Polislik Sayısal Mı, Sözel Mi, Eşit Ağırlık Mi 2024 (Polis Olmak İçin)

Bu yazımız sayesinde Polislik Sayısal Mı, Sözel Mi, Eşit Ağırlık Mi 2024 sorularına yanıt alabilecek ve nasıl polis olurum diye merak ediyorsanız, soru işaretlerinizi yok edecek detaylara ulaşabileceksiniz. Sayısal mı, yoksa sözel mi okumanızın polis olmanız için gerekli olduğunu bu sayede öğrenebileceksiniz. Polis memurlarının ne iş yaptığını, hangi bölüme girdiğini ve lisede seçilecek bölümün polislik üzerindeki etkisini de bu sayede görebileceksiniz. Polis açığını kapatmak isteyen EGM tarafından belirlenecek gereklilikler üzerine bilgileri elde etmiş olacaksınız.

Polis Kimdir? Polis Memuru Hangi Görevleri Yerine Getirir?

İnsanların can ve mal güvenliğinin korunmasında, temel hak ve özgürlüklerini kullanırken herhangi bir problemle karşılaşmamalarında ve kamu düzeninin işlemesinde önemli bir role sahip olan Polis Kimdir? Polis Memuru Hangi Görevleri Yerine Getirir? Gibi soruların yanıtlarını alabileceksiniz. İnsanların barış içerisinde olmalarını sağlayan ve düzeni koruyan polislerin hangi şartları yerine getirmeleri gerektiğine de değinilmektedir.

İçerisinde bulundukları şartları ele aldıklarında toplumu anlayabilecek ahlaki değerlere sahip kimselerden seçilecek olan polis memurlarının, dayanıklı bir bedene sahip olmaları da gerekmektedir. Üniversite sınavında yalnızca TYT puanının alınması yeterli iken, sonrasında beden yeterlilik testinin de başarılı bir şekilde tamamlanması gerekmektedir. Bu sayede iki aşamalı olarak başarı sağlandığında polis memuru olunması için gerekli adımlar tamamlanmaktadır.

Polislik Sayısal Mı, Sözel Mi, Eşit Ağırlık Mi (Polis Olmak için?)

Lise ve üniversite dönemlerinde merak edilen konulardan birisi de Polislik Sayısal Mı, Sözel Mi, Eşit Ağırlık Mi (Polis Olmak için?)  olacaktır. Ancak zorunlu bir bölüm okumanız gerekmediğinin altını çizmekteyiz. Sözel, sayısal veya eşit ağırlık fark etmeksizin mezun olmanız halinde polislik sınavlarına alınabileceğinizin altını çizmekteyiz. Aynı şekilde üniversite mezuniyetinde önlisans veya lisans olmasına bakılmaksızın kişilerin mezun olmaları halinde bu seviyelerden alımlara dahil olabilecekleri vurgulanmaktadır. Sürekli gündeme gelen Polislik Sayısal Mı, Sözel Mi, Eşit Ağırlık Mi (Polis Olmak için?) Sorusuna bu sayede yanıt alabileceksiniz. Diğer meslek grupları için herhangi bir ana dalda eğitim şartı aranırken, bu durum polislik için geçerli değildir.

Üniversite diplomasına sahip olan kişiler POMEM tarafından açıklanan şartlara sahip olduğunda polis olabileceklerdir. Polis veya komiser yardımcısı olmak isteyen Lisans mezunu kişilerin PAEM tarafından açılacak sınava başvuru yapmaları ve gerekli şartları da yerine getirmeleri gerekmektedir. Böylelikle gereken tüm aşamaların geçilmesinin ardından polisliğin veya komiser yardımcılığının kazanılabileceğini vurgulamaktayız.

Polislik Hangi Bölüme Girer?

Polis Akademisi tarafından yapılan alımlarda belirli şartların yerine getirilmesi gerekmektedir. Önlisans veya Lisans eğitimini tamamladıktan sonra bu alımlara dahil olabilecek kişilerin takip etmeleri gereken bazı duyurular bulunmaktadır. Önlisans veya Lisans diplomanızda mezuniyetiniz hangi bölümden olursa olsun alımlara dahil olabileceğinizin altını çizmekteyiz. En az iki veya dört yıl eğitimini tamamlayanlar, mezun oldukları fakülte veya bölüm ne olursa olsun alımlarda başvurularını yapabileceklerdir. POMEM tarafından üniversite mezunlarına yönelik alım yapılan programlarda istenilen şartlara da yer verilmektedir. Adalet, Tarih veya İşletme gibi çeşitli fakültelerden mezun olanların bu sınavlarda başvuru yapma hakkı bulunmaktadır. Kısaca koşulların sağlanması halinde mezun olunan bölümün hiçbir önemi bulunmamaktadır.

Polislik İçin Lisede Hangi Bölüm Seçilmeli?

Yukarıda belirttiğimiz gibi kişilerin Polislik Sayısal Mı, Sözel Mi, Eşit Ağırlık Mi 2024 (Polis Olmak İçin) sorusu bir hayli merak edilmektedir. Özellikle lise dönemlerinden itibaren bu seçimlerin nasıl yapılması gerektiği araştırılmaktadır. Yalnızca TYT puanı ile yapılacak olan seçimlerde eşit ağırlık, sayısal veya sözel bölümlere bakılmaksızın değerlendirme yapılmaktadır. Polis olmak isteyenlerin aldıkları eğitimde bu kriterlere yer verilmemektedir. Hangi alandan mezun olursanız olun, üniversite mezuniyetinizin ardından alımlara dahil olmanıza olanak verilecektir.

Polislik PYMO Taban Puanları 2024

Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) başvurularını yapacak olanların TYT’den en az 250 puan almaları gerekmektedir. Böylelikle okuldan alınacak puan dahil edilmeden ham puanın en az 250 olarak alınması durumunda başvuruların gerçekleştirileceğini belirtmekteyiz. Yaklaşık 45 net yapılması halinde bu puanın elde edilebileceğini aktarmaktayız. Taban puanları, başarı sıralamasını ve kontenjanları dikkate aldığınızda mevcut puanınızın yeterli olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Tüm merak edilenleri bu sayede görebilecek ve sorularınızın yanıtlarını da almış olacaksınız.

Exit mobile version