İş Hayatında Kaybetme Nedenleri

Hedef Olmaması

İş yaşamı birçok kişi için inişli çıkışlı bir süreçtir ancak eğer iniş kısmı uzun sürüyorsa, bazı noktalarda hata yapılabileceğini düşünmeniz gerekir. Hatanın farkına varmak ve bunu düzeltmek başarılı olma yolunda atılacak önemli bir adımdır. İş yaşamında uzun süre boyunca kaybettiyseniz, nedenlerini düşünebilir ve böylece çözüm üretebilirsiniz.

Hedef Olmaması

Kısa ya da uzun vadede iş hayatında başarılı olmak için bir hedef mutlaka gerekir. Örneğin şu kadar zamanda şunu yapacağım, birkaç sene sonra bulunduğum yerden daha iyi konumda olmak istiyorum, daha fazla para hedefliyorum ya da tecrübe açısından iyi bir yerde olmalıyım gibi hedefler koyabilir ve bunu uygulamaya gerdirebilirsiniz. Hedef olmadığında uzun süre savrulmak ve bir sonuca varamamak kaçınılmaz olacaktır. Ancak iş yaşamında başarı standartlarını değerlendirirken başarının göreceli bir kavram olduğunu ve herkesin aynı hedefe ulaşmasının zorunlu olmadığını bilmeniz gerekir. Eğer iş yaşamında başarısız olduğunuzu düşünüyorsanız bunun farkına vararak kendinize yeni bir yol çizebilirsiniz. Herkes inişli çıkışlı süreç yaşayabilir ve başarısız olarak her zaman kaybetmek ya da kazanmak diye bir şey yoktur.

Uygulama, Çalışmada Eksiklik

Bir hedef belirledikten sonra bunu hayata geçirmek önemlidir. Yani bir düşüncenin hayata geçmesi için çok çalışmak gerekir.  Bu durum sadece iş hayatında değil her alanda böyledir. Örneğin zayıflamak istiyorsanız, bunun için spor yapmanız ve sabretmeniz gerekir. Yani hedefe yönelik bir uygulama gerçekleştirirsiniz ve zaman içinde vücudunuz şekillenir. Devamlı ertelenen çalışmalar, uygulamalar iş hayatında başarısızlık sebebi bir durumdur.

Kendini Geliştirmemek

Bir işiniz varsa ve bunu sadece iş olduğu için yapıyorsanız, maddi ve manevi açıdan yerinizde saymaya devam edersiniz. Ancak basit ve vasıfsız gibi de görünse yapılan her işe kendinizden bir şeyler katarsanız, bununla ilgili gelişmeye açık olursanız başarının yolu da açılacaktır.

 

Sosyal Çevre Edinmemek

İş hayatında başarılı olmak için sosyal ortamlarda da bulunmanız, yeni insanlar tanıma ve yeni ortaklıklar kurma çabasında olmanız gerekir. Sosyal çevreniz kısıtlı olduğunda işinize de olumsuz yansıyabilir.

İş ve Kişisel Duyguları Karıştırmak

İş yerinizde patronunuz size işinizi iyi yapmadığınızı söylüyorsa, bu sizin aşağılık bir kişi olduğunuz anlamına değil sadece işi iyi yapmadığınız anlamına gelir. Bazıları iş hayatında gerekenden çok fazla alıngandır ve o yerin iş yeri olduğunu, kişisel durumlardan çok genel işleyişin önemli olduğunu unutur, durumu kişiselleştirir. Ancak bu durum başarısızlığa götürür. Her seferinde motivasyonunuz düştüğünde devam etme süreci azalacaktır.

Sabır Eksikliği

En ufak başarısızlıkta pes etmek, olumsuz durumlara karşı hemen karamsar olmak, belirsiz ve sıkıntılı bir duruma sabredememek, başarısızlık nedenlerindendir. İş yaşamı hiç kimse için mükemmel değildir ve herkes belli dönemlerde iniş ve çıkış yaşayabilir. Her şeyin sizin istediğiniz gibi devam etmesini beklemek ve bunun hemen olmasını istemek çok da gerçekçi değildir.

 

 

 

Exit mobile version