Otomobil

2021 Mercedes-Benz E-Serisi Sedan daha akıllı ve daha keskin

Otomobil üreticileri genellikle jenerasyonun amaçlanan sürüşünün yarısında bir aracı yenileyecek ve genellikle hem otomobilin görünümüne hem de altında ne paketlediğine dair güncellemeler içeriyor. Birkaç yıl önce en büyük S-Serisi sedanının yenilenmesinin ardından, Mercedes-Benz şimdi biraz daha küçük kardeşi E-Serisi’ni arıyor.

Salı günü Mercedes-Benz 2021 E-Serisi Sedan’ı tanıttı. Bu orta döngü yenileme, sadece estetik açısından bile oldukça kapsamlı. Ön uç, görünüşünü eşdeğer SUV GLE-Class’a biraz daha yaklaştıran yeniden tasarlanmış LED farları içeriyor. Arka lambalar, arka lambaların yeni A-Serisi veya CLS-Serisi ile daha yakından benzerlik taşıyor. Her zamanki gibi, yeni jant tasarımları ve boya renkleri var.

İçi görünüşünü pek değiştirmez, ancak teklifte bej ve iki farklı griyi karıştıran yeni kombinasyonlar vardır. Revize edilmiş bir ceviz ceviz ve yeni bir doğal taneli gri kül de dahil olmak üzere yeni trim kaplamaları da mevcuttur. Ayrıca, sürücünün ellerinin tekerleği ne zaman bıraktığını belirleyebilen kapasitif sensörlere sahip yepyeni bir direksiyon tasarımı da var. Tekerleğin merkez göbeğinin her iki tarafından uzayan “bıçaklar” oldukça ilginçtir ve bu, farklı kaplamalarda sunulan yeni tasarımlardan sadece biridir.

Peki Ya iç Mekan?

E-Serisi sonunda Mercedes’in bilgi-eğlence sisteminin en son yinelemesi olan MBUX’u seçti. Doğal dil ses tanıma sistemi, çoklu gösterge düzenleri, isteğe bağlı artırılmış gerçeklik navigasyonu ve çok daha fazlası ile yeteneklerini gerçekten artırıyor. Apple CarPlay ve Android Auto da standarttır.

Güvenlik cephesinde, 2021 E-Serisi otomatik acil frenleme ile standart olarak gelir. Opsiyonel yükseltmeler, aktif kör nokta izleme, dur-kalk özellikli tam hızlı uyarlanabilir hız sabitleyici, trafik işareti tanıma ve aktif park destekli bir surround-view kamera sistemi ekler.

https://inteng-storage.s3.amazonaws.com/img/iea/zBwgNKAP6K/sizes/19c0924-093_resize_md.jpg

Motor Donanımı

E-Serisi sedan üç farklı güç aktarma organından biriyle satın alınabilir. E350, 255 beygir güç ve 273 pound-feet tork üreten 2.0 litrelik turboşarjlı I4 kullanıyor ve arkadan veya dört tekerden çekişte mevcut. E450’nin 3.0 litrelik turboşarjlı I6, 362 hp ve 369 lb-ft üretiyor ve bu da EQ Boost hafif hibritin elektrik motorunun devreye girmesinden önce.

Ve sonra 2.0 litrelik bir turbo I4’ü 90 kilovat saatlik bir bataryaya ve bir elektrik motoruna bağlayan E350e var. Bu plug-in hibrit, 315 hp ve 516 lb-ft’lik bir güç üretiyor ve Mercedes sadece tahmini elektrikli menzil rakamlarını açıklamasa da, bu kapasitede bir akü iyi bir rakam üretmeli.

Geleneksel bir sedan dünyadaki en sevdiğiniz vücut stiliniz değilse, üzülmeyin – biraz daha ilginç bir şey de var. E-Serisi Tüm Arazi, 2021’den itibaren ABD’deki E-Sınıfı Vagonunun yerini alıyor, ancak temelde sadece ek bir kaplama ile kaldırılmış bir vagon. Bunu bir Volvo V60 ve V60 Cross Country’ye eşdeğer olarak düşünün.

Emre Aslanhan

İletişim emre.aslanhan@gecbunlari.com

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Daha önce bir mercedes gla 180 d kullanmıştım. Güzel bir araba ancak, mercedesin eski kalitesi a ve c serilerinde yok malesef. GLA 180 d’de çok kalitesiz geldi bana. Yine de mercedes mercedestir diyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam engelleyici algılandı.

Reklam engelleyici algılandı, lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakınız.