Mhrs Edevlet Nedir? Nasıl Kullanılır?

Mhrs Edevlet, vatandaşlar için pek çok kolaylığı aynı anda sunuyor. Bu nedenle çok sayıda insan, mhrs edevlet giriş gibi sorgulamalar yapıyor.

Mhrs Edevlet Nedir?

Teknoloji ile pek çok şeyin dijitalleşmesi ile hayat oldukça kolaylaşır. Çeşitli resmi evraklar da bu şekilde dijital uygulamalar üzerinden kolaylıkla alınabilir. Dijital uygulamalar ile hastanelerde ilgili bölümlerden de randevu alınabilir. Bu yazımızda bu işlevleri gerçekleştirmek üzere programlanmış dijital uygulamalar olan MHRS ve E-Devlet uygulamalarını açıklıyoruz. İşte detaylar!

MHRS Nedir?

Sağlık Bakanlığı’na bağlı bir uygulama olan MHRS üzerinden bu bakanlığa bağlı kurumlardan internet üzerinden randevu alınması sağlanır. Hastaneler, aile sağlığı merkezleri ile ağız ve diş hastaneleri Sağlık Bakanlığı’na bağlı kurumlardır. Randevu almak isteyenler web sitesi üzerinden veya uygulama üzerinden kendilerine uygun bir randevu tarihi alabilir. Ayrıca Alo 182 ile iletişime geçilerek de bir randevu tarihi ayarlanabilir. Mhrs edevlet randevu alınabildiği için vatandaşların beğenisini kazanıyor. Mhrs edevlet giriş yap işleminden sonra bazı işlemlere pratik olarak erişiliyor.

E-Devlet Nedir?

Dijitalleşme ile beraber devlet hizmetlerinin halka daha kolay ulaşabilmesi için programlanan uygulamaya E-Devlet denir. E-Devlet ile kişiler giriş bilgilerini girerek kendilerine ait birçok bilgiye hızlı bir şekilde ve güvenlik riski olmadan ulaşabilir. E-Devlet üzerinden Tapu bilgileri, adli sicil kaydı, öğrenci belgesi ve SGK dökümü gibi birçok bilgi elde edilebilir. E-Devlet ayrıca devlet kurumlarına yapılan bazı başvurular için de kullanılır.

E-Devlet şifresi 15 yaşını doldurmuş her T.C. vatandaşı tarafından alınabilir. Yurt içinde Türksat Kablo Ofislerinden ve PTT işyerlerinden alınabilir. Yurt dışında ise konsolosluklardan ve elçiliklerden alınabilir. Devletin sunduğu diğer birçok dijital uygulamaya E-Devlet şifresi ile de giriş yapılabilir. Öte yandan mhrs edevlet ile giriş yapılarak, çeşitli işlemlerin pratik şekilde yerine getirilmesi mümkün hale geliyor.

Mhrs Edevlet Nasıl Kullanılır?

Teknolojinin hızlı gelişimine devletler de ayak uyduruyor. Bu bağlamda vatandaşların ilgisini çeken ve hayatını kolaylaştıran uygulamalar kullanıma açılıyor. Bu uygulamalardan biri de şüphesiz ki Mhrs Edevlet oluyor. Merkezi Hekim Randevu Sistemi olarak geçen uygulama, devlete bağlı olan bütün ağız ve diş sağlığı merkezleri, sağlık ocakları ve hastaneleri tek bir çatı altında toplamayı başarıyor.

MHRS, vatandaşların en fazla ziyaret ettikleri platformlar arasında konumlanıyor. Sisteme e-devlet vasıtası ile giriş yapılabileceği gibi aynı zamanda farklı bir yöntem ile de giriş yapılabiliyor.

Sağlık Bakanlığı’na bağlı bütün hastanelerden çevrimiçi olarak randevu almaya imkan tanıyan sistem, binlerce vatandaşın hayatını adeta kolaylaştırıyor. Bu sistem diğer yandan AB’nin kabul ettiği temel kamu hizmetleri arasında konumlanıyor. Türkiye’de sağlık söz konusu olduğunda akla ilk gelen platform elbette MHRS oluyor. Vatandaşlar bu platform vasıtası ile hastane randevusu alma ve iptal etme gibi pek çok çeşitli işlemi pratik biçimde yerine getiriyor. Mhrs Edevlet olmadan da kullanılabiliyor. Bunun için yapılması gerekenler şu şekilde açıklanıyor:

Edevlet olmadan da mhrs sistemini kullanmak işte bu kadar kolay oluyor. Ancak e-devlet kullanıcıları genel olarak e-devlet bilgileri ile mhrs platformuna giriş yapmayı tercih ediyorlar. Nedeni ise bu yöntem ile sisteme giriş yapmanın çok daha kolay olması.

Exit mobile version