iCloud’u Apple’ın ürettiği cihazlar için bir veri deposu olarak düşünebiliriz. Sabit disc, harici bellek, usb bellek gibi saklama ortamlarından ne farkı var bu veri deposunun diye soracak olursanız sahip olduğunuz tüm Apple cihazlarında tüm verilerinizin hiç bir şey yapmanıza gerek kalmadan paylaşımını sağlamaktadır.
Örneğin gittiğiniz bir seyahatte iPhone telefonunuz ile bir resim çektiğinizi düşünelim. Çektiğiniz resim ilk önce akıllı telefonunuza kaydedilir ve ardından iCloud depolama alanınıza gönderilir.
Daha sonra seyahatten eve döndüğünüzde 1-2 günce çektiğiniz bir resmi Mac bilgisayarınızı, iPad’inizi hatta ve hatta Apple TV’nizi açıp görebilirsiniz. iCloud sadece fotoğraf ya da video gibi medya dosyaları için değil e-posta, takvim, adres defteri, uygulamalar, kitaplar, yedekler dokümanlar ve müzikler
gibi hemen hemen her türlü veriniz için geçerlidir. Apple’ın Apple ürünlerini kullanan kullanıcılara sunduğu ücretsiz iCloud alanı 5 GB ile sınırlıdır. Bu kapasiteyi aştığınızda ya iCloud’da bulunan kullanmadığınız dosyaları silmeniz ya da belli bir ücret karşılığında daha fazla alan alarak veri saklama kapasitenizi artırabilirsiniz. Peki iCloud’da Saklanan Fotoğrafları ve Tüm Verileri Nasıl Silersiniz?
iCloud’da Tüm Verileri Nasıl Silmek
Bunun için ilk önce iCloud hesabına giriş yaparak sırasıyla “Ayarlar > iCloud > Saklama Alanı ve Yedekleme > Alanı Yönet” linklerine basarak ilgili sayfaya giriş yapmanız gerekir.
Bu sayfadan tüm verilerinizi silebileceğiniz gibi kullandığınız tüm cihazlarda aldığınız eski yedekleri, kullanmadığın dosya ve dokümanları, müzikleri, videoları, vb. verilerinizi ayrı ayrı da silebilirsiniz. iCloud alanınızda yer açabilmek için ilk silmeniz önerilen veriler
iPhone, iPad, Mac gibi cihazlarınızdan aldığınız yedeklerdir. iCloud alanınızdan alan açmak için işe ilk önce bu yedekleri silerek başlamanız, eğer yeteri kadar ihtiyacınız olan alan açılmadıysa silme işlemine kullanmadığınız verileri silerek devam edebilirsiniz.