Whatsapp İşletme Hesabı Nedir, Nasıl Açılır?


Whatsapp işletme hesabı, müşterilerine özel olarak destek sağlamak isteyen firmaların Whatsapp Business aracılığıyla oluşturdukları hesaptır. Bu işletme hesabı sayesinde firmalar kendilerine müşterileri tarafından gelen sorulara otomatik yanıtlar verebilirler. Whatsapp işletme hesabını açmak için öncelikle Whatsapp Business uygulaması mobil cihaza indirilmeli ve ardından kayıt aşamasına ilişkin tüm adımlar eksiksiz tamamlanmalıdır. Bu içeriğimizde Whatsapp işletme hesabı açılış adımları, bu hesabı kimlerin açabileceği, hesabın sunduğu avantajlar ve daha fazlası hakkında bilgi sunmaya çalışacağız.

Whatsapp İşletme Hesabı Nasıl Açılır?

Whatsap işletme hesabı açmak için yapılması gerekenler aşağıdaki şekilde sıralanmıştır.

Tüm adımlar tamamlandığında Whatsapp işletme hesabı artık kullanılmaya hazırdır.

Whatsapp İşletme Hesabı Yeşil Tık Nedir?

Whatsap yeşil tık, kullanılan işletme hesabının gerçekte var olan ve güvenilir kimlikli bir firmaya ait olduğunu ispatlayan semboldür. Özellikle internet kullanıcıları yeşil tıka sahip firmalar ile iletişime geçmeyi ve hizmet almayı tercih ederler. Bu kapsamda işletmeler yeşil tıklı Whatsapp işletme hesabı türüne sahip olmayı önemsiyorlar.

Whatsapp İşletme Hesabına Yeşil Tık Alma Nasıl Yapılır?

Whatsapp işletme hesabına yeşil tık almak için Whatsapp’ın belirttiği iş ve ticaret politikalarına uygunluk sağlanması gerekiyor. Bu politika şartları ise şunlar:

İlgili 3 koşulu sağlayan sınırlı sayıda işletmeye pilot uygulama kapsamında yeşil tık sunulabilmektedir. Whatsapp işletme hesabı yeşil tık uygulaması bir süredir pilot uygulama olarak sunuluyor ve her başvuru yapan işletme için sunulmuyor.

Whatsapp İşletme Hesabı Özellikleri Neler?

Whatsapp işletme hesabı, firmalara yarar sunacak şekilde geliştirildiği için bir dizi ayrıcalıklı niteliğe sahiptir. Bu özellikler aşağıdaki gibidir:

Bu özellikler sahip olan Whatsapp işletme hesabı hedef kitlenizle rahatlıkla iletişim kurabilmenizi sağlar.

Whatsapp İşletme Hesabı Kimler Açabilir?

Whatsapp işletme hesabını küçük ve orta ölçekli işletmeler rahatlıkla açabilirler. Ancak yasal şekilde iş faaliyeti sürdürmeyen yerler hesap oluşturamamakta, başvuruları kabul edilmemektedir.

Whatsapp İşletme Hesabını Kimler Açamaz?

Whatsapp işletme hesabı bazı firma türleri tarafından açılamamaktadır. Bu firma tipleri şu yöndedir:

Bu kuruluşlar işletme hesabı açılışı gerçekleştiremezler.

Whatsapp İşletme Hesabı Ücretli mi?

Whatsapp işletme hesabı ücretsizdir. Hesap açılışını sağlamak için ücretsiz şekilde Watsapp Business uygulamasını indirmek ve kayıt sürecini tamamlamak yeterlidir.

Whatsapp İşletme Hesabı Avantajları Neler?

Whatsapp işletme hesabının kullanıcı firmalara kazandırdığı avantajlar:

Müşterilerinizle iletişimde bu gibi avantajları yakalamak için Whatsapp işletme hesabı kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Exit mobile version