Negatif SEO Nedir? Anti SEO’dan Korunma Yöntemleri Nelerdir?

Anti SEO’nun Çıkış Noktası Nedir?


Negatif arama motoru optimizasyonu; bir web sitesinin arama motoru sonuç sayfasındaki performansını olumsuz etkileyen ve sıralamasını düşüren bir dizi işlemdir. Dünyayı ve ülkemizin web sitesini yok etmek için eğlence amaçlı olumsuz bir arama motoru optimizasyonu saldırısı gerçekleştirilebilir.

Anti SEO faaliyetleri, hedeflenen web sitesini itibar, sıralama ve kullanıcı açısından büyük kayıplarla rekabetten uzaklaştırmayı amaçlar. Tüm bu işlemler günlük hayatta ve internet dünyasında son derece yasadışı faaliyetler olarak kabul edilir.

Hepimizin bildiği gibi, herhangi bir web sitesi oluşturmanın temel amacı tanıtımdır. Ürün tanıtımı, hizmet tanıtımı ve iş tanıtımı gibi çeşitli amaçlar için kurulmuştur. Kurulumdan sonraki amaç, çok sayıda kullanıcıya erişim sağlamaktır. Yüksek trafik sağlamanın en kullanışlı yolu, SEO araştırmaları ile tanıtım için arama motorlarında üst sıralara çıkmak için çeşitli anahtar kelimeler kullanmaktır.

Negatif SEO çalışması mutlaka rakipler tarafından yapılmaz. İnternetin büyümesiyle birlikte, bilgisayar korsanları deneme yanılma yoluyla birçok siteyi hackleyebilir veya eğlence amaçlı siteleri hackleyebilir. Bunun olmasını önlemek için sitenizin güvenliğini izlemeniz, site ve site dışı SEO işlemlerini yönetilen bir şekilde yapmanız gerekir.

Negatif SEO çalışmalarına maruz kalırsanız kısa sürede düştüğünü ve arama motorlarında üst sıralara çıkmanızın çok daha uzun sürebileceğini görebilirsiniz. Nerede olduğunuzu saymak yerine, gerçekte ne zaman olduğu gibi saymak yerine, bu konuyla ilgili bilgilerle önceden hazırlıklı olmak daha iyidir.

Negatif bir SEO saldırısıyla karşılaşmadan önce, sıralamalarınızı ve SEO çabalarınızı çeşitli şekillerde korumanız gerekir. Birçok ücretli araç ve uzman desteği ile gerçekleştirilen SEO araştırması, çeşitli yazılımlar, içerik yönetim sistemleri ve halkla ilişkiler araştırmaları ile desteklenmektedir.

Google trafiğinin şirket için önemi ve rekabetin zorluğu kontrol edilirken SEO alanındaki çalışma stratejisi, teknolojisi ve bütçesi de önemli ölçüde artırıldı ve geliştirildi. Stratejinin önemi arttıkça, web sitemizde tamamen kötü niyetli rakipler tarafından yapılan Anti SEO çalışmalarının yanı sıra giderek daha şiddetli rekabete öncülük edilir.

Anti SEO’nun Çıkış Noktası Nedir?

Anti SEO konusunda deneyim gerektirmesinin yanı sıra kaynak ve zaman açısından çok maliyetli olması nedeniyle tercih edilen bir yöntem değildir. Öte yandan, web sitesi faaliyetlerinde uzmanların rehberliğinde çalışmaya devam ederse endişelenmeye gerek yoktur.

Aynı zamanda bu sistemden kaçınmak için Google bazı gereksiz bağlantıları görmezden gelecektir. Öte yandan, kullanıcı sayısı arttıkça web sitesi daha fazla destek alacağından, Google uygulaması bu tür bir destek için herhangi bir ceza uygulamayacaktır.

Hangi Yöntemler ile Negatif SEO’dan Korunabilir?

Negatif SEO araştırmalarının korunma yöntemleri hakkında birden fazla çalışma yapılmışsa, web sitesinin zarar görmemesi için birden fazla çalışma yapılabilir.

Dijital dünyadaki rakipleriniz veya web siteleri sizin adınıza sahte sosyal medya hesapları oluşturarak, firmanızın dijital itibarını zedelemeye yönelik uygulamalara başvurabilir. Bunu önlemek için derinlemesine bir analiz yapılır ve böyle bir hesap varsa spam olarak bildirilmesi gerekir. Başka bir yol, trafikte ani bir artış olup olmadığını öğrenmek için web sitenizin sunucularını düzenli olarak kontrol etmektir. Gerekli işlemler zamanında yapılmazsa sunucu kapatılabilir.

