Telefon WİFİ Bağlanmıyor Sorunu Nasıl Çözülür?

Telefon wifi bağlanmıyor pek çok kişi tarafından yaşanır. Öyleyse bu problemi nasıl çözebilirsiniz? İşte yanıtı…

Telefon wifi Bağlanmıyor Sorunu Çözümü

Akıllı telefonlar son yıllarda kişilerin vazgeçilmez cihazlarından biri oldu. Kullanıcılar, günlük hayatlarında birçok işlemi telefonlar vasıtası ile hallediyor. Ancak bazı teknolojik cihazlarda olduğu gibi telefonlarda da kimi sorunlar görülebiliyor. Bu sorunlardan biri de telefon wifi bağlanmıyor sorunu oluyor. Bu nedenle kullanıcılar, telefonun neden ağa bağlanmadığını ve bu problemin nasıl çözüme kavuşturulacağını araştırıyor.

Telefonlar donanım ve yazılım kaynaklı olarak hatalar verebilir. Hatta WİFİ bağlanmama sorunu da yaşanabilir. Kullanıcılar bu tür bir sorun ile karşılaştıklarında zorluk çekebilirler. Yazımızda telefon wifi bağlanmıyor sorunu nasıl çözülür açıklayacağız. Bunun için yapabileceklerinizi aşağıda sıraladık:

Uçak Modunu Kapatıp Açın

Kullandığınız telefon WİFİ ağına bağlanmıyorsa yapmanız gereken ilk uygulama cihazın uçak modunu açıp kapatmak olacak. Pek çok kişi bu uygulamanın işlevsiz olacağını düşünür. Ama bazı zamanlarda telefonlarda yazılımdan kaynaklanan sorunlar yaşanır. Bununla beraber bağlantı sorunlarında ilk olarak problemin cihazdan mı kaynaklandığını anlamak önemlidir. Bunun için en etkili yöntem cihazın bütün bağlantılarını kapatmak olacaktır. Yani cihazı uçak moduna alıp sonra moddan çıkarın.

Telefonun WİFİ’ye bağlanmama nedeni, basit bir bağlantı sorunu ise telefonunuzun uçak modunu açıp kapatmak etki gösterebilir. Fakat çoğu zaman bağlantı problemi, daha büyük sorunlardan kaynaklanır. Bu nedenle de telefonunuz WİFİ’ye hala bağlanmıyor ise diğer çözüm yöntemlerine odaklanın.

Telefonu Yeniden Başlatın

Telefon wifi bağlanmıyor sorunu çözümü için cihazı tekrardan başlatmayı deneyin. Yoğun şekilde kullanılan akıllı telefonlar, kimi zaman bundan kaynaklı olarak hata verirler. Bu nedenle de bağlantı sorunu görülebilir. Telefonu yeniden başlatın. Cihazınızı tekrardan başlatmak telefonda çalışan uygulamaların durdurulmasını sağlar. Bu sayede cihazın ön belleği tam anlamıyla sıfırlanır.

Yazılımlar, bağlantı problemlerinin nedenlerinden biridir. Bu yüzden akıllı telefonu tekrardan başlatmak yazılımın da yeni başlaması anlamına gelir. Bu sayede telefonda anlık olarak meydana gelen bağlantı kopukluğundan ötürü yaşamış olduğunuz kesinti ortadan kalkar.

Bağlanmaya Çalıştığınız WİFİ Ağını Unutun

Kullandığınız akıllı cihaz, yalnızca belirli WİFİ ağlarına bağlanmıyor olabilir. Bundan dolayı cihazla farklı WİFİ ağlarına bağlanmayı denemelisiniz. Bağlantı sorunu tek bir ağ üzerinden yaşanıyor ise bu noktada ağ üzerinde işlem yapmanız lazım. Belirlediğiniz bir ağ üzerinden bağlantı sorunu yaşıyorsanız telefonun WİFİ ayarlarından bağlanmaya çalıştığınız ağı unutun. Ağı unuttuktan sonra ağ ile yeniden bağlantı kurun. Bağlanmak istediğiniz ağın şifresinde değişiklik olması gibi bazı nedenler, bu probleme katkıda bulunabilir. Dolayısı ile bağlanmaya çalıştığınız WİFİ ağını unutun ve yeniden bağlanmayı deneyin. Cihazın bağlantısı yenilenmiş olacaktır.

