Geleceğin Birimi: Bitcoin

Bitcoin İçerisindeki Hızlı Yükseliş Zinciri


2008 yılı içerisinde geliştirip, hemen ertesi sene,2009 yılında piyasaya verilen sanal bir para birimi olan Bitcoin, bilinmeyen bir kişi veyahut topluluk tarafından yapılmıştır. Bunun yanı sıra kendi alanında ilk olması ile de bilinmektedir. Herhangi bir merkezi yoktur. Tamamen elektronik ve gelişen teknolojiye uygun bir birim olarak varlığını korumaktadır.

Bitcoin grafik bakımından da bakıldığında aslında nasıl bir talep gördüğünü, var olan yoğunluğun nasıl seneden seneye daha da çoğaldığını gözler önüne sürüyor. Zira ilk birkaç yılında bile dolar seviyesine ulaşmayı başarmış, on yıl geçmeden de doları geçmiştir. Bu da hızlı ilerleyişinin, birden fazla yatırımcının odak noktası olduğunu net bir biçimde doğrulamaktadır.

Bitcoin İçerisindeki Hızlı Yükseliş Zinciri

Btc grafik içeriklerinin de gösterdiği bilgilendirmelere dayanarak yıllar içerisinde hızlı ani iniş ve çıkışların göründüğünü söylemek mümkün. Hatta son yıllarda bir takım durgunluklar yaşansa da içerisinde bulunduğumuz sene de rekor bir seviyeye imza attı. Yatırımcılarına bir hayli yüksek rakamlar kazandıran Bitcoin, kendi miladının da hakkını verdi. Her geçen gün gelişmekte olmasının yanı sıra daha fazla yatırımcı kazanmaya da devam ediyor.

Artık neredeyse hakkında az çok bir şeyler bilmeyen kimsenin kalmadığı gibi herkesin da ilgi odağı olmuş durumda. Bu yoğun talep durumu da her geçen gün daha da hızlı şekilde ilerlemeye kaydetmesine yardımcı oluyor. Seneler arası hızlı geçen hareketliliği bir dönem durgunlaşsa da değer kaybedecek gibi de durmuyor. Grafiklere bakacak olursak buna inanmak gerek.

Son Dönemlerin Sanal Altını Bitcoin

Bizlere sunulan içeriklerden de doğrulanabileceği üzere ortalama on yıl kadar bir zamanda bu kadar net bir biçimde altından daha değerli olan Bitcoin, hızlı yükselişlerinin yanı sıra düşüşler de yaşamıştır. Bu durum en net biçimde ise Bitcoin rekor sayılabilecek bir seviyeye ulaştığı zamanda gözlenmiştir. Hatta bize çok uzak bir zamanda da değil, nereden baksanız bir üç sene öncesinde bu durum oluşmuş, yıl içerisinde de yavaş yavaş düşmeye devam etmiştir. Yine de yaşanan düşüş devamlılık sağlamamış, yerini hızlı ve yoğun bir yükselme dönemi ile değiştirmiştir.

Kaynak: https://cointral.com/tr/bitcoin-10-yillik-grafik/

Exit mobile version