İnternetten para kazanmak isteyen herkesin ulaştığı sonuçlardan biridir Makale Yazarak Para Kazanmak, Makale yazarak para kazanan binlerce kişi var bunu ek gelir olarak ya da tam zamanlı iş olarak yapıyorlar, İnternetten dolaşan bilgiler de genel de “Makale Yazarak Para Kazanma” Adı altında niş içerikler yer alıyor. Bu içerikler de son kullanıcıya bu işi nasıl yapacaklarını ne gibi gereklilikleri olduğunu söylemiyor, işte şimdi algıyı kırma zamanı;
İçindekiler tablosu
Makale Nedir?
Makale, her hangi bir konu da uzman kimseler tarafından yazılmış ana amacı bilgi vermek, fayda sağlamak olan yazılardır. Şu anda bu site de okuduğunuz yazı da makale ‘ye örnektir
Makale Nasıl Yazılır?
Makale yazmak için en azından Temel yazım kurallarına sahip olmanız gerekiyor, düzgün Türkçe, Akıcılık ve SEO uyumu ile yazılmış tüm makaleler alıcı bulur, Seo uyumu olmak zorunda çünkü satın alan kişiler Makalelerin Google Arama motorun da üst sıralar da çıkmasını ister, SEO bazı zamanlar search engine optimization olarak da geçer, yani Arama motoru optimizasyonu Bu kurallara uygun yazılan makaleler Google da kısa süre de tırmanışa geçer, peki nedir bu SEO uyumu, kuralları nedir?
Seo Nedir Seo Kuralları Nelerdir?
Seo search engine optimization olarak da yazılır anlamı Arama motoru optimizasyonu olarak bilinir, belirli kurallar çerçevesinde bulunur ve makaleler buna göre yazılır, Seo ‘nun temelini düzgün Türkçe ya da hangi dil de yazılıyorsa makale onun yazım kurallarına uygun olmak zorundadır, kurulan cümleler, neden – sonuç ilişkisi içeren makaleler Google tarafından sevilen makalelerdir.
Seo Kuralları Nelerdir?
Başlık Kısmı için Seo Kuralları
- Anahtar kelimeyi barındırmalı.
- Anahtar kelime başlığın başında olmalı.
- En az 3 kelime en fazla 66 Karakter den oluşmalı.
Makalenin URL Kısmı için Seo kuralları
Makaleleri paylaşırken URL kısmı özelleştirilebilir bir halde olur, bu kısım Anahtar kelimeleri içermelidir, Makalenizi satacağınız kişiye ek not olarak bunu belirmeniz veya hazırlamanız gerekmekte.
- URL anahtar kelimeyi kesin olarak içermeli.
Meta Kısmı İçin Seo Kuralları
Meta, yani açıklama kısmı için SEO kuralları önemli çünkü burası Google ‘da arama yapınca çıkan kısım ve burası sayesinde kullanıcıları sitenize çekeceksiniz.
- Meta satırı anahtar kelimeyi içermeli.
- Meta Kısmı 160 Karakterden fazla olmamalı.
- Meta kısmı için kurulan cümle Anahtar Kelime ile başlamalı.
Makale İçindeki Başlıklar için Seo Kuralları
Makale içi başlıklar önemlidir, bu başlıklar sayesinde son kullanıcı (Okuyucu) Makalede istediği kısmı daha kolay bulabilir ve daha verimli bir makale olabilir
- En az bir anahtar kelime H1 etiketine sahip olmalı.
- En az bir Alt başlık olmalı ve bu da anahtar kelime içererek H2 etiketi biçiminde olmalı.
- En az bir H3 etiketine sahip alt başlık olmalı ve yine bu da anahtar kelimeyi içermeli.
Aslında işin en can alıcı noktasına şimdi geldik, içerik kısmı nasıl olmalı, eğer SEO uyumlu bir makale yazmak istiyorsanız yukarı da yazanlardan ziyade bunlara da dikkat etmeniz önem vermeniz gerekiyor.
- İçerik kısmı en az 300 kelimeden oluşmalı, en az 300 olmasının sebebi Google tarafından çok sevilmesi ve makaleyi yüksek sıralara çıkartacak potansiyel de olması.
- Anahtar kelime oranları 2,5 -3,0% olmalı kullanıcıyı sıkmadan okuma akışını bozmadan yerleştirmeniz gerekiyor anahtar kelimeleri.