Telefonun Ayarlarını Kontrol Edin

Telefon wifi bağlanmıyor sorunu çözümü için bir diğer uygulama da budur. Telefon ayarlarından dolayı böyle bir sorun yaşamanız mümkün. Kullanıcılar, telefonlarındaki özellikleri keşfetmek isteyebilirler. Bu bağlamda bazı kişiler, ne işe yaradığını anlamadıkları özellikleri kullanabilirler. Aynı zamanda yeni akıllı cihazların çoğunda güç tasarruf modu vardır.

İlgili mod, telefonun pek çok işlevini devre dışı bırakır ve telefonun şarjının daha uzun gitmesini sağlar. Bunun sonucunda ise telefonu güç tasarruf modunda olan bireyler, WİFİ ile bağlantı kuramama problemi yaşarlar. Bu nedenle de telefonunuz WİFİ’ye bağlanma noktasında sorun çıkarıyor ise ayarlara göz atın.

Cihazın ayarları içinde kontrol etmeniz gereken ilk husus telefonun tasarruf modunda olup olmamasıdır. Telefon tasarruf modundaysa cihazı normal moda alın ve yeniden WİFİ bağlantısı kurmaya çalışın.

Ayrıca telefonlarda WİFİ bağlantısını önleyen bazı özellikler var. Bu sebeple de birden çok WİFİ ağına bağlanamamaya başladıysanız son dönemlerde telefonunuzda kullandığınız özellikleri inceleyin.

Modemi Kapatıp Açın

Bazı hallerde telefonun WİFİ’ye bağlanmama sorunu, cihazdan kaynaklanmaz. Kullandığınız telefonda bir problem yok ise bu aşamada ağ durumunu kontrol edin. Çünkü ağda kaynaklanan problemler de telefonların WİFİ ağlarına bağlanmamasına neden olur. İnternet sağlayıcıları, bazen verdikleri hizmette bakım yaparlar. Bu durumda kişiler, cihazları ile WİFİ ağına bağlanma problemi yaşarlar. Ağdan kaynaklı bir sorun varsa, internet sağlayıcınız ile iletişime geçin. Bazı modem modelleri, otomatik şekilde güncelleme yapar. Aynı zamanda ağ üzerinde değişiklik yaptıktan sonra modemi resetlemek gerekir.

Bağlanmak istediğiniz ağ üstünde problem olduğunu görürseniz, modemi kapatıp açın. Modemi açıp kapatma işlemi, ağ bağlantılarınızın yenilenmesini mümkün kılar. Telefonunuz artık WİFİ’ye sorunsuz bağlanabilir.

Telefonu Sıfırlayın

Yukarıdaki işlemlerin tümünü denedikten sonra yine de problem çözüme kavuşmuyor ise yapmanız gereken şey cihazı sıfırlamak olacaktır. Bazı yazılım ve donanım problemleri nedeniyle WİFİ ağına bağlanmada güçlük çekmeniz muhtemel. Bu nedenle de telefonu sıfırlayın.

Akıllı telefonu sıfırlamak, telefonda bulunan bütün verilerin silinmesine yol açar. Telefonda kayıtlı olan WİFİ ayarları ve ağları gibi birçok veri kalıcı şekilde silinir. Bundan dolayı telefonda bulunan virüs gibi zararlı dosyalar da cihazdan kaybolur. Ayrıca telefonun yazılımının sıfırdan kurulması, telefondaki yazılımdan kaynaklı problemlerin çözülmesine olanak tanıyacaktır. Telefonu sıfırlamadan evvel önemli verileri yedeklemeyi unutmamalısınız. Aksi durumda telefondaki verilerin tümü kaybedebilirsiniz.

Exit mobile version