Android Tarayıcı Geçmişini Silme


Android telefon kullanıcılarının bazı zamanlarda tarayıcı geçmişlerini silmesi gerekebilir. Bunlar genellikle illegal sitelerde takılan kullanıcılarımızın tercih ettiği ve gezdiği sitelerin ailesinin veya bir başkasının görmesini istemediğindendir.

O zaman başlayalım. Ben Google Chrome tarayıcısının geçmişini temizlemeyi en kısa yoldan göstereceğim. Bu yaptığımız uygulamada tarayıcının bütün geçmişi silinecektir. Ondan dolayı bunun bilincinde hareket etmenizi öneriyorum. Ayarlar kısmını açın resim 1 ve resim 2 deki gibi.

    Resim 1                                                                                                                                                 Resim 2

 

 

Resim 3de gördüğünüz gibi Uygulama Yöneticisi Bölümünü bulun. Resim 4 de gördüğünüz gibi Chrome tarayıcısı bölümüne tıklayınız.

         Resim 3                                                                                                                                           Resim 4

Resim 5 de olduğu gibi chrome ayarlarına girmiş bulunmaktayız şimdi Hafıza Bölümüne tıklayın.

Resim 6 da gördüğünüz gibi 2 seçenek var.

ÖNBELLEĞİ TEMİZLE : Tarayıcınızın gezdiğiniz sayfalardaki telefonun hafızasına veri tasarrufu amacıyla kayıt ettiği sayfalar.

1.Bunun yaralı bir daha aynı sayfaya girdiğinizde daha az veri harcaması (Örneğin : facebook’da daha önce gördüğünüz resmin birdaha yüklenmeyerek mobil veriden tasarruf etmesi)

2.Sitelerin sayfalarının daha hızlı açılması.

 

Önbelleği temizlediğiniz zaman telefonunuzda daha fazla yer açılacaktır ve geçmiş sitelerin önbelleği silinecektir.

VERİYİ SİL : Dediğiniz anda tarayıcınız ilk gün geldiği gibi içi tertemiz hiç kullanılmamış gibi olacaktır.

      Resim 5                                                                                                                                           Resim 6

 

 

 

  1. Bu işlemleri yaptığınızda bütün kayıtlı şifreleriniz silinecektir.
  2. Tekrar aynı sitelere girdiğinizde daha çok veri harcayacaktır. (Önbellek alana kadar)
  3. Facebook , Twitter , Instagram gibi sitelerden otomatik olarak çıkış yapacaksınız.

 

 

Exit mobile version