League Of Legends Orman Heroları Orman Nasıl Oynanır?

League Of Legends Orman Canavarları


League Of Legends Orman Heroları bireysel savaşlardaki güçleri ile meşhurdur. Zira orman şampiyonlarının %75-i sadece tek başına oyunu taşıyabilecek potansiyele sahip. Bunun en genel sebeplerinden biri orman rolünün aynı nitelikleri taşımasından kaynaklanır. Zira oyuncu istediği her koridora yardıma giderek oyununun geleceğini belirleyebilir.

Fakat çok az kişi orman rolünde yapılması gereken kritik öneme sahip taktiklerden haberdar. Bu taktikler genel olarak League Of Legends koçları tarafından oyunculara sunulup onların gelişmesi doğrultusunda çalışılır. Bu makale kapsamında öğreneceğiniz bilgiler koç bilgileri niteliğinde olup oyununuzdaki gücünüze güç katacaktır.

League Of Legends Orman Canavarları

League Of Legends Orman Heroları bilgisi orman rolünü üstlenecek bireylerin ihtiyaç duyacağı ilk etkenlerden. Fakat bu etkenden daha önemli bilgiler mevcut. Zira orman rolünü oynayacak bireyin karşıdaki ormancıya hem seviye hem de altın farkı atabilmesi lazım. Bunun için de doğal olarak ilk önce League Of Legends Orman Canavarları hakkında bilgilerin öğrenilmesi gerekiyor.

League Of Legends’te toplamda 6 orman canavarı, 1 yampiri yengeç, 1 alamet, ejderler ve baron canavarları mevcut. Genel olarak ormancı rolünü üstlenecek oyuncular canavarları keserek seviye kasar, buna eşdeğer olarak da altın kazanır. Fakat burada dikkat edilmesi gereken en önemli etken canavarların kesiş stili olacaktır.

Zira karşıdaki ormancıya seviye ve altın farkı atabilmek için doğal olarak ondan daha hızlı biçimde orman canavarı kesmek gerekiyor. Orman canavarı keserken dikkat etmeniz gerekenler:

League Of Legends Orman Canavarları ne İşe Yarar

League Of Legends orman rolünün niteliğindeki en önemli etken canavarlar olarak belirtilebilir. Zira oyuncunun tek değişmeyen gelişme biçimi bu şekildedir. Oyuncu dilerse rakip oyuncuları keserek de altın ve seviye kasabilir. Fakat bu durum belirsiz olup risk taşımaktadır. Risk olmadan kesin gelişim şansını tercih etmek bireylere fayda olarak geri dönüş yapacaktır.

League Of Legends Orman Heroları hakkında detaylı bilgiye geçmeden önce bazı ek bilgilere ihtiyaç olacak. Zira bu bilgiler oyunda zafere ulaşmanızı kolaylaştırarak oyununuzu daha da geliştirebilir. League Of Legends Orman Canavarları ne İşe Yarar sorusuna aşağıda belirtilen etkenler çerçevesinde cevap sunulabilir:

  1. Mavi Güçlendirme-Genel olarak orta koridorlara mana sağladığı için bu kapsamda değerlendiriliyor. Ayrıca enerji ile oynanan şampiyonların da daha hızlı enerji yenilenmesini sağlıyor, yeteneklerinin bekleme sürelerini azaltıyor.
  2. Kırmızı Güçlendirme- Can ve yakma etkisi sağlayarak daha fazla hasara sebep olduğu için takımın nişancısı tarafından tercih ediliyor.
  3. Gromp-Kesildiği taktirde şampiyonlara can ve mana sağlıyor.
  4. Ejderler-Sağladığı çeşitli güçlendirmeler ile takım oyuncularının yeteneklerini güçlendirerek takım savaşlarının kaderini belirliyor.
  5. Baron-Hem minyonları hem de şampiyonların yetenek güçlerini güçlendirerek takımlara önemli ölçüde avantaj sağlıyor
  6. Vadi Alameti-Kulelere vurduğu inanılmaz hasarı ve üsse dönüş süresini kısaltması ile bilinen önemli orman canavarıdır.

League Of Legends Orman Karakterleri

League Of Legends Orman Karakterleri bir-birinden farklı toplam 44 şampiyon mevcut. Bu şampiyonlar genel olarak sadece yetenekleri ile değil oynayış şekilleri ile de değişiklik gösteriyor. Oynayış tarzınıza uygun şampiyon seçimi sizlere her açıdan fayda sağlayacaktır. Makale kapsamında sizlere en çok oynanan güncel orman şampiyonları belirtilecektir. League Of Legends güncel Orman Karakterleri:

  1. Kayn

Noxusun eğittiği küçük çocuk büyüyüp sihirdar vadisindeki şampiyonları avlıyor. Genel olarak oyunun sunduğu 2 tercihten birini seçerek ya dark in ya da assasin olabiliyorsunuz.

Duvarların içinden geçen yeteneğinin var olması onu ormanın vazgeçilmezlerinden biri yapıyor. Bu yetenek sayesinde ormanı hızlıca dönebilir rakip ormancıya seviye farkı atabilirsiniz. Rakiplere çeşitli hasar vermeye yarayan q ve w yeteneklerinden ziyade Kayn ultisi vasıtasıyla rakip şampiyonların içine girebiliyor.

  1. Kha Zix

Hiçlikten gelen acımasız avcı bu kez avlarını vadide arıyor. Pasifi sayesinde 1-1 in en güçlü şampiyonlarından sayılan Kha Zix, pasifi sayesinde ayrıca ormanı da hızlı dönüyor. Oyun boyunca her ultisini geliştirirken yetenek evrimleştirme şansı kazanan Kha Zix, genel olarak suikastçı niteliğinde oynanıyor.

  1. Lee Sin

Ejderha gücüne hükmetmek isteyen kör keşiş bunu dengeli bir şekilde başararak bu kez karşı ormana hükmetmek istiyor. Lee Sin sahip olduğu ilginç yetenekleriyle oyuncular arasında en çok sevilen orman şampiyonlarından biri.

League Of Legends Orman Heroları Kapsamında Orman Rehberi

Genel olarak oyuncular şampiyonlarının özellikleri doğrultusunda orman dönüşünün gerçekleştirir. Zira şampiyon mana ile oynanıyorsa mavi güçlendirme, manasız oynanıyorsa kırmızı güçlendirmeden başlanır. Daha sonra koridorların ittirme gücü baz alınarak diğer seçenekler değerlendirilir. Bu seçenekler:

Bunun dışında ayrıca orman şampiyonları hiçbir koridora yardım etmeyebilir, tüm oyununu seviye ve altın kasmaya adayabilir. Oyuna ise sadece güçlendiğini hissettikten sonra gelip, zafere uzanan yolda son adımı atar. Zira League Of Legends Orman Heroları bu kapsamda tasarlanmış, yüksek oyun taşıma potansiyeline sahip şampiyonlar olarak geliştirilmiştir.

Exit mobile version