Minecraft’ta Köy Bulma Taktikleri

Minecraft’ta Köy Bulma Taktikleri Nelerdir?

7’den 70’e herkesin severek oynadığı Minecraft’ta köy bulma taktikleri başlıklı bu yazımızda, oyun esnasında köyleri bulmakta güçlük çekenler için çeşitli ipuçları verdik. Bu taktikleri kullanarak oyun genelinde köyleri daha kolay keşfedebilirsiniz.

Minecraft’ta Köy Bulma Taktikleri Nelerdir?

Oyun genelde köyleri keşfedebilmek için farklı yöntemler bulunuyor. Oyuncular gidişata göre bu tekniklerden bazılarını kullansa da, aşağıda verilen yöntemleri kullanarak köyleri daha rahat keşfedebilirsiniz. İşte Minecraft’ta köyler nasıl bulunur? Sorusunun cevapları…

Keşif Yapın

Bu genellikle her oyuncunun uyguladığı yöntemlerden biridir. Keşif yapmadan köyleri bulmanız, diğer taktiklerde olmadan rutin bir oyun içinde daha zor olacaktır. Köylerin biyomlar içerisinde rastgele bulunması sebebiyle, keşfedilmesi biraz daha zor ve taktiksel açıdan işe yaramaz sonuçları verebilir.

Her biyomda o biyoma göre köyün bulunduğunu düşünürsek, biyomların arasında yapacağınız gezintilerin işe yarar sonuçlar verme ihtimali yüksek olacaktır. Oyun içerisindeki görüş açınızı artırmanız ve düz arazilerin seçilmesi, Minecraft’ta köy bulmanızı daha kolay hale getirir.

Locate Komutu Size Yardımcı Olabilir

En işe yarar ve kolay sayılabilecek taktikler arasında, tüm sürümlerle uyumlu olan locate komutu denenebilir. Bunun için her yeni oyunda “hilelere izin ver” özelliğini açmanız gerekmektedir.

Ardından “t” tuşunu kullanarak chat kısmını açmalı ve buraya /locate village şeklinde komutunu yazmalısınız. Bu sayede sizin yakınınızda bulunan köylerin koordinatlarına kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Village Finder

Village Finder, Minecraft’ta köy bulma taktikleri arasında uygulanabilecek etkili yöntemlerden biridir. Bu yöntemde seed girilmesi halinde, konumunuza en yakın köyün yerini keşfetmeniz mümkündür. Ardından koordinatlara giderek köye ulaşabilirsiniz. Köy bulmak için özel hazırlanan bu programı çeşitli internet sitelerinden ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Hazır Seed Kullanımı

Oyun genelinde yeni oyunlara başlandığında, rastgele oluşturulan harita öğelerini dikkate almanız gerekir. Oyun algoritmasına bağlı olarak gerçekleşen bu işlem sonrası köyleri bulmak için, yeni haritaya özel olan “seed” kodunun bulunması gerekir.

Haritaya göre oluşturulan seed kodu girildikten sonra, ilk harita oluşumundaki tüm görülen tüm öğeler aynı olacaktır. Bu seedler sayesinde köyleri daha rahat bulabilirsiniz. Yukarıdaki yöntemleri kullanarak oyun genelinde ilerleyişinizi daha rahat sürdürebilirsiniz.

 

Exit mobile version