Fortnite Apple’a Geri Dönüyor: Apple’da Fortnite Oynamak

Fortnite Apple’a Geri Dönüyor. 4 Yıllık IOS Hasreti, Fortnite sevenler için nihayet son buluyor. Artık tüm IOS Cihazlarda Fortnite oynanabilecek.

Tüm IOS Cihazlar için Fortnite yükleme desteği sonunda geliyor. AB yasasının Apple için aldığı yaptırım kararı ile birlikte artık IOS işletim sisteminde rakip olarak uygulama mağazaları bulunabilecek.

Epic Games, söz konusu kararın alınması ile birlikte IOS için Epic Games Store üzerinde çalıştıklarını ve Fortnite’ın IOS için tekrar geleceğini duyurdu. Apple’da Fortnite oynamak mümkün olacak.

Fortnite Apple Cihazlarda Neden Yok?

2020 Ortalarında Apple, Fortnite’ın fişini IOS için çekmişti. O dönemki nedenler oyun içi satın alım nedeni ileydi. Apple, oyuncuların satın alım işlemlerinden %20 komisyon alarak 7,99 Dolar olan V-Bucks paketlerini 9,99 Dolar üzerinden sunmaya başlamıştı.

Epic Games, oyuncuların %20’lik komisyon ödemelerinin önüne geçebilmek için oyun içi satım işlemlerini direkt olarak Epic hesabı üzerinden yapılabilir hâle getirmişti. Hâl böyle olunca Apple, satış yasalarına uymaması gerekçesi ile Fortnite ile yollarını ayırmıştı.

Fortnite Apple’a Geri Dönüyor Ancak Epic Games Store ile Birlikte

Apple, AB’nin aldığı kararlar nedeni ile App Store için rakip olabilecek uygulama mağazalarına izin vermek zorunda kalmıştı. Epic Games Store’da izin verilen mağazalardan birisi olma hakkını resmen kazandı.

AB yasaları gereğince alınan karar nedeni ile Fortnite’ın Apple cihazlara eklenmesi durumunda AB ülkesinde yaşamayan kullanıcıların oyuna erişim hakkı olmayabilir. Ancak, alınan kararın içinde Apple’ın olması. Global çapta güncelleme gelebileceğine dair işaretler sunmakta.

Öyle ki, AB yasaları gereği Apple’ın Type-C Şarj girişine geçişine global çapta destek verilmişti. Bu nedenle, yeni nesil cihazlar artık Type-C girişi ile karşımıza çıkmakta.

Söz konusu kararlardan sonra Epic Games’in CEO’su Tim Sweeney tarafından gelen açıklamalar “İddialı ve rekabetçi ücretlerin yanı sıra. Birden fazla platformu aynı anda destekleyebilecek. Yeni nesil oyunları da içinde barındıran bir mağaza planımız var” yönünde oldu.

Exit mobile version