Instagram için karanlık mod nasıl etkinleştirilir

 İOS 13’te Instagram için karanlık modu etkinleştirme


Instagram’ı karanlık modda çalıştırmak (Google’ın araştırmasının ortaya çıkardığı gibi) gücü korumaya yardımcı olabilir, geceleri gözlerde daha kolay, kontrast metnin okunmasını kolaylaştırabilir ve belki de en önemlisi, sadece havalı görünüyor.

Geliştiriciler, son aylarda uygulamalarını yeni renk şemalarıyla güncellemek için uğraşıyor (Google Chrome, Facebook ve Twitter’ın tümü değişti) ve Instagram, seçeneği kazanmak için en yeni uygulamalardan biri

 

Bununla birlikte, Instagram için karanlık modu etkinleştirmek, uygulamada bir düğmeye basmak kadar basit değildir ve henüz herkes tarafından kullanılamamaktadır. Instagram Adam Mosseri’nin bir tweet’te belirttiği gibi, karanlık tonların tadını çıkarmak için mobil işletim sisteminin en son sürümünü (yani Android 10 veya iOS 13) çalıştırmanız gerekiyor

Bugünden başlayarak Instagram’ı iOS 13 veya Android 10’da karanlık modda kullanabilirsiniz. Denemek için telefonunuzdaki karanlık modu açın.

Bu işletim sistemlerinden birine sahipseniz, cihazın sistem genelinde karanlık modunu etkinleştirdiğinizde Instagram otomatik olarak renk değiştirir. Instagram’ın içinde karanlık modu etkinleştirmenin bir yolu yoktur, ancak umarım bu gelecekteki bir güncellemeyle değişecektir.

 İOS 13’te Instagram için karanlık modu etkinleştirme

Android 10’da Instagram için karanlık modu etkinleştirme

Exit mobile version