Magazin Haberleri

Magazin haberleri yapılan araştırmalar doğrultusunda, çok büyük bir kitle tarafından takip edildiği kanıtlanmış olan habercilik türlerinden biridir. Kamuoyunun ilgisi nedeni ile magazin haberleri sitemizde de yayımlanmaktadır. Eğlendiren aynı zamanda bilgi veren ve bilgi verirken de aynı zamanda eğlendiren haber türlerinden biridir. Gündem haberlerinin yorucu, can sıkıcı veya insanları yoran niteliğinin bulunmasının yanı sıra magazin haberleri insanı yormayan, tatlı olan ve hoş vakit geçirilmesini sağlayan haberlerdir.

Magazin Nedir?

Magazin kelimesi İspanyol Emevileri tarafından Fransız diline alınan ve Arapçada olan “mahazin” kelimesinden köken almaktadır. Mahazin kelimesi Fransızcada “dükkan” manasına gelmekte ve içinde birden fazla ürünün satıldığı alan olarak tanımlanmaktadır. Günümüzde kullanılan magazin kelimesinin anlamında da içinde birçok bilgiyi barındırması bulunmaktadır. Magazin kelimesi “dükkan” kelimesinin anlamına benzemesi ile dergi anlamını kazanmıştır. İlk defa 1731 senesinde İngiltere’de yayınlanan magazin dergisinin isminde kullanılmıştır. Türkiye’de batılılaşmanın etkisi ile ilk defa magazin terimi dergide kullanılmıştır. Magazin; çok farklı çeşitteki konuları ele alan, genel olarak fotoğraflı olan, süreli yayın olarak tanımlanmaktadır.

Magazin Haberciliği

Halkın büyük bir kısmını ilgilendiren konulardan bahseden, bol miktarda resim kullanılan, genel olarak spor, sanat ve eğlence dünyasında tanınmış olan kişilerin yorumlarının ve haberlerinin yayımlandığı bir habercilik türüdür. Magazin haberleri genel olarak olayları kişilere dayandırarak, haberle birlikte dramatik ve sansasyonel bir etki yaratılması ile oluşturulmaktadır. Okuyucunun ilgisini çeken, merak uyandıran, doğru ve hızlı magazin haberleri sitemizde yer almaktadır. Magazin haberlerinin odak noktasında ilgi uyandıran kişi ve olayların haber konusu edilmesi yer almaktadır. Genel olarak insanların duygularına hitap eden, ilgilerini çeken ve merak ettikleri kişiler hakkında yapılan haberlerden oluşan magazin haberleri sitemizden takip edilebilir.

  • Şub- 2016 -
    9 Şubat

    Deniz seki’den mesaj var

    Uzun süredir hayatına cezaevinde devam eden Deniz Seki’nin kitabı sevenlerine ulaşıyor… Sanat camiasının sevilen isimlerin Deniz Seki kitabında hayatına dair…

    Devamını Oku »

Reklam engelleyici algılandı.

Reklam engelleyici algılandı, lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakınız.