Mafia 3 ilk izlenimler

Mafia 3 Oynanışa

mafia-3-inceleme2
İlk oyununu uzun süre oynadığım ikinci oyunu ile efsane olan bir seridir kendileri. Özellikle ikinci oyununu yıllar boyunca çeşitli modlarla birkaç kere bitirmiş olmama rağmen hala aklıma geldikçe açıp oynayasım gelir. Kurtlar vadisi modunu kurup Polat Alemdar olup taksicilikten başlayan serüvenimizi kim unutabilir ki. Hangi oyundan bahsettiğimi şimdi anladınız Mafia. Yedi ekim itibari ile Mafia 3 resmen çıkmış olup steam üzerinden 179 Türk Lirası gibi bir fiyata satışa sunulmuştur. Oyun çıkar çıkmaz en çok satanlar listesinde zirveye oturmuşken, bu oyunu oynama şansı bulanlardan birisi de benim. Oynama şansı diyorum çünkü fiyatı gerçekten piyasanın üzerinde bir oyun. Oyunun yapımcılığını 2K Games üstlenirken, geliştiriciliğini ise Hangar 13 yapmakta. Peki yıllarca beklediğimiz bu oyun hakkında ilk görüşler nasıl?

Mafia 3’ü oynayan oyun severlerin büyük bir kısmı hiç memnun değil. Yıllarca bekledikleri oyunlarını birçok hata ile oynamanın vermiş olduğu sinirle şu an herkes internet sitelerinde kötü dönüşte bulunuyor. Bunun yanı sıra eski oyunların hatırına olumlu yorumda bulunan hayranlarının sayısı da hiç azımsanacak miktarda değil. Oyunun en büyük eksiği ve herkesin en çok dert yandığı konu, üç tane oyunu aynı anda oynatacak bir seviyede bilgisayara sahipken Mafia 3’ü 30 fps kilidi ile oynamaya mecbur kalmak. Yanlış duymadınız oyun 30 fps kilidi ile geliyor. Fakat 2K’nın henüz açıkladığı bir duyuruya göre oyun severlerin çağrısına kulak vermiş olacaklar ki yeni gelecek olan güncellemede fps kilidini kaldıracaklarını açıkladılar.

Mafia 3 Oynanışa

Oynanışa gelecek olursak, senaryo her zaman olduğu gibi iyi gözüküyor. Zaten Mafia oyunlarının senaryosunun kötü olduğunu şimdiye kadar görmedik, hatta ikinci oyununun senaryosuna bütün oyun severler olarak aşık olduk. Grafikler fena değil yine eski grafikler üzerinden devam ediyorlar fps kilidi kalktığında daha akıcı oynayınca zevk verebilecek grafiklere sahip. Oyunun atmosferinden bahsedecek olursam, ikinci oyunu yine arıyor gözlerimiz. Fakat yine de piyasadaki çoğu oyunu oyuna göre iyi denilebilecek bir atmosfere sahip. Oyundaki seslendirmeler ve müzikler çok iyi özenle seçilmiş o zamanları kafamızda canlandırmamızda çok yardımcı oluyor adeta bizi alıp o zamanlara götürebiliyor.

Fizik motoru vedetaylar, ah işte beni en çok yaralayan kısım bu oldu. Uzun süre mafia 2 oynayınca o gerçekçi atmosfer ve fizikler ince ince işlenmiş detaylar. Bu oyunda onların hiçbirine rastlamayacaksınız arkadaşlar unutun o güzel grafikleri unutun o araba sürüşlerini. Araba sürmek o kadar kötü ki şu an yorum atan herkes bundan şikayetçi, ben bile bir an mafia oynamıyor muyum acaba diye düşündüm. Daha kötü yapamazlardı herhalde umarım ilk güncellemede düzeltirler. Haritaya gelecek olursak harita diğer oyunlarına göre daha geniş ama bu fizik motoru ile ne kadar geniş yaparsanız yapın zevk vermiyor maalesef.

Özetleyecek olursak, oyunu çok ağır hayranıysanız ve 2k Games’e güveniyorsanız alabilirsiniz fakat beklentiniz yüksek olmasın. Onun haricinde bence oyunu almak için daha erken indirim ve güncellemelerini bekleyin en azından araç sürüşleri ve fps kilidi kalktıktan sonra almakta fayda var.

Exit mobile version