Yeni Blogcular için En İyi SEO zorluğu nedir?

Bir Anahtar Kelimeyi Çok Fazla Kez Eklemek

Her şeyin bir ilki vardır ve konu SEO olduğunda, her zaman biraz iyileştirme imkanı vardır. SEO sürekli değişen bir süreçtir ve sürekli öğrenme gerektirir ve bu nedenle hatalar oldukça yaygındır, bu nedenle yeni Blogcular birçok SEO Zorluğu ile karşı karşıyadır .

Ancak yeni blogcular, en ufak bir SEO bilgisi bile olmadan bloglarını yazmaya başladıklarında, utanmaya değer hatalar yaparlar. Şüphesiz bu hatalar onlar tarafından bilmeden yapılmaktadır. Aşağıda yeni blog yazarları tarafından yapılan 3 SEO hatası verilmiştir.

Bir Anahtar Kelimeyi Çok Fazla Kez Eklemek

Muhtemelen bir acemi olarak yapılabilecek en kötü hata, çok fazla anahtar kelime koymaktır ve bu aynı zamanda en bariz olanıdır. Kişi yavaş yavaş SEO hakkında birçok şey öğrenir ve bunlardan biri anahtar kelime yoğunluğudur. Siyah şapka SEO tekniği olan ‘anahtar kelime doldurma’ olarak adlandırılan anahtar kelimeleri çok fazla koymak. Örneğin, hedef anahtar kelimeniz “ trafik kazası avukatı ” ise, bu ifadeyi tipik bir blogda birkaç defadan fazla kullanmak veya açılış sayfasının altına tekrar tekrar eklemek istemezsiniz. 1999’da yaptıkları gibi.

Siyah şapka teknikleri, birisi bilmeden kullansa bile, sitede kalıcı olarak yasaklanmaya yol açabilir.

Anahtar Kelime Yerleşimlerini Bilmemek

Yukarıda bahsedildiği gibi, çok fazla anahtar kelime koymak SERP’de sıralama yapmak için doğru bir yaklaşım değildir. Anahtar kelime yerleşimi hakkında bilgi sahibi olunmalıdır. Yazarların yazım tarzları farklı olabilir ama çoğunlukla aynı temelleri takip ederler. Örneğin, anahtar kelimeyi meta başlığa, meta açıklamaya ve gövdeye koymalısınız.

Genel olarak, anahtar kelime tüm içeriğin %2’sinden fazla olmamalıdır. İçeriği tanıtımdan ziyade daha bilgilendirici görünecek şekilde yazmalısınız.

Müşterilerin Ne Aradığını Bilmemek

Varacağı yeri bilmeden yürümek yolculuk değildir. Web sitesi sıralamasını elde etmek için yapılan tüm çabalar, müşterilerin neyi ve nasıl aradıklarını bilmiyorsa ne olur. Örneğin, evde piyano öğrenmek için ‘çevrimiçi piyano’, ‘çevrimiçi piyano’ veya ‘çevrimiçi piyano dersleri’ araması yapacaksınız. Aynı şekilde, bir müşteri gibi düşünmeniz gerekiyor ve sonra sizi nasıl bulabileceklerini anlayacaksınız.

Ayrıca internette webmaster forumları gibi diğer kaynaklardan fikir alabilir, halka sorabilir ve hatta google arama sonuçlarından yararlanabilirsiniz. Yeni anahtar kelimeler oluşturmak için anahtar kelimeler ve resimler elde etmek için çok etkili bir stratejidir.

Çözüm:

Öyle ya da böyle, hepimiz teknolojiye. Bir tüketici olarak, hizmetleri almak basittir ancak bunları sağlamak kolay bir iş değildir bu, dünyada hayatta kalmak için neden temel dijital pazarlamanın gerekli olduğunu anlayabileceğimiz yerdir. Basit fikir, sorgunuz birinin anahtar kelimesi olabilir ve bir blog yazarının en iyi sonuçları elde etmek için bu şekilde düşünmesi gerekir.


Bunun gibi başka faydalı makaleleri mi arıyorsunuz? Eğer öyleyseniz, daha fazlası için bugün sitemizin geri kalanını kontrol ettiğinizden emin olmalısınız!


Yorumlarda bu makale hakkında ne düşündüğünüzü bize bildirin. İçerik hoşunuza gittiyse ilginizi çekebilecek SEO Nedir, Ne işe Yarar?  yazımızı okumanızı öneririz.

Exit mobile version