En İyi RTS Oyunları

En İyi RTS Oyunları Hangileri?

En iyi RTS oyunları listemizde, gerçek zamanlı strateji oyunlarının sunulduğu RTS türündeki oyunlar arasından en iyileri sizler için seçtik. Çeşitli türlerde strateji oyunları olsa da RTS oyunları ayrı bir kitlesi olan ve dünya genelinde oyun severlerin en fazla tercih ettikleri türler arasında yer alıyor.

En İyi RTS Oyunları Hangileri?

Tercihinize göre severek oynayabileceğiniz en iyi RTS oyunları şunlardır;

Command & Conquer

Bir seri halinde piyasada olan oyun, tüm dünyada oyun tutkunlarının favorilerinden biri haline geldi. Muhteşem bir strateji oyunu olan Command & Conquer, her geçen gün popülerliğini artırmaya devam ediyor.

Warhammer 40.000: Dawn of War

Bünyesinde en fazla oyun barındıran serilerden biri olmasıyla dikkat çekiyor. bir evrende meydana gelen çekişmeli aksiyonları ile dikkat çeken oyun, 3 serilik oyunlardan biridir. serinin üçüncü oyunu fazla ilgi görmese de ilk oyunların bir hayli popüler oldukları gönül rahatlığıyla söylenebilir.

Startcraft 2

Geçmişten tanıdığımız Starcraft’ın devamı olan Startcraft 2, en iyi RTS oyunları listesindeki yerini koruyor. Gerçek zamanlı strateji oyunu arayanlar için muhteşem ses ve efektleri ile dikkat çekiyor.

En az 1024 x 768 ekran çözünürlüğü, 20 GB boş depolama alanı, 1,5 GB RAM alanı, ATI Radeon x800 XT ya da Nvidia Geforce 7600 GT ekran kartı, AMD Athlon 64 X2 veya Intel Pentium D işlemci gibi sistem gereksinimlerinin karşılanması gerekiyor. E-spor oyunları arasında ödül almış eşsiz bir strateji oyunu arıyorsanız, Starcraft 2 tamda size göre…

Warcraft 3

Oyunun ilk serisi 2002 yılında çıkmış ve o zamanın oyun teknolojisine nazaran bir hayli beğenilmişti. Sonrasında ise 3 oyunlu bir seri haline dönüşen Warcraft 3, günümüzde de en iyi RTS oyunları arasındaki yerini koruyor. Hatta oyun için MOBA türü oyunların ortaya çıkmasına neden olduğunu söylemekte hiç yanlış olmaz.  Oyunun son serisi ise 2020 teknolojisiyle göz doldurmuş ve dünya genelinde beğeni toplamıştır.

Frostpunk

Her ne kadar anlık karar verme ve hayatta kalma mücadelesine dayalı bir oyun olsa da, Frostpunk aynı zamanda iyi bir strateji oyunudur. Oyun inanılmaz soğuklarda hayatta kalma teması üzerine kurgulanmış. Bu mücadelede kendiniz için stratejiler geliştirerek soğuktan korunup hayatta kalmanız gerekiyor. Oyun dünyaca ünlü oyun yazılımcısı firmalardan biri olan 11 bit Studios tarafından geliştirilmiş olup, toplam 50 kişinin soğuk hava şartlarında hayatta kalma mücadelesi üzerine kurgulanmıştır.

Northgard

Fantastik hikayesi ile dikkat çeken popüler bir strateji oyunudur. Viking oyunları arasında keyif verici temasıyla dikkat çeken Northgard, yeni toraklar keşfetmek ve Viking seferleri gibi içerikleriyle dikkat çekiyor. Birçok tehlikenin yanı sıra doğanın zenginliğini de bu oyunda fazlasıyla bulabilirsiniz.

Age of Empires II: Definitive Edition

Strateji oyunları arasında tüm zamanların en iyilerinden biri olduğu biliniyor. 4K grafikleri, oyunla bütünleşen sesleri ve genel teması ile en iyi RTS oyunları arasında yer alıyor. Sonsuzluğun içerisinde kaybolmadan mücadelesini sürdürmek isteyenlerin tercih edebileceği oyun, güçlü alt yapısıyla da dikkat topluyor.

En Çok Oynanan Çocuk Oyunları

 

Exit mobile version