Windows Format Atmadan Bilgisayar Sıfırlama Nasıl Yapılır?


Windows format atmadan bilgisayar sıfırlama işlemi kimi zaman elimizde Windows yüklemek için gerekli olan ekipmanlar olmadığında yardımcı olabiliyor.

Windows sisteminize bulaşan virüslerden veya sürekli olarak aldığınız hatalardan sisteminizi sıfırlayarak kurtulabilirsiniz. Ancak, format mantığınızı yerine getirebilmek için Windows yükleme araçlarına sahip olmanız gerekebiliyor.

Söz konusu araçlar genellikle;

Olarak karşımıza çıkmakta ancak Windows 10 sürümü ile birlikte sistemi sıfırlamak için yeni yöntemler eklendi. Windows 11 sürümü de dahil olarak kullanabileceğiniz yöntem, bilgisayarınızı ilk kurduğunuz andaki Windows durumuna getiriyor.

Üstelik bu işlemleri yapmak format atmaktan daha kolay, isteğinize göre tüm sistemi sıfırlayabilir veya bazı dosyalarınızı koruyabilirsiniz. Bunun yanı sıra, sistem geri yükleme noktası olmadan çalışabiliyor olması tüm sistemler için kullanılabilir olmasını sağlıyor.

Windows 10 ISO Dosyası İndirme İşlemi Nasıl Yapılır?

Adım Adım Windows Format Atmadan Bilgisayar Sıfırlama

Peki, bunca güzelliği varken Adım adım Windows format atamdan bilgisayar sıfırlama nasıl yapılır? Nelere dikkat edilmelidir?

İlk olarak bu yöntemin Windows 10 ve üzerindeki sürümlerde stabil olduğunuz ancak Windows 8 ve üzerinde olan her sistemde kullanılabilir olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Sisteminizi sıfırlamadan önce kaybolmasını istemediğiniz tüm verileri başka bir veri diskine kaydetmenizde fayda var. Öyle ki, söz konusu yöntem C diskinizin tamamen fabrika ayarlarına dönmesini ve içindeki Windows sürümünün ilk günkü haline gelmesini sağlıyor. Bu işlemi yapabilmek için izlemeniz gereken adımlar;

Tüm bu adımlardan sonra Windows sisteminiz herhangi bir format hazırlığı olmadan sıfırlanabilecek. Windows format atmadan bilgisayar sıfırlama seçeneği tüm adımlardan sonra biraz beklemenizi gerektiren bir işlem.

Ortalama 15 dakika kadar bekledikten sonra sisteminiz ilk açıldığı halde olacaktır tüm kurulumları yeniden gerçekleştirerek. Bilgisayar adınızı ve klavye ayarlarınızı da ayarlayarak sisteminizi sanki ilk gün açtığınız gibi kurmanız gerekiyor.

Windows 10 Sıfırlama Sorunu Nasıl Düzeltilir?

Windows Bilgisayar Sıfırlama Sonrası Bilgisayarım Sürekli Yeniden Başlatılıyor

Özellikle Windows format atmadan bilgisayar sıfırlama sonrası sürekli olarak yeniden başlatma durumunun olması oldukça normaldir. Windows, sistem ayarlamalarını yapabilmek için sistemi sürekli yeniden başlatır.

Bu durum normal şekilde format atıldıktan sonra da gözlemlenebilir. Endişelenilecek bir durum bulunmuyor, kimi bilgisayarda birkaç defa yeniden başlatma işlemi yeterli olurken kimi bilgisayarlarda bu yeniden başlatma işlemi birkaç defadan fazla olabilir.

Format Atmadan Sıfırlama ve Format Atma Arasındaki Farklar Nelerdir?

Windows format atmadan bilgisayar sıfırlama özelliği ile sisteminizi fabrika ayarlarına döndürebilirsiniz. Ancak burada atlanmaması gereken nokta sıfırlama işlemi ile format atma işleminin kimi zaman birbirinin yerini tutamayacak olmasıdır.

Sıfırlama işlemi sırasında sisteminizdeki

Sistem sıfırlama işlemi, sisteminizi formatlamadan ilk haline getirmeye yaramakta. Bu nedenle, sisteminizde yerleşik olduğunu düşündüğünüz virüslerden kurtulmak için temiz kurulum yani format atma işleminde bulunmanız gerekebilir.

Exit mobile version