Satoshi Nakamoto bir teori olan CIA yüzünden Bitcoin’den ayrıldı

Merkezi İstihbarat Ajansı'na girin

Bitcoin’in sözde yaratıcısı Satoshi Nakamoto, varoluşunun çoğu için gözle görülür derecede eksik kalmıştır. Gerçek kimliklerini ortaya çıkarmak için birçok girişimde bulunuldu, ancak 2011’deki ani ortadan kaybolmalarının nedeni de aynı derecede meraklı.

Nakamoto hala Bitcoin $ BTC ▲% 0,59’luk gelişimde aktif olmasına rağmen, forum mesajları, e-postalar ve IRC kanalları ile çoğunlukla dış dünyayla iletişim kurmaya devam etti. Nakamoto’nun iletişiminin arşivlerini burada bulabilirsiniz.

Mesele şu ki, Nakamoto monikerini her kim koruduysa, asla doğrudan gideceklerini işaret etmedi. Nakamoto’nun gerçekten de diğer projeler üzerinde gizemli bir şekilde çalışmak için Bitcoin geliştirmeyi bıraktığını onaylamak için üçüncü bir parti aldı.

Merkezi İstihbarat Ajansı’na girin

Nakamoto’nun bırakma dürtüsü için çalışan bir teori, daha önce Bitcoin projesi için teknik lider geliştirici olarak görev yapan ve hatta Nakamoto’nun halefi olarak kabul edilen CIA ve yazılım geliştiricisi Gavin Andresen’i içermektedir.

27 Nisan 2011’de Andresen, CIA merkezindeki gelişmekte olan teknolojiler konferansında Bitcoin ile konuşmaya hazırlandığını iddia etti.

Exit mobile version