Diğer Yazılarımız

Yavru Köpek Bakımı ve Beslenmesi

Yavru Köpek Beslenme


İnsanlarda ve tüm canlılarda olduğu gibi köpeklerde de doğumdan sonraki birkaç yıl gelişim açısından önem teşkil eder. Bu dönemde gelişimin çok hızlı olması ile birlikte çevresel etmenlere de daha duyarlı olunur. Bu sebepten ötürü yavru köpeklerin beslenmesine, yaşam ortamına ve hatta gelişimlerini destekleyecek oyun ve oyuncaklara dikkat etmek gerekir.

 

Yavru Köpek Beslenme

  • Köpek doğumundan 1 aylık olana kadar anne sütü ile beslenir. 1 aylık olan yavru köpek yavaş yavaş anne sütünden kesilerek katı mama almaya başlar. Henüz bu tür gıdalara alışık olmadığından ve vücudundaki sistemleri güçlendirmek adına bağışıklık sistemine faydalı olan besinler tercih edilmelidir. İlk etapta yavru köpekler günde 4 öğün şeklinde beslenir ancak köpeğin cinsine göre bu sayı değişebilir.
  • Yavru köpek 4. ayına kadar D vitamini içeren besinler tüketmeli kemik yapısı desteklenmelidir.
  • Yetişkin ağırlığına ulaşmaya başlayan 7 aylık yavru köpek proteinli besinlere ihtiyaç duyar.
  • 10 aylık olan yavru köpek artık yetişkin köpek görünümü alır ve kas-iskelet yapısı yetişkin seviyesine ulaşır. Bu aşamada köpeğin artan kilosu göz önüne alınmalı ve kaslarını destekleyici özel beslenme düzenine geçilmelidir.

 

Yavru Köpek Sahiplenme ve Bakımı

En erken 2. ayda annesinden ayrılması uygun görülen yavru köpeklerin bakımında çok titiz olmak gerekir. Sahiplenilen yavru köpeği teslim alırken muhakkak bir “bags” yani taşıma çantası kullanmalısınız. Çantanın içerisinde zemine yumuşak, tüylü bir havlu sererek ve oyuncak koyarak yavru köpeğe güven duygusu hissettirebilirsiniz.

Eve getirdiğiniz yavru köpeğe ev içerisinde belirli bir yer ayırmanız gerekir. Yavru köpek için bir alan sınırlandırmanız hem köpeğe hem de size avantaj sağlayacaktır. Böylece tuvalet eğitimi için de kolaylık olacaktır. Bağışıklık sistemi henüz zayıf olan yavru köpeklerin yaşam alanına yabancı köpek girmemesi gerekir. Aynı zamanda aşıları yapılmadan sokak gibi sağlığına tehlike teşkil eden ortamlara çıkarılmaması önemlidir.

Sahiplenilen yavru köpek için evde ilk gece çok önemlidir çünkü annesinden ve kardeşlerinden ilk kez ayrı kalacaktır. Bu durumu en az hasarla atlatabilmek için ayrılmış olan bölgeye yatak, yumuşak ve tüylü örtü, parçalanmaz oyuncak ve annenin kalp ritmini anımsatan tik tak sesi çıkaran bir saat konabilir.

Yavru köpeğe ilk gece de dahil olmak üzere yalnızlık öğretilmelidir. Yalnız kalmayı öğretmek eğitimlerin en önemli ve gereklisidir. Öğretilemediği takdirde köpekte ağlama, sızlanma hatta saldırganlık gözlemlenebilir.

Yavru köpek için yıkanma konusunda da hassasiyet gösterilmelidir. Aşıları tamamlanmamış yavru köpek için ıslak yıkamadan kaçınmak gerekir. Bunun yerine kuru yıkama, bezle silme ya da tarama işlemleri önerilir.

Gecbunlari

Teknoloji Haberleri Ve Gündeme Dair Haberlerin Yer Aldığı Bir Blog Şeysiii.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam engelleyici algılandı.

Reklam engelleyici algılandı, lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakınız.