Spor Haberleri

Spor kelimesi Latince “Desport” ve “Disportare” kelimelerinden türetilmiştir. İlk olarak 17. Yüzyıldan günümüze kadar “Sport” kelimesine dönüşerek gelmiştir. Spor evrensel kültürün parçasıdır. Dini, dili, ırkı farklı olan tüm insanları birleştiren önemli araçlardan biri olmuştur. Spor; insanların ruh sağlığını olumlu olarak etkilemek, moral sağlamak ve sosyal kazanımlar sunmak için yapılan hareketler topluluğudur. Genel anlamda spor “belirli ölçüde güç ve beceri gerektiren, eğlenceli ve yarışmalı etkinlikler” şeklinde tanımlanabilir. Bugünkü anlamıyla spor ilk olarak 17. Yüzyılda görülse de insanlığın var olmasından beri spor her zaman insanın hayatında olmuştur. Bir insan hayatındaki en önemli unsurlardan biri olan spor ile ilgili spor haberleri kategorimizde her türlü haberi bulabilirsiniz.

Geçmişten Günümüze Spor

Spor insanlığın var olduğu günden beri her zaman insan hayatında yer alan bir unsur olmuştur. Arkeolojik çalışmalarda Eski Mısır döneminde sopa dövüşleri, top oyunları, güreş, zıplama ve av gibi spor dallarına ilgi duyulduğu saptanmıştır. Yine arkeolojik çalışmalarda Çinlilerin çoğunlukla top oyunları oynadıkları belirlenmiştir. Girit’te kızlar ve erkeklerin bir tür spor ve dini törenin harmanlandığı faaliyetlerin yapıldığı saptanmıştır. Günümüzdeki sor anlayışı ise 17. Yüzyıl İngiltere’sinde görülmüştür. 18. Yüzyılda ise “kriket” yaygınlaşmaya başlamıştır. Farklı güçlere sahip olan sporcuları ağırlıklarına göre sınıflandırmaları yapılmıştır. Günümüzde insan sağlığı, sosyal yapılanma, toplumsal dayanışma amacı ile spor faaliyetleri düzenlenmektedir. Her yıl tüm dünyanın izlediği spor faaliyetleri yapılmaktadır. Tüm dünya ve ülkemizdeki en güncel spor haberleri sitemizde yayımlanmaktadır.

Spor Haberciliği

1838 senesinde tüm dünyada ilk spor gazetesi olan “Sporting Life” isimli gazete İngiltere’de çıkarılmaya başlanmıştır. İlk spor gazetesinin yayımlanmasıyla birlikte spor haberleri çok dikkat çekmeye başlamış ve önce İngiltere daha sonra ise tüm dünya genelinde spor haberciliği yaygınlaşmıştır. Spor haberciliği günümüzde en hızlı ve en güncel bilginin yayımlandığı internet üzerinden yaygın şekilde yapılmaktadır. Hala gazete ve televizyon bir haber aracı olarak kullanılsa da web sitelerinin kullanımı daha yaygındır.

Reklam engelleyici algılandı.

Reklam engelleyici algılandı, lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakınız.