Yusuf Tekin Kimdir?  

4 Haziran 2023 tarihinde yeni bakanlar listesinin açıklanmasıyla birlikte Milli Eğitim Bakanı olarak görevine başlayan Yusuf Tekin Kimdir? Sorusunun yanıtını sizlerle paylaşacağız. Bu yazımızda eski bakanın koltuğunu ve makamını devrettiği Tekin’in biyografisi ve bakana ait tüm detaylar bu yazımızda sizinle olacaktır. Eğitim sistemine getirdiği yeniliklerle adından söz ettiren ve hakkında merak edilen pek çok soru bulunan Yusuf Tekin ile ilgili yorumların da bir hayli fazla olduğu görülmektedir. Sizler de bu haberimiz sayesinde hayatına dair önemli detayları elde edeceksiniz. Yeni bakanın yaşamı hakkında fikir sahibi olabilecek ve hangi süreçlerden geçtiğine dair bilgi sahibi olacaksınız.

Yusuf Tekin Biyografisi

Bakanımız, takvimler 3 Ağustos 1970 tarihini gösterdiğinde Erzurum’a bağlı Tortum ilçesinde dünyaya gelmiştir. İlk ve orta öğrenimlerini Rize ilimizde tamamlamış olup, 1989-1994 yıllarında ise  Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde bölümünden lisans diplomasını almıştır. Ardından 1997 yılında yüksek lisansını tamamlamış, 2002 yılında ise doktora eğitimini tamamlamıştır.2007 yılında ise Siyaset Bilimi alanında Doçent ünvanını alarak, mesleki kariyerini daha üst noktalara ulaştırmıştır.

Kariyerinin ilk adımı ise 1994 yılında Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Siyaset ve Sosyal Bilimler Anabilim Dalı’nda araştırma görevlisi olarak başlamasıdır. Daha sonrasında 2007 yılında Gaziosmanpaşa Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü´nde öğretim üyesi olarak görev  yapmış, 2007 yılına kadar Yardımcı Doçent, 2007-2010 yılları arasında Doçent olarak aynı üniversitede görev almaya devam etmiştir.

Bu süreç içerisinde ise Bölüm Başkanlığı, Dekan Yardımcılığı, Dekan Vekilliği, Üniversite Senato üyeliği, Fakülte ve Enstitü Yönetim Kurulu üyeliği görevlerini üstlenmiştir. 2010 yılında Polis Akademisi Başkanlığı Güvenlik Bilimleri Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü´nde öğretim üyesi olarak çalışmaya başlayan Tekin, aynı sene yine Polis Akademisi Başkanlığı Güvenlik Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcılığı görevine atanmıştır.Gençlik ve Spor Bakanlığında Bakan Yardımcısı olarak 2011 yılında atanarak görevine başlamış, çalışmış olduğu üniversitelerde gençlerle ilgili karşılaştığı problemlere ilişkin pek çok konuda seminerler vermiştir. Ayrıca akademik çalışmalarını bu alanda yürütmüş ve danışmanlık yapmıştır.

Doç. Dr. Yusuf TEKİN’in 29 Mayıs 2013 tarihinde ise Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşarlığı görevine atandığı ve ayrılırken de sosyal medya hesabı üzerinden duyuruda bulunduğu belirtilebilir. 2015-2018 yıllarında Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi mütevelli heyet başkanlığı görevini tamamlamıştır. Üniversitelerde ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarında 19. Yüzyıl Osmanlı modernleşmesi, Türk siyasal hayatı, Türk demokrasi tarihi, seçim sistemleri, anayasalar, insan hakları alanında dersler ve konferansları verdiğini vurgularken, bu alanlardaki yayınlanmış kitaplarından ve makalelerinden söz etmek mümkündür.  Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’ne geçildikten sonra ise müsteşarlık makamı kaldırıldığından öğretim üyesi olarak görevine yeniden döndüğü Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünde profesör olarak görev yaptığı aktarılmaktadır. 15 Eylül 2018’de Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörlüğü sürdürürken,  3 Haziran 2023 tarihinde ise Millî Eğitim Bakanı görevine atanmıştır.

Exit mobile version