WhatsApp, Mesaj Düzenleme Özelliğini Herkese Açıyor! Gönderilen Mesajlar Artık Düzenlenebilecek


WhatsApp mesaj düzenleme özelliği sonunda geliyor. WhatsApp, geçtiğimiz günlerde bir güncelleme planı yayınladı. Yayınlanan plana göre, yeni nesil bir anket sistemi, tek dinlenmelik sesli mesajlar, sesli mesajların metine dönüştürülmesi gibi özellikler barındırıyordu. Söz konusu özelliklerin yanı sıra, dikkat çeken bir özellik daha bulunuyordu.

Gönderilen mesajları düzenleme özelliği olarak karşımıza çıkan bu özellik, artık gönderilmiş mesajları belirli bir süre içinde düzenlememize imkân tanıyacaktı.

Düzenleme konusunda geçmişi de göstermeyeceği bilinen WhatsApp, yanlış anlaşılmaların ya da yanlış gönderilen mesajların düzeltilmesi konusunda büyük bir adım atmış olacak.

WhatsApp 15 Dakika İçinde Mesaj Düzenleme

Sadece metin içeriklerde kullanımda olacak olan bu özellik. 15 dakika içinde birkaç defa düzenleme yapmanıza olanak sağlıyor. Sadece bir defa düzenleme yapmayarak birden çok hatayı düzelmenizi sağlayacak olan gün celleme.

 

Sadece ilk 15 dakika içinde düzenleme yapılmasına izin verecek. 15 Dakikalık bir zaman diliminin olması da geçmişe yönelik mesaj düzenlemelerinin önüne geçerek sorun teşkil edebilecek durumların önüne geçebilmek.

Henüz beta testinde olan bu özellik, WhatsApp beta kullanıcılarına diğer kullanıcılardan daha önce gelmeye başlıyor. İlk olarak WhatsApp’ın Web sürümünde kullanıma açılacak olan bu özellik. İlerleyen güncellemeler ile mobil cihazlara da gelecek.

Özellikle tasarımsal olarak değişikliğe gidildiği bu dönemlerde bu denli işlevsel ve önemli özelliklerin geliyor olması WhatsApp’ı kullanımı daha kolay ve daha tercih edilebilir bir uygulama haline getiriyor.

Özellik Önce IOS Cihazlara Gelebilir

Geçtiğimiz güncellemelerde de olduğu gibi, bazı özellikler önce IOS cihazlara gelebiliyor. WhatsApp mesaj düzenleme özelliği de önce IOS cihazlara gelebilir.

Geçtiğimiz aylarda ilk testi ile söylentilere yol açan WhatsApp, ilk testini IOS cihazlar üzerinde gerçekleşmişti. Her ne kadar şu an Web üzerinde testlere devam ediliyor olsa da ilk güncelleme İOS cihazlara gelebilir.

Android cihazlar, sadece WhatsApp yönünde değil, pek çok uygulama konusunda güncellemeleri daha geç almakta.

Düzenleme Geçmişi Gösterilmeyecek

“Düzenlendi” ibaresinin yer alacağı düzenlenen mesajlarda düzenleme geçmişi görüntülenemeyecek. Başlarda düzenlendi ibaresinin olmaması korkusunu yaşayan kullanıcıların içini ferahlatan düzenlendi yazısı bir nebze rahatlanmasına neden oluyor.

Öyle ki, 15 dakika içinde değişecek olan mesajlar büyük bir kaosa neden olabilirdi. Düzenleme geçmişinin gözükmemesi sebeplerinden en büyüğü düzenlenecek mesajların içerisinde özel bilgilerin silinmesi gibi durumlar da bulunabilir olması.

Yani, gönderilmemesi gereken bir telefon numarası için tüm mesajı silmek yerine düzenleme geçmişini kaldırarak düzenlenmesini sağlamak en doğru çözüm yolunu vermekte.

Exit mobile version