En Çok Kullanılan 5 Wordpress Eklentisi

Wordpress ile günde binlerce web sitesi kurulmaktadır. Fakat bu sitelerin daha güvenli, daha hızlı olması için ve birçok sebepten dolayı birçok Wordpress eklentisi bulunmaktadır. Bu yazımızda bu eklentilerden en çok tercih edilen 5 tanesini sizler için inceledik.

WooCommerce

E-ticaret gittikçe gelişen büyük bir sektör haline gelmiştir. Bu gelişme neticesinde zamanla geleneksek ticaretin yerini alacağı gözüküyor. Artık küçük ve orta büyüklükteki işletmeler dahil çok sayıda işletme e-ticaret ağı edinmeyi bir gereklilik olarak görüyor. Çünkü müşteri istek ve talepleri doğrultusunda sadece fiziksel mağazalar yeterli olmuyor.

Bu sebeple de işletmelerin e-ticaret yazılımlarına yatırım yapmaları kaçınılmaz oluyor. WooCommerce işte tam bu noktada, işletmelerin kendi e-ticaret sitelerini daha az maliyetli ve daha kolay bir şekilde kurmasına yardımcı oluyor. WooCommerce aslında WordPress’in e-ticaret için tasarlanmış olan sürümüdür. Eğer bir işletme sahibiyseniz ve e-ticaret ile de uğraşmak istiyorsanız WooCommerce ilk tercihiniz olmalıdır. İster yeni iş kurmuş olun isterseniz de mevcut halde bir işletmeniz olsun; WooCommerce ile fiziksel mağazanızı kolaylıkla çevrimiçi ortamlara taşıyabilirsiniz.

Profesyonel ve profesyonel olmayan pek çok kimse internet ortamında bir satış platformu oluşturabilir. Çünkü güvenilir bir platform bulmak hiç de kolay bir şey değildir. Hal böyle olunca da kafalarda “güvenilirlik” konusunda soru işaretleri belirmektedir. Hiç kimse bütçesini ve zamanını yanlış bir işe bağlamak istemez. Bu sebeplerle ile WooCommerce ’nin WordPress ’e entegre edilmiş olması onu güvenilir kılmaktadır. WooCommerce ’ye yatırım yapmak isteyenler paralarının ve emeklerinin karşılığını alacaklarına emin olabilirler. Peki WooCommerce ’nin sunduğu imkanlar nelerdir, işletmenize ne gibi katkılar sağlayabilir?

Maliyet: WooCommerce’nin temel sürümünün tamamen ücretsiz oluşu işletme sahiplerinin belki de en çok hoşuna giden detaydır. Ancak ağızını geliştirmek, büyütmek isterseniz ek özellikler satın almanız gerekmektedir. Temel sürümde beklentileriniz karşılanırsa ya da karşılanacak olacağının izlenimini alırsanız ek özellikleri de edinebilirsiniz. Bu bakımdan temel sürümün ücretsiz olması oldukça büyük bir avantajdır.

Binlerce Tema Seçeneği: WooCommerce’nin geliştirilmeye ve özgünleştirilmeye müsait bir yapısı vardır. İçerisinde istemediğiniz kadar tema seçeneği yer almaktadır. İşletmeniz ile uyumlu bir tema seçeneği bulmanız çok da zor olmayacaktır. Ayrıca sunulan temaların hepsi mobil ile de uyumlu çalışmaktadır. Akıllı telefon kullanım oranının arttığı göz önünde bulundurulacak olursa mobil uyumlu bir tema seçimi oldukça önemli olacaktır. Ancak temaların pek çoğunun ücretli olduğunu unutmamanız gerekir.

Başarılı Müşteri Deneyimi: WooCommerce son derece müşteri odaklı çalışmaktadır. Kullanıcı deneyimlerini önemser ve oldukça rahat bir kullanım imkânı sağlar. Müşterilere; randevu alma, benzer ürünleri listeleme, sadakat programları düzenleme ve abonelik verme gibi imkanların sunulmasını sağlar.