- Anahtar kelimeler makalenin ilk 50 ve 100 kelimesi arasında olmalı Google robotları bunları daha kolay bir şekilde algılayıp arama sırasında üste çıkartıyor.
- Anahtar kelimeleri Kalın, İtalik, Altı çizili gibi çeşitli formlar ile belirgin hâle getirirseniz Google tarafından daha çabuk sıralama alır ve bu da makalenizi alan kişilerin memnun kalmasını sağlar.
- Anahtar kelimeler makalenin ilk 50 ve 100 kelimesi arasında olması gerekiyor ama bu kural son kısımları için de geçerli son kısmın 50 ve 100 kelimesi anahtar kelimeleri içermeli.
Makale Nasıl Satılır?
Kuralına uygun bir şekilde özgün ve SEO uyumlu makale yazmayı öğrendik, peki biz bundan nasıl para kazanacağız, nerede satacağız gelin biraz da ondan bahsedelim;
İlk kez makale satan kişilerin akıllarında genel olarak şöyle bir soru oluşuyor “Ben bu makaleyi satıyorum ama adam ya ödemeyi yapmazsa” işte bu gibi sorunları ortadan kaldırmak için web siteler var, siz makalenizi yüklüyorsunuz alıcı da parayı ödüyor sistem sizin için her şeyi hallediyor. Eğer alıcı parayı öderse parayı havuz sistemine alıp makalenizi teslim ediyorsunuz, günü gelince de web site den parayı çekiyorsunuz, bu saye de alıcı kişi makaleyi vermezse korkusu yaşamıyor alan kişi de ya parayı vermezse korkusu yaşamıyor. Her şey güzel ama bu web siteler nereler nasıl satış yapılıyor nasıl para kazanılıyor onlara değinelim;
- com
- com
- net
- net
Makaleleri güvenle satabileceğimiz siteler bunlar ama bunlara bağımlı olmanıza gerek yok, bu web siteler sayesinde makale siparişi alabilir ya da makalelerinizi hazır makale satış konumunda satışa sunabilirsiniz bionluk, sadeceon, gittigidiyor gibi siteler de de makale satışı yapmak mümkün. Makale satışı yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli konu makalenizin açıklama kısmıdır, makalenizi birisine satıyorsunuz kendinizi bir pazarcı olarak hayal edin, elinizde satmanızı gerektiren ürünler var bu ürünleri satmak için iyi bir dil ile tanıtım yapmanız gerekir.
Aynı mantıkta makalenizi satmak için de bilgiler vermeniz gerekiyor, ilanı hazırladık görseller tamam açıklama kısmında da %100 özgün ve SEO uyumlu olduğunu kanıtları ile paylaştıktan sonra para kazanmak için bekliyoruz.
Yukarıda belirttiğim siteler sıralama mantığı ile çalışır, ne kadar çok makale koyar ve ne kadar çok makale satarsanız sıralamanız artar ve başka kullanıcılar da puan durumunuza göre sizden makale alır.
Kazanç Oranları Nasıldır?
Makale fiyatlandırılması genel olarak 100 Kelimesi 1.50TL olarak belirlenir bu yukarda sıralanmış web siteler için geçerlidir, siz kendiniz teklifler alıyor ve teklifler veriyorsanız bunu değiştirebilirsiniz.
Eğer üzerinde gerçekten emekler harcadığınız bilimsel ve internet sitelerinde neredeyse bulunması zor bilgiler içeriyorsa 100 kelimesi 5 TL den bile satışa sunabilirsiniz
Bu yukarda verdiğim “pazarcı” örneğine olukça benziyor, hatta neredeyse aynı SEO uyumlu ve eşi benzeri az olan makaleler daha fazla alıcı toplar daha değerlidir.
Yeni başlayanlar için kazanç oranları düşük olur çünkü sizden önce bu işe başlamış kazanç elde eden insanlar var ilk önce onlara yetişmeniz ufak ufak satışlar yapmanız gerekir.
Zamanla kazançlarınız artmaya başlayacak ben SEO uyumlu %100 özgün Makaleler yazdım neden alınmıyor diye canınızı sıkar ve bu işten pes etmeye kalkarsanız maalesef ek gelir olarak girdiğiniz bu işten bir şey yapamadan çıkarsınız, bizden tavsiye, Günlük 2 veya 3 makale yazıp yayınlayın.
Kendinizi SEO ve Özgünlük konusunda geliştirmeye çalışın, azimli olun ve pes etmeyin O zaman göreceksiniz nasıl paralar kazanıldığını J .