İçindekiler tablosu
Fangirl
Bir ürüne, hizmete, oyuna veya buna benzer çeşitli hizmetlere karşın hayranlık besleyen ve eleştiriyi kabul etmeyen, buna karşın başkalarını da sıkça eleştiren tipler Fangirl olarak nitelendirilmektedir. Çeşitli platformlarda artan çatışmaların nedenlerinden birisi de fanboy veya fangirl tarafından ürünlere olan eleştirilerin kabul edilmemesi, aksine bir başkası tarafından tercih edilen ürünlere de sözlü saldırılarda bulunulması olacaktır. Bununla birlikte teknolojik alışverişlerde ve oyun teknolojilerinde daha sık kullanılan fangirl ve fanboyların yorumları göz ardı edilmemelidir. Duygusal içerikli olmayan, mantıklı içeriklere sahip olan ve bazı iyi noktalara dayandırılabilecek olan bu görüşlerin ve mesajların önemli bir yere sahip olduğu da vurgulanabilir. Bu terimin ilk olarak ilk Merriam Webster’ın hazırladığı bir sözlükte karşımıza çıktığını vurgulayabiliriz.
Fanboyluk Nedir?
Fanboyluk Nedir, hangi süreçte ve nasıl karşımıza çıkar gibi pek çok soruyla karşılaşabilirsiniz. Belirli bir ürüne ya da markaya karşı olan hayranlığın online platformlarda dile getirilmesini sağlayan kişiler bu şekilde adlandırılmaktadır. Ancak olumsuz görüşlere yol açan bu yorumlarda eleştirilere kapalı olunması da hoş karşılanmamaktadır. Ürünlerin ya da markaların eksik yönlerini ele almayan fanboy olarak nitelendirilen kimseler bilhassa konsol savaşları içerisinde adından söz ettirmektedir. Bulunduğumuz çağ içerisinde büyük bir vebaya dönüşen ve belirli bir kitleyi de öfkelendiren bu tabir hayatın gerçekliğinden uzaklaştırmaktadır. Ürünlerle ilgili araştırma yapılmasının ardından tercih edilmesi gerektiği vurgulanırken, bu konuda eleştiriye açık olunmasının daha olumlu karşılanacağı da vurgulanmaktadır.
Fanboy Ne Demek?
Oyun konsolları ve ürünleri ile ilgili siteleri incelediğinizde açılan başlıklar arasında Fanboy Ne Demek sorusunu görebileceksiniz. Herhangi bir ürün ve markanın satışını destekleyen, eksik yanlarını belirtmek yerine yalnızca olumlu yanlarına vurgu yapan kişiler için kullanılan bir ifadedir. Tüm tartışmalarda ve eleştirilerde, ürünleri ve markaları körü körüne savunan bu kişiler eleştirilerden uzak kalmaktadır. Hem kendisini, hem ürünleri ön plana çıkarmak üzere harekete geçtikleri de belirtilebilir. Oyun ve sinema alanında daha çok kullanıldığının altını çizebiliriz. Oyun firmalarının, çizgi roman veya sinema firmalarının da içerisinde olduğu bu geniş alanda hayranlık duyan kişilere karşı bu tabir tercih edilir. Bu kelimeyi sosyal medyada, internet üzerinde çeşitli sayfalarda ve oyunlarla ilgili platformlarda sıkça görebilirsiniz. Günümüz teknolojisinde her geçen gün yeni bir oyunun veya markanın duyurulması, bu hayranlık boyutunu da artıran faktörler arasında yer almaktadır.
Fangirl Ne Demek?
Yukarıda belirttiğimiz hayranlığın boyutu arttığında erkekler için fanboy kelimesi kullanılırken, karşı cinstekiler için Fangirl Ne Demek sorusu gündeme gelmektedir. Uzmanların da ele aldığı bu hayranlığın boyutunun artması zararlı görülmektedir. Bir markanın ya da ürünün karşılıksız bir şekilde bu denli sevilmesi ve bu ürünlere karşı bağlılık duyulması olumsuz görüşleri ortaya çıkarmaktadır. Psikolojik açıdan ele alındığında takıntılılık seviyesine gelebileceği öngörülmektedir. Bu tür rahatsızlıklara neden olabileceği düşünülen hayranlığın karşılığı olarak bu terim kullanılmaktadır. Üstelik bu kişilerin savundukları marka veya ürünlerden herhangi bir maddi beklentisi de bulunmamaktadır. Bu denli karşılıksız bir şekilde savunulan ürünler ve markalar için eleştiriye kapalı olan kişilere yönelik kullanılmaktadır.
Fangirl Konusu
Yukarıda belirttiğimiz gibi fangirl ve fanboy tabirlerinin ne anlama geldiğini ve kimler için kullanıldığını görebileceksiniz. Maddi bir çıkar gözetmeden kişilerin ürünlere ya da markalara taraftar olması, tamamen olumlu yorumlarla savunuculuğunu yapması Fangirl Konusu olarak nitelendirilebilir. Kişiler, bu ürünleri veya hizmetleri yalnızca olumlu şekilde ve kendilerine hoş gelen biçimiyle ele almaktadırlar. Savundukları objeleri adeta ilahlaştıran ve bağnazlık seviyesinde hayranlık besleyen kimseler, marka sadakati olarak da nitelendirilen bu alanda değerlendirilmektedir. Apple gibi markaları ne olursa olsun kullanan, bırakmayan ve her yönüyle savunmakta olan kişiler bu kapsamda örnek olarak verilebilir. Buna benzer pek çok marka ile ilgili örnekler verilmektedir. Bir şarkıcıyı, takımı veya ürünü bu kapsamda ele almak mümkündür.