Gündem Haberleri

2020 ABD Başkanlık Seçimleri Ve Demokrat Parti

Demokrat Parti Kampanya Suçlaması


Donald Trump 2020 seçimlerine özgüvenle hazırlanırken, Demokratların 2020 ABD Başkanlık Seçimleri adayı konusunda büyük tartışmalar yaşanıyor. Çünkü Demokrat Parti‘de uzun zamandır ideolojik bölünmeye müsait bir ortam var. Demokrat Parti azınlık ve kadın hakları gibi konularda sola yakın bir duruş sergilese de ekonomi ile ilgili meselelerde Neoliberal bir çizgide hareket ediyor. Bu iki farklı siyasi görüşü uzlaştırmak gitgide zorlaşıyor.

2020 ABD Başkanlık Seçimleri Demokrat Parti’deki ikilemlere karşın Donald Trump geçtiğimiz yıl kendi tabanını konsolide etmeyi başardı. İmprechment sürecinde Demokratların kesin bir kanıt sunaması bu duruma büyük katkı sağladı. Tanık ifadeleri Cumhuriyetçileri ikna etmeye yetmedi. Üstelik Trump daha seçilmeden impreachment meselesi konuşuluyordu. Bu durum elbetteki Cumhurityetçi seçmeni rahatsız etti. Bu sebeplerle Cumhuriyetçilerin sandığa katılım oranı oldukça yüksek olacaktır.

Ön seçimler sonrası Bernie Sanders ulusal anketlerde liderliği ele geçirmişti. Ardından orta yolcu Demokrat adaylar çekilmeye başladılar. Super Tuesday sonrası ise Joe Biden tekrardan favori haline geldi. Yalnız bu noktada Demokratları endişelendiren önemli bir nokta var. Eğer Joe Biden aday olursa Bernie Sanders seçmeni sandığa gidecek mi? Bernie Sanders ve Joe Biden arasında ideolojik olarak neredeyse uçurum var. Sanders kendini Sosyalist olarak tanımlıyor. Sağlık sisteminde reform yapmak istiyor. Milyarderlerden bağış kabul etmeden kampanya yürütüyor. Buna karşılık Biden orta yolcu bir liberal ve parti içindeki önemli isimler onu destekliyor.

Demokrat Parti Kampanya Suçlaması

Bir önceki aday seçimlerinde Demokrat Parti adil bir kampanya yürütmemekle suçlanmıştı. Demokrat Parti’nin favori adayı Hillary Clinton’dı. Bu durum Sanders destekçileri arasında büyük öfkeye neden olmuştu. Bu seçimde de Sanders’a karşı medyanın yanlı tutumu seçmeni oldukça rahatsız etti. Eğer ikinci defa adaylığı kaybederlerse Trump’a bile oy verebilirler. Zaten Joe Biden yenilik vaadeden bir isim de değil. Eski başkan yardımcısı ve önceki demokratlardan pek farklı bir çizgisi de yok. Sadece Amerika genelinde Sanders’a oranla daha çok kabul göreceği düşünülüyor. Çünkü Sanders’ın kendini Sosyalist olarak adlandırması tepki çekiyor. Yalnız burda önemli bir ayrıntı var. Sanders, aynı zamanda Amerikalıların gerçek sorunlarına değiniyor. Sağlık sistemi ve orta sınıfın borçlu olması gibi gündelik hayata etki eden sorunları kampanyasının odak noktası yapıyor. Biden ise liberallerin adayı olarak sadece seçilebilirlik üzerinden ilerliyor.

Sonuç olarak Demokrat Parti’yi zor günler bekliyor. Donald Trump geçen seçimde Cumhuriyetçi Parti adaylığında bile favori değildi. Canlı yayınlardaki Debate performanslarıyla seçmeni etkiledi. Joe Biden’in hitabeti iyi olmadığı gibi başkan yardımcılığı dönemindeki olaylar Trump’a büyük koz veriyor. Elbetteki Sanders aday olsa ona karşı kullanabileceği Sosyalizm fobisi kozu da var. Önümüzdeki seçim Trump için çok daha kolay geçebilir.

Addy

Teknoloji İle Yakından İlgilenen Gereksizin Teki

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam engelleyici algılandı.

Reklam engelleyici algılandı, lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakınız.