Windows 10 Şifre Kaldırma İşlemleri Nasıl Gerçekleştirilir?

Windows 10 şifre kaldırma işlemleri genellikle kullanıcılar tarafından merak edilen konulardan bir tanesi olarak bilinir. Güvenlik açısından önemli olan Windows şifresi kaldırıldığı vakit elbette risk yaratabilir. Fakat yine de bu işlemi gerçekleştirmek isteyenler elbette kolay yöntemler vasıtasıyla bu isteklerini yerine getirebilirler. Bizlerde siz değerli okuyucularımızın bu işlem konusunda merakını gidermek için Windows 10 şifre kaldırma adımlarını detaylıca sunuyoruz.

Windows 10 Şifre Kaldırma İşleminde İlk Adım

Her Windows sürümünde bulunan Başlat menüsü ekranın sol alt köşesinde bulunuyor. Bu kısma girmeden önce eğer arama çubuğu ayarları açıksa Başlat menüsü kısmına giriş yapmadan da araç çubuğuna erişilebilir.

Windows 10 Şifre Kaldırma İşleminde İkinci Adım

Açılmış olan araç çubuğu kısmına kullanıcı hesapları için erişim sağlamak amacıyla “netplwiz” anahtar kelimesi yazılır. Açılan bu ekran Windows’ta yer alan tüm kullanıcı hesaplarına dair ayarlara dokunulmasını sağlar.

Windows 10 Şifre Kaldırma İşleminde Üçüncü Adım

Win 10 şifre kaldırma işleminde bir diğer adım kullanıcı hesapları bölümüne erişim gerçekleştirildikten sonra “kullanıcı bu bilgisayarı kullanmak için bir ad ve parola girmelidir” maddesinde yer alan işaret kaldırılmalıdır. Sonra uygula butonuna basılır ve yeni ekran belirir.

Şifre Kaldırma İşleminde Dördüncü Adım

Üçüncü adımın gerçekleştirilmesinin ardından yeni ekran ortaya çıkacaktır. Bu ekranda kullanıcı adı, parola ve parolayı onaylayın kutucukları görünür. Bu sekmeler güncel olan bilgiler ile doldurulur.

Şifre Kaldırma İşleminde Beşinci Adım

Tüm bahsettiğimiz dört adım gerçekleştirildikten sonra ayarların tam anlamıyla geçerli olması adına bilgisayar yeniden başlatılmalıdır. Bu şekilde bilgisayar açıldıktan sonra şifre girme işlemleri ortadan kalkacaktır. Windows 10 şifre kaldırma adımları tamamlanmış olacaktır.

Bu adımlar sayesinde sadece birkaç dakika içerisinde bilgisayarın açılış ekranında yer alan şifre girme zorunluğundan kurtulmuş olacaksınız. Fakat bilinmelidir ki şifrenin ortadan kaldırılması bilgisayar güvenliği konusunda biraz risk yaratabilir.

Bilgisayarınızı sabit olarak ve lokasyon değişikliği yapmadan kullanıyorsanız eğer, şifre kaldırma işlemini gerçekleştirmek kişisel veri güvenliği açısından pek de iyi sayılmayabilir. Bu bilgiler ışığında yapmanız gereken doğru adımları karar vermeniz önemlidir.

Exit mobile version