Film&Dizi

Aşk ve Gök Gürültüsü ( Thor: Love and Thunder ) Filmi

Filmin İyi Yanları


Marvel Stüdyoları’nın “Thor: Love and Thunder diğer adı ile Thor: Aşk ve Gök Gürültüsü “ında Şimşek Tanrısı, şimdiye kadar karşılaştığı hiçbir şeye benzemeyen, kendini keşfetme yolculuğuna çıkar. Ancak çabaları, tanrıların yok edilmesini isteyen Tanrı Kasabı Gorr olarak bilinen galaktik bir katil tarafından kesintiye uğrar. Tehditle mücadele etmek için Thor, Kral Valkyrie, Korg ve Thor’u şaşırtarak – büyülü çekici Mjolnir’i Mighty Thor olarak kullanan eski kız arkadaşı Jane Foster’ın yardımına başvurur. Birlikte, Tanrı Kasabı’nın intikamının gizemini ortaya çıkarmak ve çok geç olmadan onu durdurmak için dramatik bir kozmik maceraya atılırlar.

 

Thor: Aşk ve Gök Gürültüsü Filmin İyi Yanları

Thor: Love and Thunder komedisiyle çok güldürebilir. Kendine has üslubu ve komedi yaklaşımıyla bu filmin yönetmeni Taika Waititi’nin filmi olduğu konusunda hiçbir şüphe yok. Başından sonuna kadar gülünecek çok şey var. Thor’un karakteri, komedi kulvarına mükemmel bir şekilde yerleştirilmiş, ancak Waititi, eğlenceyi diğer karakterlerle birlikte getirmeyi başarmış. Muhtemelen en eğlenceli anlar uzay keçileri ve Thor’un çekiçlerinin olduğu sahneler olabilir.

Oyunculuk performansları ile ilgili olarak, Chris Hemsworth, Thor’un daha tasasız versiyonunu sürdürürken oyunculuğun zirvesine çıkmış. Hemsworth, Thor olarak kendini teslim ederken gerçekten doğal ve rahat görünüyor. Hikayenin daha dramatik anlarında performansını değiştirme yeteneği takdir edilesi. Natalie Portman, Mighty Thor olarak muhtemelen filmdeki en parlak ışıklardan biriydi. Karakterinin koşulları göz önüne alındığında, Portman’ın oyunculuğu her fırsatta ona içten içe tezahürat etmenizi sağlayabilir çünkü gerçekten harika oynamış. Jane Foster’ı filmdeki en dengeli karakter yapmış diyebiliriz. Ayrıca Mighty Thor olarak en unutulmaz anlardan bazılarına sahipti. Mjölnir’i nasıl kullandığı, Thor’un şimdiye kadar yaptığından çok daha iyiydi.

Görsel efektler ve aksiyon, Thor: Aşk ve Gök Gürültüsü için çalışan en güçlü unsurlardan ikisiydi. Buna ek olarak, sinematografi güzel bir şekilde uygulanmış ve dövüş sahnelerinin birçoğunu yükseltmiş. Yine de, ağır çekim sıçramasının (300 filminden) çok sık kullanıldığını düşünebilirsiniz. Ne olursa olsun, canlı renkler sayesinde dövüş sahneleri izlemek bir zevkti. Günah Şehri’ne benzer şekilde, bazı savaşlar sırasında parlak renklerle sıçrayan monokrom ayar nefes kesiciydi.

Başlıktan da anlaşılacağı gibi, aşk teması Thor: Love and Thunder‘da kapsamlı ve etkili bir şekilde işlenmiş. Muhtemelen filmin ilettiği en yüksek sesli ve en güçlü mesajlardan birisiydi ve kesinlikle birkaç farklı şekilde kendini göstermeye devam etti. Taika Waititi, temanın ana karakterlerin her birinin hikayelerinde çok daha büyük bir seviye anlatmak için ortak bir konu bulmayı zekice bir şekilde yaptı. Örneğin, Thor ve Jane arasında aşkın nasıl önemli bir rol oynadığını görmek ve ardından Gorr’un karakterinde de aşkın nasıl bir rol oynadığını görmek büyüleyiciydi.

Thor: Love and Thunder Filmin Kötü Yanları

Ne yazık ki Taika Waititi ne kadar komik olursa olsun, konu Thor: Love and Thunder‘daki komediye geldiğinde ayağını pedaldan ne zaman çekeceğini bilememiş diyebiliriz. Basitçe söylemek gerekirse, olması gerektiğinden çok gereksiz şakalar yapılmış. Birçok sahne, evde yayın için ekstra bonus çekim olarak daha uygun geldi. Uzay keçileri gibi gerçekten komik şakalar, sürekli tekrar edildiklerinden daha az komik olmaya başladı. Sadece bu da değil, komedinin izleyicileri hikayedeki korkunç anların derinliğini gerçekten hissetmek için yeterli zamana sahip olmaktan çaldığını hissettiği anlar da oldu. Kötü bir haber duymak ya da ciddi bir tehdidi öğrenmek gibi, ancak herhangi bir gerilimi bozmak için çabucak bir şaka yapılmış. Adil olmak gerekirse, filmin 3. perdesi, daha fazla yürekten sahnenin gelişmesine izin vermek için mizahı yumuşatmak çok daha iyi bir iş haline getiriyor. Komedide genel olarak en sevilmeyen yön, diğer karakterleri en az Thor kadar aptal yapmalarıydı.

Diğer ciddi karakterlerin yanında komik davrandığında Thor’un komik yönüne daha fazla yer verilmesi işe yaramış. Örneğin, Star-Lord ile olan etkileşimleri çok komik çünkü Quill “düz adam rolü” oynarken Thor daha komikti. Bu dinamik çok komikti ve Thor’un mizahını çok daha ikna edici hale getirdi. Ancak Thor: Aşk ve Gök Gürültüsü’de Zeus gibi bir karakterin başka bir komik karakter olarak yerini alması pek işe yaramadı. Russell Crowe’un Zeus için tuhaf aksanı ve diğer tuhaflıkları itici geliyordu. Christian Bale’in canlandırdığı Gorr karakteri için de durum böyleydi. Gerçekten korkunç ve ürkütücü bir kötü adam olmaktan pratikte şeytani palyaçonun başka bir versiyonu olmaya geçişini görünce şaşırabilirsiniz, Pennywise gibiydi adeta. Oyuncular, karakterlerin çalışmasını sağlamaya odaklanmaktansa sette daha çok eğleniyor gibi görünüyordu.

Gorr’dan bahsetmişken, filmin en büyük hayal kırıklığıydı diyebiliriz. Christian Bale’in zaman zaman bir özenti Freddy Krueger gibi davranmasının dışında, Bale oyunculuk performansında harika bir iş çıkardı. Sorun daha çok onun karakterinin yazımındaydı. Gorr tamamen bir kötü adam olarak sinirlendi. Waititi’nin daha fazla ağırlık ve öze sahip olma inançlarını nasıl çaldığının hayranı olmayabilirsiniz. Acı çekmesi bile sadece birkaç dakikaya ve filmi başlatmak için birkaç şakaya ayarlanmış. Gorr’un motivasyonlarının genel konseptini anlamak kolay olsa da, girişindeki hızlı temponun izleyicileri acısıyla gerçekten bağlantı kurmaktan mahrum bıraktığına inanıyorum. Gorr’un hain eylemleri de bir dereceye kadar ihmal edilebilirdi çünkü ona karşı gerçek bir aciliyet duygusu hissetmeyebilirsiniz. Thor için hiçbir zaman korkmayabilirsiniz. Ayrıca, Gorr’un Thor’un karakterini anlamlı bir şekilde yükselttiğini nadiren hissedebilirsiniz. Thor, Gorr’dan tek başına keşfedemeyeceği hiçbir şey öğrenmedi.

 

Genel Olarak Filmi Değerlendirelim

Thor: Aşk ve Gök Gürültüsü çok fazla aşk, heyecan verici görseller ve kaliteli oyunculuk içeriyor ancak tüm “Marvel Fun” kavramını çok ileri götürüyor. Film, tüm şakalarla kendi yolunda ilerlemeye devam etmiş. Gorr’un çizgi romanlardaki potansiyeli ve Christian Bale’in oyunculuk yeteneğinin en aza indirildiğini görmek gerçekten üzücü.

Thor: Ragnarok ile karşılaştırmak gerekirse, Aşk ve Gök Gürültüsü yetersiz kalıyor. Ragnarok işe yaradı çünkü dramda 50/50 komedi duygusu vardı, oysa Love and Thunder 70/30 gibi geldi.

Açıkçası, komedinin öznel olduğu belirtilmelidir. Bazıları için komik olan, başkaları için işe yaramayabilir ve bunun tersi de geçerlidir. Bu nedenle, bu filmin sizin için olup olmadığına kendi kararınızı vermek her zaman en iyisidir. Fragmana bakılırsa, bu filmin sizin komedi türünüz olup olmadığına dair iyi bir fikre sahip olmalısınız. Her iki durumda da Thor: Love and Thunder sinemalarda izlenmeye değer. Ancak, filmden aldığınız keyfi en üst düzeye çıkarmak için daha düşük beklentilerle gitmenizi tavsiye ederiz. Ayrıca, after credits’leri izlemeyi unutmayın.

Ne düşünüyorsunuz?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Addy

Teknoloji İle Yakından İlgilenen Gereksizin Teki

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir