Diğer Yazılarımız

Patlaç Solenoid Vana Nedir? Nasıl Çalışır?

Patlaç Solenoid Vana Çalışma Şekli


Patlaç valfler genel olarak çimento, boya, seramik, yem termik santraller, deterjan, beton santralleri, cam ve demir çelik sanayi alanlarında jet filtrelerde diğer adı ile torbalı filtre de biriken tozları silkeleme ya da bunkerlerde birikmiş olan toz maddelerin katılaşmasını engellemek için kullanılır.

Patlaç Solenoid Vana Çalışma Şekli

Patlaç solenoid vanalar; genelde iki yollu solenoid valfler ile aynı özellikte çalışmaktadır. Fakat giriş ve çıkış bağlantıları 90 derece açı oluşturmaktadır. Buna bağlı olarak da havayı darbe – şok biçiminde gönderme özellikleri de bulunmaktadır. Bundan dolayı da hava şoklama yani patlaç valfler olarak bilinmektedir.

Yalnız enerji verildiği zaman normalde açık konuma geçerler ve basınçlı hava darbesini de çok kısa bir sürede darbe şeklinde verirler. Enerji verilme işlemi devam edilse de geçirgenlik darbe biçiminde devamlı olmamaktadır. Bu sebeple de kısa sürede ve belirli aralıklar ile enerji verilerek sürekli bir şekilde çalıştırılmaktadır.

Patlaç Solenoid Vana Çeşitleri

– Dişli bağlantılı patlaç solenoid

– Rakor bağlantılı patlaç solenoid

– Flanşlı bağlantılı patlaç solenoid

– Hortum bağlantılı patlaç solenoid

– Uzaktan kumanda valf kutusu ile kontrollü patlaç solenoid

– Pulse tank- air tank montajlı patlaç solenoid

Patlaç Solenoid Uygulanma Şekilleri

Patlaç solenoid montaj yapılacakları alana iki şekilde bağlanmaktadır. Biri bobin kısmı üzerine diğeri de bobin kısmı ile gövdesi ayrılacak şekilde yapılmaktadır. Patlaç solenoid, bobin gövdenin üst kısmında montajlı bir şekilde toz filtre sistemine bağlandığı zaman kumandayı zaman rölesinden almakta, zaman rölesi de bu kapsamda fark basınç rölesinden kumandayı alarak sistemi kontrol etmektedir.

Zaman röleleri 4 /8/12 ve 18/24 adet çıkışlı olarak, koruyucu bir kutu içerisinde patlama ve bekleme süresi aralığında ayarlanabilir özellikte imal edilmektedir. Patlaç solenoid tek diyaframlı ya da çift diyaframlı bir şekilde imal edilmektedir. Patlaç solenoid vanalar hakkında detaylı bilgi almak için https://smstork.com/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Çift Diyaframlı Valflerin Avantajları

– Hava şoklamayı çok daha şiddetli bir şekilde yapar.

– Çok daha fazla sayıda torbaya etki etmektedir.

– Çok daha uzun süreli aralıklarda enerji verilmekte şoklama yapılmaktadır.

– Diyaframları çok daha uzun ömürlü olmaktadır.

– Kompresörün havasından tasarruf sağlanarak enerji tüketimi de azaltılmaktadır.

 

Ne düşünüyorsunuz?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Gecbunlari

Teknoloji Haberleri Ve Gündeme Dair Haberlerin Yer Aldığı Bir Blog Şeysiii.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir