Oyun DünyasıTeknoloji

Nvdia DLSS Nedir?

DLSS’in artıları nelerdir?


DLSS RTX ekran kartı serisinde kullanılan bir yapay zekâ. Bu yapay zekâ oyunlarda ultra grafik ve RTX teknolojisinin çok daha iyi performanslı çalışmasına yarıyor. DLSS sayesinde yapay zekâ ile beraber oyunda yapay pixeller oluşturularak FPS kaybı önleniyor. Yapay pixeller sanılanın aksine grafikleri aşırı kötü yapmıyor grafikler aynı şekilde gözüküyor fakat FPS ‘niz de kaybolma yerine bir atış gözlemleniyor.

Bu teknolojinin çalışma şekli artık eskisinden çok daha gelişmiş. NVDIA RTX kartlarına yerleştirmiş olduğu yapay zekâ sayesinde artık her kareyi inceleyip, incelediği kareye göre bir resim çıkarabilecek bir yapay zekayı kartlarına entegre etmiş bulunmakta. Daha net anlatmak gerekirse oyunu 4K grafikler ile çalıştırdığınızda teknoloji grafiklerinizi 2K yapıyor ve geri kalan bölümleri de yapay zekâsı sayesinde tamamlıyor. Siz bir oyunu aslında 2K da oynarken teknoloji yapay zekası ile beraber 4k ya tamamlayarak sizin önünüze sunuyor.

Ekran Yırtılması Neden Olur? Bu Durum Nasıl Önlenir?

DLSS’in artıları nelerdir?

DLSS teknolojisinin de oyunculara en büyük armağanı oyunlarda arttırdığı FPS. Normal oyun deneyiminizde alacağınız 30 FPS, DLSS sayesinde   60-70 seviyelerine çıkıyor. Bunun yanında grafiklerde de yaptığı iyileştirme de göz ardı edilemez. Normalden çok daha net görüntü kalitesi, uzaklarda önemsiz nesneleri daha net göstermesi gibi birçok sizin için önemsiz nesneyi bile daha net hale getirip oyuncunun önüne sunuyor. DLSS artık çoğu büyük bütçeli oyunlar ve İndie sayılacak düşük bütçeli oyunlarda bulunuyor. Çoğu oyun artık bu teknolojiyi destekliyor olması DLSS kullanıcıları için büyük bir artı. Hades, Call of Duty: Warzone, Cyber Punk gibi güzel oyunlarda örnek olarak verilebilir.

DLSS’in Eksileri Nelerdir?

DLSS’in en büyük eksiği GTX serisi ekran kartlarında bulunmaması. Bu teknoloji gerçekten gelişmiş olduğundan eski tip sayılabilecek kartlarda bulunmamakta. GTX ekran kartlarında da bu tarz bir teknoloji bulunuyor fakat DLSS kadar stabilize çalışmıyor.

 

Addy

Teknoloji İle Yakından İlgilenen Gereksizin Teki

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam engelleyici algılandı.

Reklam engelleyici algılandı, lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakınız.