OnePlus 9 ve OnePlus 9 Pro Model Numaraları ve Özellikleri

Hafta sonu boyunca birden fazla kaynaktan gelen söylentiler, önümüzdeki yılın başlarında duyurulması beklenen  OnePlus 9 serisi hakkında bazı önemli bilgileri ortaya çıkarmış olabilir. Geçen hafta Weibo’dan geniş çapta yayınlanan bir makale serinin OnePlus 9, OnePlus 9 Pro ve olası bir OnePlus 9 Ultra dahil olmak üzere üç cihazdan oluşacağını öne sürerken , TechDroider ise Ultra hakkında konuşmalarla sadece iki model olacağını iddia ediyor.

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:95

Rapora göre, standart model LE2110, LE2117 ve LE2119 model numaralarını taşırken, Pro varyantının LE2120 ve LE2127 model numaralarına sahip olacağı söyleniyor. Model numaraları, OnePlus 9’un söylentilere konu olan kod adı Limonata’nın (Lemonade) ilk iki harfiyle eşleşiyor, ancak bu noktada bununla ilgili bir onay yok. Rapor ayrıca cihazların şu anda test aşamasında olduğunu ve seri üretime henüz başlanmadığını gösteriyor.

Şimdiye kadar birkaç kesin özellik sızıntısı gördük, ancak OnePlus’ın önceki amiral gemilerine dayanarak bilgiye dayalı tahminler yapabiliriz.

OnePlus 9 hangi özelliklere sahip olacak?

OnePlus, her iki 2020 serisinde de 6,55 inç ekran kullandı, bu nedenle bu boyut trendi devam ederse çok şaşırmayacağız. Android Authority okuyucuları bize iPhone 12 Mini’ye rakip olacak daha küçük bir OnePlus 9 modelini seveceklerini söylediler, ancak böyle bir cihazın çalışmakta olduğuna dair çok az kanıt var.

OnePlus 8T, OnePlus 9 serisinde de yer almasını beklediğimiz karışıma 120 Hz yenileme oranlarını da ekledi.

Dahili bileşenlere gelince, bu genellikle bir yinelemeli yükseltme durumudur. Bu nedenle Qualcomm Snapdragon 875’in en az 8GB RAM ve 128GB UFS 3.1 depolama ile eşleştirilmiş amiral gemisi hattına güç vermesi bekleniyor.

Son olarak, OnePlus daha büyük bir ekrana ve daha büyük bir gövdeye giderse, OnePlus 8T’nin 4,500 mAh hücresinden daha hantal bir pil görebiliriz. Şarj etmekten bahsetmişken, 65W hızlı şarj özelliğinin da öne çıkmasını bekliyoruz

Bu arada, OnePlus 9 ile ilgili son söylentiler, OnePlus 8 serisinin bu yıl açıklandığı zamandan yaklaşık bir ay önce olan Mart ortasında duyurulabileceğini öne sürüyor . Çevrimiçi spekülasyonlara göre cihaz Snapdragon 875 SoC , 144Hz ekran, IP68 sertifikalı gövde, NFC yongası ve çift stereo hoparlör ile birlikte gönderilecek. Ayrıca 65W’a kadar hızlı şarj ve 40W kablosuz şarj desteği ile gelebilir.

OnePlus’ın yeni nesil amiral gemisi akıllı telefonunu gerçekten hızlı bir şekilde takip edip etmediğini görmek ilginç olacak , ancak eğer öyleyse, diğer bazı Android satıcılarının da önümüzdeki haftalarda yapmayı planladıklarıyla aynı çizgide olacak. Raporlara göre Samsung, Galaxy S21 serisini yıl sonunda veya gelecek yıl Ocak ayında piyasaya sürmeyi planlıyor ve S21 Ultra’nın çoktan üretime girdiği belirtiliyor. Her iki durumda da, şu anda bununla ilgili daha fazla bilgimiz yok, ancak daha fazlasını öğrenirken sizi gelişmelerden haberdar edeceğimizden emin olabilirsiniz.

Exit mobile version