Spotify, Premium Kullanıcılar için ‘Bu Şarkıyı Gizle’ Seçeneği Ekledi

İsveçli müzik akışı devi Spotify, Spotify Premium kullanıcılarının belirli bir şarkıyı çalma listesinden gizlemelerini sağlayan bir özellik sunmaya başladı. Bu özellik, sunucu tarafı güncellemesi yoluyla ekleniyor.

Çalma listenizi en sevdiğiniz şarkılarla hazırlamak için çaba göstermek yerine, muhtemelen Spotify’ın çalma listelerine veya diğer Spotify kullanıcıları tarafından oluşturulan çalma listelerine bağlısınız. Müzik zevki her zaman öznel olduğundan, bu gerçekten içine girmediğiniz parçaları atlamanıza neden olabilir. Bu düzgün eklemeyle, “Bu şarkıyı gizle” seçeneğine sahip olursunuz. Etkinleştirildiğinde, Spotify otomatik olarak çalma listesindeki bir sonraki parçaya atlar.

Bir şarkıyı gizledikten sonra, Spotify’ın etiketlerle ilgili sorunları sayesinde Spotify kullanıcılarının kesinlikle aşina olacağı yolda bir solma göreceksiniz. Ancak Spotify, bu ayın başlarında Warner Music ve Saregama ile eksik şarkılar getirmek için bir anlaşma imzaladı.

Daha önce gizlediğiniz bir çalma listesinden belirli bir şarkıyı göstermek istiyorsanız, aynı adımları izleyin ve “Bu şarkıyı gizle” düğmesine tekrar dokunun. Solma kaybolmalı ve şarkı şimdi ekranınızda tekrar çıkacaktır.

Counterpoint Research’ün pazar araştırmasından elde edilen en son sayılara göre Spotify, 2019’da neredeyse 358 milyon Premium aboneliği ile küresel olarak en üst sıralarda yer alıyor. Şirketin bu gibi kullanışlı özellikler ekleme çabaları yeni abonelerin çekilmesine yardımcı olabilir.

Bununla birlikte, bu özelliğin Spotify Premium kullanıcıları ile sınırlı olduğunu ve yavaş yavaş kullanıcılara sunulduğunu unutmayın. Spotify Premium abonesiyseniz, özelliği önümüzdeki haftalarda almanız gerekir.

Exit mobile version