de iPhone telefonundan aynı sohbete dahil olabilir. Böylece herhangi bir cihaz zorunluluğu bulunmadan bireylerin sohbet etmesi kolay hale gelir.
Signal
En iyi görüntülü konuşma uygulamaları arıyor iseniz Signal de ideal. Aslında bir görüntülü görüşme uygulamasından daha çok mesajlaşma uygulaması olan Signal, bu işlevi sayesinde kullanıcıların beğenisini kazanıyor. Öte yandan program, en güvenilir mesajlaşma uygulamaları arasında bir adım öne çıkıyor. Güvenilir olmasının sebeplerinden biri ise tam anlamıyla açık kaynak kodlu olması diyebiliriz. Ayrıca uygulamanın görüntü ve ses kalitesi de bir hayli yüksek. Ücretsiz bir şekilde kullanıcılara sunulan uygulama, iletişim kalitesini bir üst noktaya ulaştırıyor.
Görüntülü konuşma uygulaması arayanlar için en popüler seçimlerden biri elbette WhatsApp oluyor. Günümüzde neredeyse tüm akıllı telefon kullanıcılarının tercih ettiği bir uygulamadır. Bu uygulama ile sesli, yazılı mesajlar gönderebilir, dosyalar, videolar, fotoğraflar iletebilir ve görüntülü görüşme yapabilirsiniz. Pratikliği ve yaygın oluşu nedeniyle kullanıcıların vazgeçemediği app’ler arasında bulunur.
Rakuten Viber
Program, dünya çapında milyonlarca insan tarafından tercih edilir. Bir iletişim platformu olarak öne çıkar. Güçlü altyapısı ve kullanışlı arayüzü ile beklentileri ve ihtiyaçları anında karşılar. Kullanıcı dostu ve çok yönlü bir uygulama olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Kullanıcı gizliliği ve güvenliğinin teşvik edildiği Rakuten Viber, sesli, yazılı mesajlar göndermek, dosyalar iletmek ve görüntülü görüşme yapmak isteyenler için biçilmiş kaftandır.
Zoom
En iyi görüntülü konuşma uygulamaları arasında bulunan Zoom, ülkemizde ve global çapta pek meşhur. Dünyanın her yerinde isminin duyulduğu bir uygulama olan Zoom, hem iş hem de normal iletişim için sıklıkla tercih ediliyor. Pandemi döneminden bu yana kullanıcı sayısı artış gösteren Zoom, kullanışlılığı ve pratikliği ile bir adım öne çıkmayı başarıyor. Zoom aslında ücretli bir uygulama olsa da iki kişilik konuşmalarda herhangi bir zaman sınırı yok. Ancak daha çok kişi ile yapılan görüşmelerde ise 40 dakikalık bir süre mevcut. Abonelik satın alırsanız, bu problemin önüne geçmiş oluyorsunuz.
Cisco Webex
Uzun süredir yayında olan bir toplantı platformu diyebiliriz. Pandemi esnasında senelik planlar ile beraber ilk dört ay ücretsiz olarak sunuluyordu. Firmaların sıklıkla tercih ettiği bir hizmettir. Masaüstü ekranınızı, uygulamayı ya da bir belgeyi paylaşmanıza izin verir. Her türlü iletişimi teşvik eder. Kullanımı da oldukça basittir ve hemen herkese hitap eder.
Facebook Messenger
Dünyanın en çok tercih edilen uygulamalarından biridir. Meta imzası taşıyan app, arkadaşlarınızla ve ailenizle görüntülü görüşmenizi sağlar. Aynı zamanda burada yazılı olarak da iletişim kurabilirsiniz. 50 kişiye kadar destek sunan uygulama, görüntülü görüşme kalitesi bakımından da istek ve ihtiyaçları maksimum düzeyde karşılar.
Google Meet
En iyi toplantı araçları arasındadır. Toplantılara direkt olarak takvim üzerinden ya da mail daveti ile dahil olabilirsiniz. Her toplantı otomatik şekilde içeri arama detaylarını içerir. Konuklar tarafından birkaç tıkla aktif hale getirilir. Uygulama için Google Duo’nın gelişmiş halidir diyebiliriz.