Web sitenizde karalayıcı faaliyetlerden kaçınmak için şirket e-posta hesaplarını kullanmalı ve bu hesapları tüm sosyal platformlara eklemelisiniz. Web sitesinde yayınladığınız içeriğin orijinal olduğundan kesinlikle emin olun. Kendi içeriğinizi olabildiğince dikkatli bir şekilde paylaşın.

Negatif SEO Teknikleri Nelerdir?

Spam Geri Bağlantıları; Bir web sitesinin geri bağlantılarının Google kalitesinde olup olmadığını anlamak için. Normal şartlar altında negatif SEO çalışma siteleri, siteyi korurken Google’ın backlink çalışmasını tamamen kaldırmak için yeterlidir. Spam backlink çalışmaları ile siteniz bir rakip tarafından düşürülebilir.

Telif hakkı şikayetleri; bu adım, Google’ın kendisini korumak için aldığı bir yedeklemedir. Bir resim Google ise, Google’ın telif hakkı sahipliğine ilişkin bir iddia sitenizi değiştirebilir. Bu bir tür negatif SEO işidir.

Sahte içerik yayınlamak; Bugün en çok şikâyet edilen konu bu. Sitenizde olumsuz SEO çalışmasından etkilenen aldatıcı içerik varsa oldukça dikkatli olun.

Yanıltıcı Sosyal Medya Hesapları: Bu, sitenizi temsil eden sahte sosyal medya hesapları kurarak sitenizin güvenini ve markasını tehlikeye atan bir yöntemidir. Bu hayatta kalma karşıtı tekniklerin temel amacı, trafiği sitenize yönlendirmektir.

Site adının kullanılması müşterinin güvenini sarsabilir ve bir marka adının kullanılması, ziyaretçi bilgilerinin çalınmasına veya yanlış içerikle markanın zarar görmesine neden olabilir.

Bu, markaların birbirinden üstün performans gösteren sahte şikayetler ya da görüşler yaparak uyguladığı tekniklerden biridir. Markanın bulunduğu şikâyet platformları ve satış öncesi kanallar gibi yerlerde sahte görüşler ya da yanlış görüşler olabilir.

Anti SEO Nasıl Engellenir?

Sıralamanızı korumak için, onu ameliyat karşıtı tekniklerden korumanız gerekir. Anti SEO tekniklere karşı korunmak için, bunları analiz etmek için özel araçlar kullanmanız gerekir. Bazı tekniklere uyguladığınız doğal araştırmalar sayesinde sitenizi ve markanızı korursunuz ve internetteki değeriniz artar.

Sitenin saldırıya uğramasını veya virüs bulaşmasını önlemek için sitenin güvenliğinin güçlendirilmesi gerekmektedir. Anti SEO tekniklerine karşı korunmak için sitenizin giriş kısmını ve sitenizdeki hassas ve güvenli dosyaları bulundurmanız gerekmektedir.

Site üye şifrenize farklı kombinasyonların eklenmesini talep edebilirsiniz. Google, sitenizin güvenliğini sağlamanıza yardımcı olur. Ek olarak, iki faktörlü kimlik doğrulama, site ve hesap güvenliğinizi iki katına çıkarmanıza olanak tanır.

Sitenizin hızı, ziyaretçilerinizi ve Google’ı memnun etmek için önemlidir. Bununla birlikte, hayatta kalma karşıtı bir teknik olarak kullanılan siteyi yavaşlatmanın bir yolu olarak ziyaretçilerin siteden ayrılmasını sağlamak amaçlanmaktadır. Bu durumlarda sitenin yavaş olduğu tespit edilirse sitenin hızını artırmak için belirli optimizasyonlar yapılabilir.

Anti SEO kötü niyetli kişiler tarafından arama motorlarındaki web sitesi sıralamalarını manipüle etmeyi amaçlayan bir saldırı türüdür. Aramalarda bir numara olan bir site olduğu söyleniyor. Rakiplerimizin araştırma sıralamasının gerisinde olmak adil değil. Rakipler size sitenize alakasız birçok geri bağlantı gönderebilir.

Bu durumda arama motorları sitenizi spam olarak işaretler ve sizi sıralamalarda geri çeker. Web tasarım hizmetleri sağlayan şirketler için, arama motorunun optimize edilmiş gösterimini görmek için web sitenizi düzenli olarak tarayın. Anti-SEO etkinliğini tespit etmek için ücretli ve ücretsiz araçlar mevcuttur.

Tabii ki ücretsiz olanlar bir dereceye kadar işe yarıyor. Bu nedenle, sitenizdeki kötü amaçlı bağlantıların nasıl analiz edileceğini ayrıntılı olarak açıklıyoruz. Bu size net sonuçlar getirecek bir analiz aracıdır. SEO karşıtı çabaları tespit etmek için kullanabileceğiniz ücretsiz veya ücretli araçlar vardır. Bu nedenle güvenilir şekilde detaylı araştırılmalıdır.

Exit mobile version