YouTube Video İçinde Yazılı Arama Yapma Özelliğini Getiriyor

YouTube Videolarına İçinde İstediğiniz Yeri Arama Dönemi Resmen Geliyor


YouTube video içinde yazılı arama yapma özelliğini getiriyor. Birkaç zamandır üst üste güncellemeler alarak kendini geliştiren ve yeni özelliklere kavuşan YouTube. Geçtiğimiz günlerde yeni bir özellik duyurusunda daha bulundu.

Geçmişten günümüze aldığı güncellemeler ile şuan ki halini alan Online video izleme platformu YouTube, yeni güncellemelerini yapay zeka ile birlikte alamaya başladı.

Gelişen yapay zeka sadece ulaşım ve eğlence alanlarında kendini göstermiyor. Özellikle bilgilere daha kolay erişmemizi sağlayarak son zamanlarda en önemli şey olan zamanı en iyi şekilde yönetmemizi de sağlıyor.

YouTube Videolarına İçinde İstediğiniz Yeri Arama Dönemi Resmen Geliyor

YouTube beta her seferinde seçtiği belirli ülkelerde yeni özellikler yayınlayarak gelecek olan tepkilere ve kullanım rahatlıklarına göre platforma yeni özellikler katmaya devam ediyor.

YouTube videolarına içinde istediğiniz yeri arama dönemi gelmesi ile birlikte artık videolar içindeki bilgileri, videoyu tamamen izlemeden elde edebilecek duruma geleceksiniz.

Öyle ki, bir yer ile ilgili bilgi veren videolarda sadece o mekanın adını yazarak o mekanın bahsedildiği dakikayı bulabilecek, izleyebilecek ve metinsel haline erişebileceksiniz.

Beta test bölgesi olarak seçilen Hindistan yeni YouTube özelliğinin aktif olarak kullanılarak test edileceği alanlardan sadece birisi.

Özellik Ülkemize Ne Zaman Gelecek?

YouTube özellikleri Türkiye’ye ne zaman gelecek? Her ne kadar gelişmiş olsa da bazı özelliklerini ülkemize getirmeyerek en azından ülkemizde geri kalmış platformlardan sadece birisidir YouTube.

Özellikle yabancı kanallarda görülen Shop özellikleri, Mr.Beast kanalı tarafından sıkça kullanılan ve farklı ülkelerden izlenmeler almasını sağlayan videolara farklı dillerde dublajlar yapılmasını sağlayan özellik güncellemeleri de henüz ülkemize gelmiş durumda değil.

Ülkemize gelmeyen ve bilmediğimiz pek çok özellik sadece YouTube güncellemelerinde değil farklı pek çok sosyal medya platformunda da bulunuyor.

YouTube video içinde arama yapma özelliği şuan için sadece Hindistan üzerinde test edilmekle birlikte. Ülkemize ve diğer ülkelere bu özelliklerin ne zaman geleceği de bilinmemekte.

 

Exit mobile version