Seo YöntemleriWebmaster

SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?

Seo Uyumlu Makale Nedir?


İnternette çok sayıda site bulunuyor. Özellikle kurumsal internet sitelerinin aynı sektördeki rakiplerinden farklı olmaları şart! Bir internet sitesinin Google arama sonuçlarında en üst sıralarda olması ciddi bir avantajdır. Bu sayede, daha çok tüketicinin söz konusu siteyi temsil eden işletmeyi seçeneğini söylemek gerekir.

Seo; arama motoru optimizasyonu olarak tanımlanabilir. Bir başka deyişle, internet sitesinin arama motoru sonuçlarında daha iyi pozisyona gelmesi adına yapılan çalışmalar bütünüdür. Esneklik, uygun maliyet, ölçülebilir sonuçlar, yüksek yatırım getirisi, ziyaretçi sayısının arttırılması, uzun vadeli konumlandırma ve görülebilirliği arttırmak; Seo’nun avantajları arasında bulunur.

Seo çalışmaları yapılırken siteye kaliteli içeriklerin eklenmesi de önem taşır. Bu noktada, birçok kişinin aklında Seo uyumlu makale nasıl yazılır sorusu bulunuyor.

Seo Uyumlu Makale Nedir?

Seo sayesinde internet sitelerinin içerikleri Google’da üst sıralarda yer alır. Seo uyumlu makale; birtakım anahtar kelimelerin kullanıldığı, faydalı, bilgi içeren ve kreatif içeriktir. Bu tarz bir içerik sayesinde internet sitesinde yer alan yazı; Google arama sonuçlarında ilk sayfada yer alma şansını elde eder.

İnsanlar; merak ettiklerini öğrenmek adına internette araştırma yaparlar. Bu noktada, istenilen bilgiyi bünyesinde barındıran içeriklere ihtiyaç duyulur. Seo uyumlu makale yazmak önemlidir. Ancak, birçok içerik üreticisi; Google arama sonuçlarında üst sıralarda yer alabilmek adına belirli anahtar kelimeleri çok fazla kullanırlar. İnternet kullanıcıları; içerikleri okusalar dahi aradıkları bilgiye ulaşamazlar. Okuyucu deneyimini olumsuz etkileyen bu durumu telafi etmek adına semantik bir anlatıma sahip olan içerikler hazırlanmalıdır. Bu sayede, tüketicilerin internet sitesinde daha çok vakit geçirmesi mümkün hale gelir.

Seo uyumlu makale; bilgi verdiği kadar faydalı olmalıdır. Ayrıca, okuyucuda merak uyandırması şarttır. Okuyucuların aklında bulunan tüm sorulara net cevaplar vermesi, akıcı bir dilinin olması ve en az 300 kelime barındırması; Seo uyumlu makalenin özellikleri arasında yer alır.

Seo Uyumlu Makale Nasıl Olmalıdır?

İnsanlar internette her geçen gün daha çok zaman geçiriyorlar. Bilgiye erişmek adına internetin önemi artıyor. Kaliteli içeriklere yer veren bir internet sitesi daha çok kişinin tercihi olur. Bu noktada, Seo uyumlu makale yazmanın birtakım kurallarının olduğunu söylemek gerekir.

