Unutulmaz Robert De Niro filmleri

Robert De Niro Filmleri İçin Bilinmeyen Gerçekler


Birçok ödüle ve başarıya imza atan Robert De Niro filmleri şüphesiz dünyada klasik filmler arasındadır. Ayrıca De Niro mafya ve komedi filmlerindeki canlandırdığı karakterler sayesinde popülerliğini korumaktadır. Hatta bazı karakterleri günümüzde bir ikon olarak yerini koruyor. Ayrıca oyuncu, Oscar Akademi Ödülleri ve Altın Küre Ödülleri’ne layık görülmüş ve birçok kez aday olmuştur.

Robert De Niro filmleri 1965 yılından 2020 yılına kadar aktif olarak ekranlara gelmiştir. Robert De Niro 100’den fazla filmde oynamış bir yıldızdır. İtalyan-Amerikan asıllı oyuncu 20’den fazla filminde yapımcılığını üstlenmiş ve 2 filminde yönetmen koltuğuna oturmuştur. Robert De Niro, filmlerde söylediği cümlelerle ve gerçekçi oyunculuğu ile efsaneleşmiş muhteşem bir oyuncudur.

Robert De Niro Filmleri İçin Bilinmeyen Gerçekler

Bu başlığımız altında sizlere Robert De Niro ile ilgili çok az kişinin bildiği şeyleri de söyleyeceğiz. İlk olarak ünlü oyuncunun Taxi Driver filminde oynamadan önce New York’ta bir taksici olduğunu biliyor muydunuz? Özellikle Robert De Niro filmleri içerisinde anlatılmayan sırların olması da şaşırtıcıdır. Bu sebepten olcak ki De Niro’nun gizli yaşamını öne çıkartan bir biyografi daha sonra yayınlanmıştır.

Bu biyografiden göre onun utangaç, gizemli ve obsesif biri olduğunu anlıyoruz. De Niro’ya ait iddialara da bir bakalım. Sinirli aktörün, kız arkadaşını kürtaj olması için zorladığı söylentiler arasındadır. Başka bir iddia ise kokain bağımlısı olduğunu söylemektedir. Sonuçta bu durumum Robert De Niro filmleri açısından önemlidir.  Sanatçı bir ailenin çocuğu olan Robert De Niro, komşularının ona ‘Bobby Milk’ diye seslendiklerini söylüyor.

The Godfather: Part II (Baba) (1974)

Baba, 6 Oscar Ödüllü en meşhur Robert De Niro filmleri arasındadır. İlk filmde Robert De Niro’nun oynadığı rolü Marlon Brando oynamıştır. De Niro, daha önce Oscar kazandırmış rolün karakterinden tekrar Oscar kazanan ikinci kişi olmuştur. Baba filmi Al Pacino ile Robert De Niro’yu ilk defa bir araya getiren film olmuştur.

Filmin konusu, bir mafya liderinin başından geçen olayları içerir. Michael Corleone zekâsı ile mafya dünyasını yönetecek bir güvene, acımasızlığa ve güce ulaşır. Bu gücü izleyiciler, Robert De Niro mafya filmleri arasında yer alan bu seride açıkça görmüştür.  Böylesine inanılmaz bir güce ulaşırken istemediği şeyleri yapmak zorunda kalır. Aynı zamanda bu durumdan ailesini de korumaya çalışır.

Umut Işığım (2012)

Bu film Robert De Niro filmleri arasında romantik komedi ve drama türündeki filmdir. Filmin başrollerini ünlü oyuncular Jennifer Lawrence, Bradley Cooper ve Chris Tucker ile paylaşmaktadır. Film 8 alanda Oscar Akademi Ödülleri’ne ve 4 alanda da Altın Küre Ödülleri’ne aday gösterilmiştir. Filmin konusu, psikolojik rahatsızlığı olan bir adamla bir kadının karşılaşmasıyla birbirlerine umut ışığı olmasını anlatır.

