En İyi Oyun Yapma Programları

Hayalinizdeki oyunu tasarlamak için en iyi oyun yapma programları ile süreci yönetebilirsiniz.

Herkes İçin Uygun Olan En İyi Oyun Yapma Programları

Oyun yapma programı, yeni bir oyun tasarlamak ve hayalindeki oyunu hayata geçirmek isteyen kişiler tarafından merak ediliyor. Oyun tasarlamak için kullanabileceğiniz çok sayıda program var. Oyun yapma programları, kişilere hayallerindeki oyunları geliştirebilmeleri için önemli bir imkan sunuyor. Piyasada hem profesyonel hem de acemi geliştiriciler için çeşitli yazılımlar mevcut. Kodlama bilmeden oyun yapmak için bazı yazılımları kullanabilirsiniz. İşte o yazılımlar…

Unity

En çok tanınan oyun motorlarından Unity, pek çok geliştirici tarafından kullanılıyor. Bu oyun yapmak programı, iki boyutlu ve üç boyutlu oyunlar tasarlamanızı sağlıyor. Kodlama bilmeden de oyun tasarlamanızı mümkün hale getiriyor. Zengin kütüphanesi ile pek çok oyun yapabileceğiniz Unity, ücretsiz bir şekilde sunuluyor. Platform, geliştirilen oyundan belli bir ücreti geçtiği zaman geliştiriciden pay talep ediyor.

Unreal Engine

Dünya çapında popüler olan Unreal Engine, en iyi oyun yapma programları listesinde yer alıyor. Kodlama bilmeden oyun tasarlamak isteyenler için uygun bir seçim oluyor. Sürükle bırak şeklinde kendi oyunlarınızı yapabileceğiniz oyun motoru, en fazla kullanılan araçlardan biri. Pek çok FPS tabanlı oyunu bu motorla yapabilirsiniz.

Game Guru

Oyun yapma programı arayanlar için iyi bir seçimdir. Araç, oyunları tasarladıktan sonra test etmenizi sağlar. Pek çok önemli özelliği ile kullanıcıları memnun eder. Geniş bir kütüphaneye sahip olan yazılım, kodlama bilmeden bir yere kadar basit oyunlar tasarlamanızı sağlar. Game Guru adlı programın dezavantajları arasında kimi özellikler için ek ücret talep etmesi yer alıyor.

Armory

2019 senesinde yaşamımıza giren oyun bu oyun geliştirme yazılımı, açık kaynaklıdır ve kullanıcılar tarafından düzenli olarak geliştirilmektedir. Diğer programlar gibi kodlamaya gerek kalmadan oyunlar yapmanızı sağlar. Hatta üç boyutlu oyunları bile Armory programı ile tasarlayabilirsiniz.

Defold

En iyi oyun yapma programları listesinde konumlanan Defold, hem sürükle bırak mantığı ile hem de kod yazarak oyun geliştirmenize yardımcı oluyor. Ücretsiz oyun yapma programı olarak da lanse edilen Defold, iki boyutlu ve üç boyutlu oyun tasarlamanızı sağlayan kullanışlı bir araç. Oyun tasarlamak için gereksinim duyduğunuz tüm özellikleri size sunuyor.

RPG Maker MZ

RPG Maker MZ, kodlama olmadan oyun tasarlamak isteyenlerin beklentilerine yanıt veriyor. Herhangi bir programlama dili öğrenmek zorunda olmadan oyun hazırlamak isteyenler için ideal bir hizmet. Hayalinizdeki oyunu geliştirmeniz için pek çok özellik sağlayan RPG Maker MZ, kod yazmadan RPG oyunu yapmanızı sağlıyor.

CryEngine

CryEngine, Crytek imzası taşıyor. Global çapta son derece büyük bir popülerliğe sahip. Bu araçla geliştirilen oyunlar arasında Ryse: Son of Rome ve Far Cry’a State of Decay isimli oyunlar da var.

GameSalad

En iyi oyun yapma programları arıyorsanız, GameSalad da iyi bir seçenek olarak karşınıza çıkıyor. Sürükle bırak mantığı ile çalışan araç, iki boyutlu oyunlar hazırlamanızı sağlıyor. Windows, HTML5, Android, iOS için oyun geliştirmenizi mümkün kılan yazılım, sahip olduğu başarılı arayüz ile de kolay kullanım vaat ediyor.

Buildbox

Oyun yapma programı arayanlar için bir başka popüler seçenek de şüphesiz ki Buildbox isimli program. Buildbox, kod yazmadan iki ve üç boyutlu oyun hazırlamanıza imkan tanıyor. Oyun geliştirme sürecini olabildiğince kolay hale dönüştüren programda oyununuzu önizleme imkanı elde edebiliyorsunuz.

CopperCube

Oyun geliştirmek isteyenlere kodlama bilmeden oyun yapma olanağı sağlayan program ile hem iki boyutlu hem de üç boyutlu oyunlar yapabilirsiniz. Oyun yapma programları listesinde konumlanan CopperCube ile geliştirmiş olduğunuz oyunları bilgisayar, İOS ve Android gibi pek çok platforma aktarabilirsiniz.

GameMarker: Studio

En iyi oyun yapma programları arasında ön plana çıkan GameMarker: Studio, hemen herkes için çok uygundur. GameMarker: Studio ile iki boyutlu oyunlar yapabilirsiniz. Hem ücretli hem de ücretsiz versiyonu bulunan programın sürükle bırak özelliği ile oyunlarınızı pratik biçimde tasarlayabilirsiniz. Aynı zamanda program, Windows, Mac, Android, İOS ile de uyumlu biçimde çalışıyor.

GDevelop

Diğer programların aksine mobil oyun tasarlamak için kullanılan program, arayüz olarak diğer uygulamalara göre biraz karışık olabilir. Yazılımın en önemli özelliği de tarayıcı üzerinde çalışma olanağı sunması. Böylece tarayıcı üzerinden oyunlar tasarlamanız mümkün olabilecek.

Stencyl

İki boyutlu oyun geliştirme uygulaması olan Stencyl ile hem PC hem de mobil cihazlar için oyun yapabilirsiniz. Program bilgisayar oyunları yapmak için ücretsizdir. Ancak mobil oyun yapmak isterseniz ücret ödemeniz gerekiyor.

Exit mobile version