Güvenlik: WooCommerce sistemi üst düzey uzmanlar ile çalışmaktadır. Herhangi bir güvenlik açığı tespit edilmesi halinde bunu hızlı bir şekilde ortadan kaldırır. Bu durum hem müşteriler hem de işletme için çok önemlidir. Müşterilerin güvenli bir alışveriş deneyimi yaşaması için işletmeler WooCommerce’ye güvenebilir.

Sürdürülebilirlik: Başarılı bir satış grafiği yakalayan ya da yakalamak isteyen işletmeler için satış analizi yapmak oldukça önemlidir. İşletmelerin periyodik bazda satış verilerini analiz etme ya da ağın trafiğini takip etme isteği WooCommerce yardımıyla karşılanması oldukça kolaydır. WooCommerce sayesinde işletmeler, e-ticaret ağı üzerindeki trafiği çok basit bir şekilde izleyebiliyor. Bu sayede işletmeler hangi alanlarda yetersiz ya da hangi alanlarda başarılı olduğunu saptayabiliyor. Yetersiz yönlere yapılacak çalışmalar işletmeyi bir adım daha ileriye taşıyacaktır.

Wordfence Security

Wordpress ile kurulan sitelerde güvenlik konusunda sıkıntı olup olmayacağı hususunda bazı soru işaretleri bulunmaktadır. Wordpress güvenlik konusunda oldukça güvenebileceğiniz bir yerdir. Fakat yine de ekstra önlemler alarak güvenliğinizi garantilemek daha doğru olacaktır. Bu sebeple Wordpress ile kurulan sitelerde güvenliğin sağlamlaşması için birçok eklenti bulunmaktadır. Bu eklentilerden en çok tercih edileni de Wordfence Security eklentisidir. Ana görevi sitelerde yer alan virüsleri temizlemek olan Wordfence Security’nin diğer avantajlarını da inceleyelim.

Wordfence Security Avantajları

Wordfence Security Kurulumu

Yoast Seo

Birçok web sitesinin amacı daha çok hit kazanmaktır. Bunun için siteler ne kadar Seo kurallarına uyarlarsa siteleri daha çok ön plana çıkacaktır ve böylece hit kazanacaklardır. İşte Wordpress ile kurulmuş sitelerde Seo kurallarına uyum ve böylece sayfanın hitinin artması için kullanılan eklentilerden biri Yoast Seo’dur ve bu konuda en çok tercih edilen eklentilerden bir tanesidir.

Yoast Seo Eklentisinin Bazı Avantajları

Avantajlarını incelediğimiz vakit Wordpress ile kurulmuş sitelerin önemli birçok işini kısa bir sürede halletmektedir. Bu sayede site daha verimli bir hale gelmektedir. Aynı zamanda Seo ile ilgili uyarılar ve birçok seçenekleri de site sahiplerine sunarak sitenin hit kazanmasında oldukça yararlı olmaktadır. Bu eklenti ücretsiz bir eklentidir fakat bazı ek avantajlardan yararlanmak isteyenler için ekstra avantajlarının da bulunduğu bir paket mevcuttur.

Yoast Seo Ayarları

Yoast Seo’yu Wordpress’te eklentiler kısmında kurduktan sonra ayarlarını detaylıca inceleyebilirsiniz. Size hangi ayarları yapmanız hangi ayarları yapmamanız gerektiğini detaylı bir şekilde anlatmak doğru olmayacaktır. Çünkü herkesin kendisine göre belirli planları bulunmaktadır ve Yoast Seo ayarlarından bu ayarları kendinize göre yapmanız en doğrusu olacaktır. Örnek vermek gerekirse sitenin arama motorlarına açık olup olmayacağına dair seçenek bulunmaktadır. Eğer kendinizi hazır hissediyorsanız arama motorlarına açık hissetmiyorsanız kapalı yapabilirsiniz. Demiş olduğumuz gibi bu tamamen size bağlıdır.

Fakat Yoast Seo eklentisi adından da anlaşılacağı üzere Seo kurallarının denetlendiği bir eklentidir. Peki bunu yaparken nelere dikkat ediyor diye inceleyecek olursak;

Seçmiş olduğunuz odak anahtar kelime yazınınız ilk paragrafında var mı, anahtar kelime hangi yoğunlukta kullanılmış, odak anahtar kelime alt başlıklarda kullanılmış mı, içerik en az 300 kelime mi, dışarıya link verilmesi, site içi linkleme, odak kelime url kısmında var mı gibi birçok konuyu inceleyip size gerekil uyarıları yapmaktadır.

Zaten siz Yoast Seo eklentisinin uyarılarını dikkate alıp yazınızı buna göre oluşturursanız site istediğiniz hite kavuşacaktır.

W3 Total Cache

W3 Total Cache web sitesinin hızını artırmaya yarayan bunun yanı sıra çok sayıda optimizasyon aracını bir çatıda toplayan bir WordPress eklentisidir. Kaliteli ve verimli bir WordPress sitesi oluşturmanın en can alıcı noktası hızdan geçer. Hız siteler için hayati bir önem taşır. Nasıl mı? Yapılan araştırmalar gösteriyor ki, ziyaretçiler 2 saniye içinde açılmayan siteyi hızlı bir şekilde terk ediyor. Bu da yaptığınız yatırımlarınızın, emeklerinizin boşa gitmesi anlamına geliyor. Web sitenizin performansını artırmaya yönelik çeşitli önbellekler bulunmaktadır. İhtiyacınıza göre bir önbellek tercih edip web sitenizi geliştirmelisiniz. Bu önbellekler arasında W3 Total Cache özellik bakımından en zengin olanlarının başında gelmektedir. Web sitenizin ön belleğini yapılandırmak için pek çok sayıda ayara sahiptir.

Web sitesi açılış hızı SEO açısından son derece önemlidir. Google son algoritmalarında web site açılış hızlarına artık çok daha önem verdiklerini açıkladı. Hatta Google, açılış hızını artıran web sitelerini ödüllendireceğini de algoritmalarında belirtti. Ancak maalesef ki internet kullanıcılarının daha verimli bir sörf deneyimi yaşamalarına web site sahipleri gerektiği kadar önem vermiyor. Bu da web sitelerin ziyaretçi kaybetmelerine sebebiyet veriyor. Bu sorunu çözebilmeniz için bir W3 Total Cache edinmenizde yarar vardır. W3 Total Cache önemli miktarda hız ve performans artışı sağlar. Eğer tam ve doğru bir yapılandırma sağlanırsa Google PageSpeed ya da diğer test sonuçlarında 10 kata kadar daha hızlı bir web sitesi elde edersiniz.

Kurulumu

W3 Total Cache kurulumuna başlamadan önce sitenizin yedeğini almayı asla unutmamalısınız. Çünkü W3 Total Cache kullanımı karışık ve zor bir eklentidir. Uyguladığınız ayarları eski haline döndürmeniz çok zor bir hal alabilir ve sitenizde istemediğiniz değişikliklere sebebiyet verebilirsiniz. W3 Total Cache’i WordPress’in eklenti kütüphanesinden edinebilirsiniz. Yüklemesi oldukça basittir. Başlarken WordPress sitenizin yönetici panelinden yeni eklenti ekle bölümüne “W3 Total Cache” yazmalısınız. Burada muhtemelen +1.000.000 indirme yazısını göreceksiniz. Buradan bile ne kadar güvenilir ve sık tercih edildiğini anlayabilirsiniz.

Updraftplus

Maalesef siteler bazı saldırılar sonucunda yıllardır oluşturmuş oldukları verileri kaybedebilriler. Bu da oldukça can sıkıcı bir durumdur. Bu sadece Wordpress ile kurulmuş siteler için değil tüm siteler için geçerlidir. Yazımızda Wordfrence Security güvenlik eklentisinden bahsettik. Fakat bazı senaryolarda en sağlam güvenliğe rağmen veri kaybı yaşamanız mümkündür.

Bunun için sitenin yedeklenmesi gerekmektedir. Bunu otomatik olarak yapan ve birçok Wordpress sitesi kullanıcısının tercih ettiği eklenti Updraftplus eklentisidir. Birçok kişi bu eklentinin güvenlik konusunda da siteye yardımcı olacağını düşünmektedir. Bu yanlış bir düşüncedir. Bu eklenti yalnızca yedekleme yapmaktadır ve başka bir amaçla kullanılmamaktadır.

Updraftplus Yedekleme Konusunda Bazı Öneriler

Web Sitesini Baştan Kurmak

Exit mobile version