Bir Boksörün Dramatik Hayatı; Kızgın Boğa (1980)

1980 yapımı filmin orijinal adı Raging Bull’dur. Siyah beyaz olan film, Robert De Niro filmleri arasında dram ve biyografi türündedir. Filmin sadece mutlu sahneleri renklidir. Film, Jake LaMotta adında bir boksörün hayatını anlatmaktadır. De Niro film için boks dersleri almıştır.  Bu film, Oscar ve En İyi Film Akademi Ödülleri’ne aday olmuş ve 2 ödül kazanmıştır.

Robert De Niro Filmleri Arasında Eğlenceli Bir Yapım Taksi Şoförü (1976)

Taksi Şoförü filmi kuşkusuz Robert De Niro ‘nun kariyer hayatında önemli bir noktadır. De Niro, oyuncu Cybill Shepherd ile filmin başrollerini paylaşmıştır. Bir bilgiye göre ona çıkma teklifi edip reddedilince film setini cehenneme çevirdiği söylentiler arasındadır. Film Vietnam gazisi New Yorklu bir taksicinin hayatını anlatır. Bu filmi internette Robert De Niro filmleri izle yazarak çok kolay bir şekilde bulabilirsiniz.

İlgi Çekici Tom Cruise Filmleri

Mafya İçerisinde Nasıl Yükselirsiniz; Sıkı Dostlar (1990)

Gerilim ve dram türündeki film, gerçek bir hayat hikayesinden alınmıştır. Her Robert De Niro filmleri gibi bu filmde Oscar’a 6 dalda aday gösterilmiştir. Aynı zamanda film, yazar ve senarist olan Nicholas Pileggi’nin de kitap uyarlamasından alınmıştır. Film, mafya olan Henry Hill, arkadaşları ve ailesinin başından geçen gerilim dolu anlarını konu almıştır.

Aynı zamanda filmin yönetmen koltuğunda Marti Scorsese oturmaktadır. İngilizce-İtalyanca olarak izlenebilen film, Robert De Niro en iyi filmler listelerinde de baş göstermiştir. Mafya içerisinde yükselmeye çalışan arkadaşların anlatıldığı film, oyuncunun mafya filmlerine olan bağlılığını göstermektedir.

Polisiye Bir Yapım; Büyük Hesaplaşma (1995)

1995 yapımı olan film, polisiye ve dram türünde Robert De Niro filmleri arasında olarak yer almaktadır. Film, 60 milyon dolar bütçe ile çekilip 187,4 milyon dolar hasılat yapmıştır. Hasılat sıralamasında 1995 yılını 25. sırada kapatmıştır. Al Pacino ile Robert De Niro’yu bi kez daha bu filmde beraber görürüz. Ayrıca, izleyiciler filmde ünlü oyuncu Natalie Portman’ın küçüklüğüne de tanık olmuşlardır.

Profesyonel bir hırsız olan Neil McCauley, üstün zekâsı ile arkasında iz bırakmadan büyük soygunlar gerçekleştirmiştir. Bu film de konu itibariyle Robert De Niro filmleri arasında öne çıkmaktadır.  Tabi ki peşinde emniyet teşkilatının favori dedektifi Vincent Hanna vardır. Vincent Hanna, bu usta hırsızın davasını çözmede takıntılı bir hale girmiştir. İki azılı düşman sadece iki kere yüz yüze gelecektir. Birinde kahve için diğerinde ise ölüm için.

Politika ve Mafya Ekseninde Rober De Niro Filmleri; The Irishman (2019)

Bu film biyografik gerilim türünde bir filmdir. Bu durum da Robert De Niro filmleri arasında çok sık görülmektedir. 2019’un kasım ayında Netflix tarafından yayınlanmıştır. Film, Charles Brandt’ın bir kitabından uyarlanmıştır. Robert De Niro ve Al Pacino’yu yine bu filmde de beraber görmek mümkün. Joe Pesci, Ray Romano, Anna Paquin, Bobby Cannavale, Harvey Keitel gibi ünlü oyuncularda yer almaktadır.

Filmin konusu ise eski bir asker olan Frank Sheeran’nın hayatıdır. Sheeran, yıllarca bir suç örgütü için çalışmıştır. Ayrıca, birçok kişi içinde tetikçilik ve dolandırıcılık yapmıştır. Sheeran aynı zamanda İrlandalı lakaplı bir işçi sendikası memurudur. Film, Robert De Niro filmleri içinde bile gizemli bir konuya dikkat çekmektedir. Çünkü politik bir kayboluşun hikayesi de bu filmde yer almaktadır.

Bir Zamanlar Amerika (1984)

Bu film yapım yılı itibariyle Robert De Niro filmleri ve sinema tarihinin en önemli suç filmlerinden biridir. 1984 İtalya-ABD ortak yapımı olan filmin İMBD puanı 8,4’tür. Ekip, filmin senaryosunu 10 yılda tamamlamış ve çoğu sahneyi de Avrupa’da çekmiştir. Film dört Yahudi’nin gangstere nasıl dönüştüğünü anlatır. Filmde birden çalan ve hiç susmayan telefon sesi izleyicilerin zihninde sürekli yankılanan bir ses olacaktır.

Robert De Niro Filmleri Arasında Bir Kahkaha Tufanı; Zor Baba (2000)

Zor Baba komedi türünde olan bir filmdir. Film dört hafta boyuncu 1 numarada kalarak yılı 7. Sırada kapatmıştır. Bu açından da Robert De Niro filmleri açısından önemlidir. Seri film olan filmin, 2004 ve 2010 yıllarında devam filmleri vizyona girmiştir. Filmin konusu ise birçok aileyi yakından ilgilendiren insanı sorunlardan oluşmaktadır.

Kız arkadaşına evlenme teklifi yapmak isteyen Greg Focker, önce kızın babasının kalbini kazanmak zorundadır. Ama o kadar kolay olmayacaktır. Çünkü kızın eski CIA ajanı olan huysuz bir babası vardır. Bu durum da Greg’i çeşitli komik hallere sokmaktadır. Hem komedi hem de duysal bir yoğunluk isteyenlere Robert De Niro filmleri arasında bu film tavsiye edilebilir.

Bu Çocuğun Hayatı (1993)

1993 yılında çıkmış olan bu film, aynı adı taşıyan bir başka filmin uyarlama filmidir. Robert De Niro filmleri arasında ise dram türünde yer almıştır. Filmde Robert De Niro, Leonardo DiCaprio, Ellen Barkin ve Dwight Hansen gibi oyuncular yer almaktadır. Film gerçekçi bir his vermesi için Washington eyaletinin Beton kasabasında çekilmiştir. Film 4 milyon dolar hasılat yapmıştır. Bu Çocuğun Hayatı, film eleştirmenlerinden çok olumlu yorumlar almıştır.

Frank Sinatra, Frankie Lymon, Eddie Cochran ve Carter Burwell gibi ünlü isimlerin müzikleri filmde yer almaktadır. Filmin konusu, eşinden boşanan Caroline’nın oğlu Toby yanına alarak Amerika turuna çıkmasıyla başlarından geçeni anlatmaktadır. Caroline gittiği kasabalarda kısa süreli ilişkiler yaşayıp tekrar yollara düşer. En sonunda eski asker ve sadist biri olan Dwight ile evlenir. Bu durum Toby’yi evden kaçmaya zorlar.

Sizin de görebileceğiniz gibi Robert De Niro filmleri gerçekten ustalıkla yapılmış eserlerdir. Buradan da oyuncunun dehasını ve yeteneklerinin ne kadar iyi olduğu anlayabiliriz. Eğer izde bu filmleri bir an önce izlemek isterseniz hiç zaman kaybetmeyin. Çünkü sinema dünyasına damga vurmuş bu filmler aynı zamanda birçok aktöründe bugüne gelmesine olanak sağlamıştır.

Exit mobile version