VPN Nedir? VPN Kullanmak Suç Mu? En İyi Mobil VPN Uygulamaları Hangileri?

VPN Kullanmak Suç Mu?


VPN Nedir? VPN Kullanmak Suç Mu? İşin yasal boyutuna geçmeden önce, VPN Sistemlerinin ne olduğunu ve ne işe yaradığını öğrenmek en iyisi olacaktır.

Sadece ülkemizde değil, Dünyada alınan bazı kararlar ile birlikte internetin bazı noktalarına erişimler dönem dönem kısıtlanıyor. Bir dönem ülkemizde Wikipedia sitesinin yasaklanması bunlara verilebilecek en büyük örneklerden.

Artan erişim engellerini aşabilmek için VPN servislerine sıkça ihtiyaç duyuluyor. VPN, açılımı ile Virtual Private Network. Sanal kişisel ağlar oluşturan bu sistemlerin asıl kullanım amacı yasaklı sitelere erişim değildir.

VPN Servisleri, sizin internet bağlantınızın bulunduğu noktadan. Adeta bir köstebek gibi yer altından yollar kazarak.

İstediğiniz ülkeden bağlanmışsınız gibi bağlantılar göndermenize ve almanıza olanak sağlar. Özellikle güvenli VPN ağları tercih eden Şirketler, bu yöntem ile şirket içi verileri dışarıdan oluşabilecek saldırılara karşı korur.

Bu kadar faydası olan bir internet sistemi suç olabilir mi? VPN Kullanmak suç mu? Kimler VPN Kullanabilir?

VPN Kullanmak Suç Mu?

VPN Kullanmak suç mu? Kimler VPN Servislerini kullanabilirler? Biraz önce de bahsettiğimiz gibi. Aslında VPN servisleri düşünüldüğünden daha yararlılar. Ana amaçları takip edilemezlik olsa da kimi zaman ülkemizden erişime kapanan sitelere girmek için de kullanılabiliyorlar.

Kişisel ve şirketlerin kullanımına yönelik olan VPN Servisleri kendi başına kullanım sırasında suç teşkil etmiyor.

Ücretli ve ücretsiz VPN servislerinin neredeyse tamamı takip edilemezlik vaatleri veriyor olsa da mahkeme kararı ile bağlantı sağlayan cihazların listeleri verilebilmekte.

VPN Servislerini başlı başına kullanmak suç değildir ancak onlar ile yapılacak olan ve yasa gereği suç sayılabilecek her eylem suç kapsamına gireceği için suç işlemiş sayılmaya devam edersiniz.

Teknik olarak internet üzerinden kendinizi tamamen gizleme imkanınız bulunmuyor. Ancak, Bağlantı ve paket alış verişlerinizi zararlı üçüncü kişilere  karşı gizleme imkanınız her zaman bulunmakta.

VPN Servisleri Ne Kadar Gizlilik Sağlar?

VPN Servisleri ne kadar gizlilik sağlar? VPN Servisleri her zaman tam takipsizlik vaatlerini sunamazlar. Özellikle mahkeme kararı gibi, kesin karar içeren durumlarda bağlantı adreslerinizi, cihaz ip numaralarınızı ve hangi işlemleri yaptığınızı gizlilik sözleşmeleri gereği mahkemeye verebilirler.

Ancak, tam gizlilik olmasa bile. Dışarıdan size kötü amaçlı saldıran ve verilerinizi takip etmeye çalışan üçüncü taraf kişilerden gizlenmenizi sağlayabilirler.

Özellikle veri alış ve verişlerini gizlemesi nedeni ile büyük şirketler tarafından sıklıkla kullanırlar. Ancak, büyük şirketler hazır VPN servislerini tercih etmek yerine. Güvenlik şirketleri ile anlaşarak onlar için özel fiziksel sunucular ile kendi sunucuları arsında sanal bir tünel kazılır.

Bu, bazı verilerin dışarıdan daha da erişilemez hale getirilmesini sağlar. Kimi zaman uzaktan çalışma durumlarında. Uzakta olan çalışanların da özel VPN kullanması zorunlu hale getirilir.

Ücretli ve Ücretsiz VPN Farkları Nelerdir?

VPN Servisleri ücretli ve ücretsiz olarak ikiye ayrılırlar. Peki, Ücretli ve ücretsiz VPN Farkları nelerdir?

Ücretli VPN Servisleri;

Gibi vaatler sunmakta. Her ne kadar bazı ücretsiz VPN Servisleri de benzer özellikleri sunuyor olsa da. Verilerin gizliliği konusunda sorunlar yaşanması oldukça olası.

Ücretsiz VPN Servisleri;

Yasaklı Sitelere Nasıl Girilir? VPN Kullanımı Nasıl Olur?

Yasaklı sitelere girme amacı ile veya güvenlik amacı ile VPN kullanmak tamamen sizin seçiminizdir. Unutulmamalıdır ki, VPN servisleri. Sizin verilerinizi gizleme işlemlerini yaptığı kadar. Verileri kendi sunucularından da geçirir.

Yani, her ne olursa olsun ekstra bir durum olmadığı sürece. Verilerinizi başka sunuculardan geçirmemeniz en doğrusu olacaktır. Bu konuda alabileceğiniz en güvenli önlem. Kişisel fiziksel sunucular kiralayarak onların içine VPN servisi kurmanızdır.

Peki, VPN Nasıl Kullanılır? VPN Bağlantısı için neler gerekir?

Gelişen VPN Sistemleri ile birlikte artık ufak bir eklenti üzerinden bağlantı kurmak mümkün. Eski kullanım yöntemlerine göre VPN bağlantısı sağlanmasına gerek yok. Yeni bağlantı yöntemine göre;

Bağlantılar genellikle birkaç dakika içinde gerçekleşebilir. Ancak bu süreç, kullandığınız VPN Servisine ve internet hızınıza göre değişiklikler gösterebilmektedir.

En İyi Mobil VPN Uygulamaları Hangileri?

Mobil VPN Uygulamaları kendi içinde satın alım içerebilmekte. Bunun yanı sıra, direkt olarak ücretli olan servisler de bulunmakta.

Ücretli ve Ücretsiz olan. Yasal olarak kullanımı uygun olan VPN Servisleri, tam gizlilik vaatlerinde bulunmazlar.

Yani, VPN Servisleri sizi her zaman tam olarak gizleyemezler. Bu nedenle, internette atığınız her adım halen takip edilebilir durumda olabilir. Yasal olarak suç sayılan her durum halen suç olacaktır.

Peki, Telefonlar için en iyi mobil VPN uygulamaları hangileri?

Hem Android Hem SOS Cihazlar İçin VPN Servisleri;

Söz konusu liste dışında da VPN Servisleri bulmak mümkün. Ancak, sürekli kullanım ve veri gizliliği amaçlanıyorsa. VPN Hizmetlerinin ücretli sürümlerini ve size özel olarak sanal sunucu açılacak olan sürümlerini kullanmayı tercih etmelisiniz.

Exit mobile version