  • Hazırlanan tüm içeriklerde dil ve imla kurallarına dikkat edilmelidir. İçerik üreticisi; emin olmadığı veya anlamını bilmediği kelimeleri TDK’dan kontrol etmelidir. Yazım kurallarına uygunluk; Seo uyumlu bir makalede olması gereken ilk özelliktir.
  • İçeriğin giriş, gelişme ve sonuç şeklinde hazırlanması da önem taşır. Yazıya ilgi çekici bir giriş yapılarak başlanmalıdır. Bu sayede, okuyucu; yazının devamını okumak adına heveslendirilir. Giriş bölümünün ardından konuyla ilgili gerekli olan tüm bilgilerin verildiği gelişme bölümüne geçilmelidir. Sonuç bölümü ise özenli bir şekilde oluşturulmalıdır. Okuyucuyu eyleme teşvik eden cümlelerden faydalanılmalıdır. Ayrıca, okuyucunun internet sitesi içeriklerine ve ekstra bilgilere ulaşmasını sağlayacak paragraflardan yararlanılmalıdır.
  • Seo uyumlu makale nasıl yazılır diye düşünenlere bu işin öncelikli kuralının özgünlük olduğu söylenmelidir. Kopyala yapıştır yöntemiyle hazırlanan içerikler fark edilir. Google; bu tarz içeriklere sahip olan internet sitelerini arama sonuçlarında geriye atar. Özgün ve kaliteli içerikler; internet sitesinin arama sonuçlarında ilk sıralarda yer alması adına hayati önem taşır. Seo uyumlu makale hazırlanırken konuyla ilgili detaylı araştırma yapılmalıdır. Tek bir kaynak yerine birden çok kaynaktan yararlanılmalıdır. Elde edilen bilgiler özgün cümlelerle yazıya dökülmelidir.
  • Bir içeriğin daha çok kişiye ulaşması adına detaylı bir anahtar kelime analizi yapılmalıdır. Bir başka deyişle, kullanıcıların hangi kelimeler ile içeriğe ulaşabilecekleri belirlenmelidir. Anahtar kelime stratejisi oluşturulmalıdır. Hatta, Google ücretsiz anahtar kelime planlayıcısı başta olmak üzere farklı uygulamalardan yardım alınmalıdır.
  • Anahtar kelime stratejisi kadar önem taşıyan bir diğer husus ise anahtar kelime sıklığıdır. İçerik üreticisi; Seo uyumlu makale olması adına sürekli olarak aynı anahtar kelimeleri tekrar etmekten kaçınmalıdır. Belirlenen anahtar kelimenin alternatifleri de yazı içerisinde kullanılmalıdır. Seo uyumlu makalede kullanılan anahtar kelime oranı; yüzde 0,5 ila yüzde 2,5 arasında değişmelidir. Organik ve doğal bir akışta ilerleyen içerik beğeni toplar. Bu yüzden, Seo uyumlu olması adına gereğinden daha çok anahtar kelime kullanılmamalıdır.
  • İçerik başlığı; Seo uyumlu makale yazarken dikkat edilmesi gereken hususların başında gelir. Her şeyden önce, okuyucunun ilgisini çekecek türden bir başlığa yer verilmelidir. Bunun yanı sıra, başlık; mutlaka anahtar kelime ile başlamalıdır. En az üç, en çok altı kelime olması tavsiye edilir.
  • Bir makalenin Seo uyumlu olması için belirli bir kelime sayısının üzerinde olması gerekir. 300 – 500 kelime aralığındaki bir içerik; Seo uyumlu olarak nitelendirilebilir. Google; arama sonuçlarında uzun ve detaylı yazılara yer verir. Bu noktada, mümkün olduğu takdirde en az 1000, en çok 2000 kelimeden ibaret olan içerikler hazırlanmalıdır.
  • Uzun bir makalede okuyucunun ilgisini ve konsantrasyonunu canlı tutmak kolay değildir. Bu noktada, paragraf uzunluğunun önemi ortaya çıkar. SEO uzmanları; ideal paragraf uzunluğunun ortalama 40 – 50 kelime olduğunu söylerler.
  • Kısa, net ve akılda kalıcı URL yapısı tercih edilmelidir.
  • İçerikteki önemli kısımlara dikkat çekmek adına söz konusu kelimeler veya cümleler bold, italic veya renkli yapılmalıdır.
  • İç linkleme yapılması ve zengin medya öğelerinden faydalanılması şarttır.
  • İçerik başlığından farklı bir Seo başlığı ve Meta açıklama oluşturulmalıdır.

 

Ne düşünüyorsunuz?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Gecbunlari

Teknoloji Haberleri Ve Gündeme Dair Haberlerin Yer Aldığı Bir Blog Şeysiii.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir