Diğer Yazılarımız

Gizli Google Kriptografisi: 241543903


Günümüz sayısal verilerini incelediğimiz zaman Google, arama motorları arasında %93 gibi yüksek bir oranla kullanılmaktadır. Bu verilen dünya internet kullanımı üzerinden hesaplanmıştır. Peki bu kadar fazla kişinin Google arama motoru kullanmasına rağmen içerisinde barındırmış olduğu gizli sayısal kriptografilerin yüzde kaçı kadar bildiğini biliyor musunuz?

İsminden bahsetmeyeceğimiz bir araştırma şirketi tarafından sunulan veri %11 olarak karşımımıza çıkıyor. Yapmış olduğumuz gözlemlerde bu sayının gerçekçi olmadığına inanıyoruz. Çünkü Google arama motorunu kullanan her 3 kişiden birinin sayılal kriptografilere rastladığını ve her 4 kişiden birinin ise bu sayıları araştırdığını tahmin ediyoruz. Sözel okurlarımız için can sıkıcı olan bu bölümü hızlıca atlayarak sizleri Google arama motorunun esrarengiz şifreleri ile buluşturmak istiyoruz.

Öncelikle daha önce duyduysanız veya araştırma yaptıysanız bir konuda endişeye düşmeyin. Söylentiler ve kulaktan asma bilgiler bize şunu söylüyor; “Bu sayıları Google arama motorunda aratırsanız başınız ağrır, kötü şeyler olabilir.” Bunun gerçek olmadığını belirtmek isteriz. Her ne kadar biz gizemli gözükmesi açısından gizli desek de gerçekten gizli olan veriler olsaydı Google gibi devasa bir şirketin bu sayıları bizim bilmememiz için asla sızdırmayacağı kanaatindeyiz. Tüm bu bilgiler ışığında işin esrarengiz kısmına yavaş yavaş geçelim.

Google’a 241543903 Yazınca Çıkan Resimlerde Ne? Google’a 241543903 yazınca çıkan resimler de ne o zaman diye sorduğunuzu tahmin edebiliyoruz. Öncelikle “241543903” sayısının herhangi bir anlama gelmediğini belirtelim. Sadece yapacağınız arama sonucu çıkacak olan görseller için oluşturulmuş bir sayısal kriptografidir. Bunun dışında herhangi bir özelliği bulunmamaktadır. Eğer ki adı geçen sayısal kriptografiyi Google arama motorunda aratırsanız; kafalarını veya vücutlarını buzdolabının içine sıkıştırmış insanlar göreceksiniz.

Bunun zaten herhangi bir tehlikesi olmadığını söylemiştik. Bu insanlar neden böyle bir şey yapmış diye merak ediyorsanız; Zamanında yapılmış bir akım olduğunu ki günümüzde daha kötü görüntülere sebebiyet veren saçma akımların da olduğunu söyleyerek teorimizi güçlendirebiliriz. Konu ile ilgili kafasını veya vücudunu buzdolaplarının içerisine sıkıştıran insanların görsellerinin alakasız olarak karşımıza çıktığı düşüncesi hâkim gözüküyor. Ancak biz böyle düşünmüyoruz. Zamanın bir akımı haline gelmiş olan bu görselleri Google arama motoru basit bir sayısal kriptografi ile saklamak ve olabildiğince arama motoru hacminden uzak tutmak istemiştir.

 

Google Gizli Şifreleri

Bahsetmiş olduğumuz sayıdan bağımsız olarak Google arama motorunda bu sayı gibi daha birçok gizli şifre bulunmaktadır. Bu şifreler hakkında neredeyse her yerde görüş ve bilgi bulunduğundan hiçbir gizliliğinin kalmadığını biliyoruz. Ancak Google arama motorunun hacminde bulunmadığı için kendilerine gizli demeyi tercih ediyoruz. İşte tıpkı 241543903 sayısı gibi Google arama motorunda bulunan gizli şifrelerden birkaç tanesini sizler için sıraladık;

  • Mentalplex: Aratılması halinde Google arama motorunun 2000 yılındaki versiyonuna erişebiliyorsunuz.
  • What is the loneliest number: Türkçede “En yalnız sayı hangisidir?” anlamına gelen bu soruyu Google arama motoru üzerinde arattığınız takdirde size cevap olarak 1 sayısını verecektir. Soruyu Türkçe aratmanız halinde herhangi bir cevap alamazsınız. Orijinalinde olduğu gibi İngilizce aratmanız gerekmektedir.
  • Google Gravity: Arama motoruna yazıp “Kendimi Şanslı Hissediyorum” butonuna tıkladığınız zaman sayfada görüntülenen bütün objelerin hareket ettiğini ve mouse ile destekleyerek sayfadaki her şeyin yerini oynatabilirsiniz.

Addy

Teknoloji İle Yakından İlgilenen Gereksizin Teki

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam engelleyici algılandı.

Reklam engelleyici algılandı, lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakınız.