Günümüzde lazer epilasyon, en çok tercih edilen epilasyon çeşitlerinden biridir. Bu yöntem sağlıklı olması nedeniyle pek çok kişi tarafından tercih edilir. Lazer epilasyon kadın ve erkeklere uygulanabilir. İstenmeyen tüylerde kalıcı etki sağlama özelliğine sahiptir.
Peeling cildin dış kısmının birtakım solüsyonlar yardımıyla soyulmasına verilen isimdir. Cilde uygulanan ürünler cildin üst tabakasındaki ölü derinin atılmasına yardımcı olur. Karbon peeling yöntemi günümüzdeki popüler uygulamalar arasında yer alır.
Güneş ışınlarının zararlı etkileri, yaşlanma, mevsim değişiklikleri cilt üzerinde olumsuz etki yapar.
İçindekiler tablosu
Lazer Epilasyon Nedir?
Lazer ışınların uyarılması neticesinde elde edilen ışık demetine verilen isimdir. Bu yöntem estetik alanında ve tıbbi alanlarda sıklıkla tercih edilir.
Tüylenme durumları insanlar tarafından istenmeyen bir durumdur. Ayrıca, lazer epilasyon ile tüylenme durumlarına kalıcı bir şekilde çözüm üretilmiş olur. Bu yöntem uzun süredir kullanılan güvenilir bir yöntemdir.
Lazer Epilasyon Nasıl Yapılır?
Genel itibariyle lazer epilasyon öncesi uygulama yapılacak bölgedeki kıllar bir jilet yardımı ile tıraşlanır. Ardından lazer epilasyon cihazı ile cilde atış yapılır. Işınlar yardımıyla cildin taranması sağlanır.
Bu ışınlar cilde atıldığı zaman melanin ismi tüye rengini veren madde tarafından tutulacaktır. Lazerin üretmiş olduğu enerji tüy üzerinde ısı enerjisine dönüşür ve kıl kökünü tahrip eder.
Kıl kökü hücrelerinin deforme edilmesi ile bölgedeki tüylenme sorunu biter.
Lazer Epilasyon Yöntemleri Nelerdir?
Lazer epilasyonun 4 adet çeşidi bulunur. Bunlar Ruby Lazer, Diode Lazer, Alexandrite Lazer ve Nd Yağ Lazer şeklindedir.
Ruby Lazer 694 nm dalga boyu ile kısa tüyler üzerinde de son derece etkilidir. Bu yöntem açık renkli cilt tiplerine uygundur. Dudak üstü gibi hassas alanlarda son derece başarılıdır.
Diode Lazer 800 nm dalga boyuna sahiptir. İnce tüylerin bile yok edilmesine olanak sağlar. Cilde oldukça yakın bir mesafeden atışlar yapılır. Bu yöntemde soğutucu jel kullanılması önemlidir. Bu yöntem batık kıl köklerinde de oldukça etkilidir.
Alexandrite Lazer yakındaki dokuların zarar görmesine engel olan bir yöntemdir. 755 nm dalga boyuna sahiptir. Büyük bir başlığı vardır. Bu nedenle geniş alanlarda kolay kullanım imkânı sunar. Bunun yanında seans sayısının azalmasını da sağlar.
Nd Yağ Lazer hem koyu hem de açık tende rahatlıkla kullanılabilir. 1064 nm dalga boyu vardır. Açık renkli ve ince kıllarda da son derece etkilidir.
Karbon Peeling Kimlere Uygulanır?
Cildinde leke ve kırışıklık problemi olan kişilere karbon peeling yöntemi, rahatlıkla uygulanabilir. Bu işlem her yaştan ve cinsiyetten kişiye rahat bir şekilde uygulanabilen bir yöntemdir.
Ciltteki leke ve ölü derilerin giderilmesine karbon peeling yardımcı olur. Bunun yanında cildin arınıp daha parlak bir görünüm kazanmasını sağlar.
Karbon Pelling Fiyatları
Yapılacak seansa bağlı olarak, karbon peeling uygulamasının fiyatı değişiklik gösterir. Uygulama yapılmadan önce cildin bir uzman tarafından muayene edilmesi önemlidir.
Altın İğne Nasıl Uygulanır?
Geniş kapsamda altın iğne tedavisi, seanslar şeklinde uygulanan bir yöntemdir. Bu yöntemde fraksiyonel radyo cihazı ve altın iğneler ile cilt altına yüksek frekanslara sahip radyo dalgaları verilir.
Altın İğne Uygulaması Ne İşe Yarar?
Yanık ve yara izlerinin tedavi edilmesi, ince kırışıklıklar, akne izleri, göz çevresindeki morluklar, gözenek sıkılaştırma için altın iğne yöntemi kullanılabilir.
Altın İğne Hangi Mevsimde Yapılır?
Altın iğne kış ve bahar aylarında uygulanan bir yöntemdir. Kişiler kendilerini güneşten koruyabilirlerse yaz aylarında da uygulanabilir.
Altın İğne Fiyatları
Uygulama yapılacak alana bağlı olarak altın iğne fiyatları değişiklik gösterir.