Telefon Arama Yapmıyor ( Arama Yapamıyorum ) Sorunu ve Çözümü

Telefon Neden Arama Yapmaz?

Telefon arama yapmıyor hale gelmiş ise bunun birden fazla nedeni olabilir. Genellikle sorunun çözümü basittir, sadece sorunun nereden kaynaklandığını anlamak biraz zaman alabilir. Telefonu arama yapabilir hale getirmek için aşağıda sıralanan yöntemleri doğru bir şekilde uygulayın.

Telefon Neden Arama Yapmaz?

Bir akıllı telefon ile eski model telefon arasında arama hataları farklılık gösterir. Akıllı telefonlarda sadece hat veya diğer etkenler değil, aynı zamanda işletim sistemi ve uygulama kaynaklı hatalar da telefon arama yapmıyor sorununa neden olur. Yazılım kaynaklı hataların dışında genel olarak herkesin bilmiş sorunlar arama yapılamamasına neden olmaktadır. Konuşma paketinin bitmesi, telefonun çekmeyen bir yerde olması, karşı tarafın telefonunun kapalı olması bunlara örnek olarak verilebilir.

Eğer herkes tarafından bilinen bu sorunları ben yaşamıyorum ama yine de arama yapamıyorum diyorsanız, aşağıdaki iOS ve Android akıllı telefonlara özel olarak listelenmiş çözüm önerilerini uygulamalısınız.

Telefon Arama Yapmıyor Ne Yapmalıyım?

Öncelikle hattınızı çıkartıp takın, bazen sim kartları doğru takılmadığı için telefonlar algılayamaz. Ardından telefonun iyi çeken bir yerde olduğundan emin olun. Hattınızdaki konuşma paketinin bitip bitmediğini kontrol edin. Aradığınız kişinin telefonunun açık olduğundan ve sizden gelen çağrıları engellemediğinden emin olun. Tüm bunları kontrol ettikten sonra aşağıda sıralanan çözümleri deneyin.

Android Telefon ve iPhone Arama Yapmıyor Sorunu ve Çözümü

Yukarıdaki çözümleri uygulamanıza rağmen telefon arama yapmıyor sorunu devam ediyor olabilir. Bu durumda operatörünüzle iletişime geçin ve bulunduğunuz bölgede bir çalışma olup olmadığını öğrenin. Eğer bölgenizde çalışma yoksa aradığınız kişinin sizi engelleyip engellemediğini teyit ettirin. Bunun dışında arama yapmanıza engel olabilecek farklı bir sorun olup olmadığını sorun. Eğer operatörle sorununun üstesinden gelemediyseniz, hattınızı başka bir telefona takarak test edin. Farklı telefonda arama yapılabiliyorsa, telefonunuzdaki yazılım ve donanım kaynaklı sorunların giderilmesi için mutlaka teknik servise gidin. Hattınız farklı telefonda da çalışmıyorsa, hattınız fiziksel olarak hasar görmüş olabilir. Kayıtlı olduğunuz operatörün bir şubesine giderek yeni hat alabilirsiniz.

Exit mobile version