Webmaster
Webmaster, internette teknik alanda kendini göstermeyi başaran, internet sayfaları ve web siteleri oluşturan profosyoneller olarak dile getirilmektedir. Webmaster’lar sosyal alemde kullanılacak hizmetler de meydana getirmektedir. Aynı zamanda tüm yönetim birimlerini de en başarılı bir biçimde sağlamaktadır.
Webmaster kelimesi ilk olarak doksanlı yılların sonlarına doğru ortaya atılmış olmaktadır. Bu kavram dile getirildiği ilk zamanlarda internet sitesi yayınlayıp internet sitesinin her türlü işlemlerini gerçekleştiren şahıs olarak dile getirilen webmaster kullanıcıları online hayatta ve bulunduğumuz devirde oldukça büyük oranda değişik özelliklere de ulaşabilmiş durumda olduğu da görülebilmektedir.
Sosyal alemin meydana getirdiği çeşitli rakiplikte bu kavramın cio alanında da konu ile alakalı tecrübesi gerekmektedir. Bu sebeple bu site de siteyi ziyaret eden kişilere gerekli bilgilendirmeyi verebilmek amacı ile bu uygulamayı oluşturmayı amaç edinmektedir. Bu uygulama aynı zamanda server yönetim ve cio yöntemleri olarak incelenmekte olup site ziyaretçilerine de bilgi vermektedir.
Güncellemeler, Kodlar Ve Kurulumlar
Webmaster, bu sitenin sunmuş olduğu ve bilgi vermek amacıyla sunduğu güncellemeler, kodlama yapma işlemleri ve kurulumlar hakkında da detaylı bir şekilde bilgi verdiği görülmektedir. Bu sayede site, siteyi ziyaret eden kişilerin kurulumlar hakkında bilgi sahibi olmasını sağlarken nasıl yapıldığından, ne kadar süre içerisinde gerçekleştiğine kadar bilgi vermektedir.
Bunun yanında vermiş olduğu kodlar sayesinde verilen kodlar ile ziyaretçiler işlemlerini kolay bir şekilde gerçekleştirebilme olanağına sahip olabilmektedir. Aynı zamanda site uygulamalar hakkında açıklamış olduğu güncellemeler ile de meraklıların yardımına koşmayı başarmaktadır.
Site Kurma
Webmaster, ile site kurabilmek hakkında bilgi edinebilmek adına olanak sağlamakta olup bu site sayesinde de kolaylık sağlayabilmektedir.
Aynı zamanda da sadece site kurmak için değil, diğer yandan da site kurduktan sonra yapılacak işlemler hakkında da bilgi verebilme olanağı sağlamaktadır.
- Nis- 2023 -16 Nisan
CMS İçerik Yönetim Sistemi Nedir? Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli?
CMS İçerik Yönetim Sistemi Nedir? Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli? CMS içerik yönetim sistemi, bir web sitesinde metin içeriklerinden bağlantılara kadar…
Devamını Oku » - Mar- 2023 -27 Mart
Redis Nedir? Kullanım Örnekleri Neler?
Redis Nedir? Kullanım Örnekleri Neler? Redis, “değer, veri tabanı ve ön bellek uygulamak adına kullanılan açık kaynaklı-bellek içi veri deposu”…
Devamını Oku » - 26 Mart
Time To First Byte Nedir? Performansı Nasıl Artırılır?
Time To First Byte Nedir? Performansı Nasıl Artırılır? Time to first byte kısaltılmış şekliyle TTFB, web tarayıcısına web sunucusu tarafından…
Devamını Oku » - 25 Mart
GTMetrix Nedir? Nasıl Kullanılır?
GTMetrix Nedir? Nasıl Kullanılır? GTMetrix, web sitelerinin performanslarını ölçmek için kullanılan araçlardan biridir. Kanada merkezli GT.net tarafından geliştirilen ve 2009…
Devamını Oku » - 24 Mart
JQuery Nedir? Ne İşe Yarar?
JQuery Nedir? Ne İşe Yarar? JQuery, JavaScript kütüphanesi olarak adlandırılan ve JavaScript dilini internet üzerinde rahatlıkla kullanmayı sağlayan teknolojidir. Açık…
Devamını Oku » - 23 Mart
Micro Front-End Nedir? Web Siteleri İçin Neden Gereklidir?
Micro Front-End Nedir? Web Siteleri İçin Neden Gereklidir? Micro front-end, bir web sitesinin bağımsız, farklı ekipler tarafından meydana getirilebilmesini sağlayan…
Devamını Oku » - 20 Mart
Sanal Masaüstü Altyapısı (VDI) Nedir?
Sanal Masaüstü Altyapısı (VDI) Nedir? Sanal masaüstü altyapısı (VDI), merkezi şekilde yönetilir ve geniş ölçekli istemci cihazları için sanallaştırılmış iş…
Devamını Oku » - 15 Mart
Rich Snippets Nedir? Faydaları Neler?
Rich Snippets Nedir? Faydaları Neler? Rich Snippets, veri işaretleme yöntemidir ve internet kullanıcılarına arama sonuçlarında ek bilgiler sunar. Google veya…
Devamını Oku » - 14 Mart
Localhost Nedir? Nasıl Kurulur?
Localhost Nedir? Nasıl Kurulur? Bilgisayarınızı bir sunucu gibi kullanmanızı sağlayan localhost nedir, ne işe yarar? Sizlerle paylaşmak istiyoruz. Localhost kurulumu…
Devamını Oku » - 13 Mart
Linux İşletim Sistemi Nedir? Windows ile Arasındaki Farklar Neler?
Linux İşletim Sistemi Nedir? Windows ile Arasındaki Farklar Neler? Adını sıkça duyduğumuz Linux, günümüzde birçok kişi tarafından tercih ediliyor. Linux…
Devamını Oku »