Ses Dosyasını Yazıya Çevirme Programları
Günümüzde ses dosyalarının yazı formatına çevrilme işlemleri yaygındır. Peki ses dosyasını yazıya çevirme programları neler? İşte detaylar…
İçindekiler tablosu
Ses Dosyasını Yazıya Çevirme Programları Hangileri?
Teknoloji hızlı bir şekilde ilerlerken buna paralel şekilde yaşamımızda birçok yenilik de oluyor. Bunlar arasında ses dosyasını yazıya çevirme işlemi de yer alıyor. Bunu yaparken bazı yazılımların gücünden yararlanmak mümkün. Özel programlar nedeni ile seslerin dosya formatına dönüştürülmesi pratikleşiyor. Bu yazımızda sesleri yazıya çevirme nasıl yapılır anlatacağız. İşte bunun için kullanabileceğiniz uygulama seçenekleri:
Dictation.io
Son derece başarılı bir yazılım olarak dikkat çekmektedir. Ses algılama özelliği mevcuttur. Masaüstü cihazlarda rahatlıkla kullanılır. En iyi programlardan biri olarak görülür. Dil desteği hususunda da oldukça başarılı performans sergiler. Ayrıca yazılımın arayüzü bir hayli pratiktir. Bu nedenle hemen herkesin kullanımına hitap eder. Yeni başlayanlar bile bu uygulamayı anında kullanmaya başlayabilir. Fakat uygulamanın henüz mobil sürümü bulunmamaktadır.
360 Converter
Ses dosyasını yazıya çevirme programı arayanlar için iyi bir çözümdür. Masaüstü ekipmanlardan ses dosyalarını yazı haline dönüştürmek için kullanılmaktadır. Web sayfası aracılığı ile hizmet sunan yazılım kaliteli sonuçlara erişim sağlamanızı mümkün kılmaktadır. Platformun tek eksi yanı ise henüz Türkçe dil desteğinin bulunmaması diyebiliriz. Şu anda 13 dil için destek veriyor. İlerleyen süreçte desteklenen dil sayısının artırılacağı belirtiliyor.
Sonix
Son dönemlerde sıklıkla kullanılan araçlardan biridir. Masaüstü versiyonuyla hizmet sunan bu program oldukça kaliteli işlere imza atmanıza imkan tanımaktadır. Uygulamanın bu denli kaliteli sonuçlar vermesinin en mühim sebebi de AI destekli olmasıdır. Türkçe de dahil olmak üzere 38 tane dilde destek sağlamaktadır.
Windows Konuşma Tanıma Özelliği
Sesi Word’e çevirme işlemi yapmak isteyenlerin ilgisini çekmektedir. Eğer siz de Windows kullanıyor iseniz bu özelliği denemenizi öneririz. İşletim sisteminde bulunan konumla tanıma özelliği vasıtası ile ses dosyalarını pratik biçimde yazıya dökebilirsiniz. Ek olarak Windows ile çalışan PC’lerde bu işlemi yapmak için uygulama yüklemeniz gerekmemektedir.
Speechnotes
Elinizdeki telefon Android işletim sistemi ile çalışıyor ise ses dosyalarını yazıya çevirme işlemi gerçekleştirmek için kullanabileceğiniz en iyi yazılımlardan biri Speechnotes diyebiliriz. Ücretsiz şekilde kullanabileceğiniz bu program ses dosyalarını yazıya dönüştürmek konusunda pek başarılı. Google algoritmasından yararlanan Speechnotes ile doğru sonuçlar elde edersiniz.
Yazılımın Türkçe desteği var ama henüz dilimizde tam anlamı ile yeterli bir hizmet verdiğini söyleyemeyiz. Gene de hem kullanım rahatlığı hem de ücretsiz olması sebebi ile pratikçe kullanabileceğiniz programlardan biri. Aynı zaman Speechnotes’un masaüstü sürümü de bulunuyor. Ücretli versiyonunu tercih ederek gelişmiş özelliklerine ulaşım sağlamanız da mümkün.
SpeechTexter
Sesi yazıya çevirme programı SpeechTexter, işi yazmak olanların çoğunlukla başvurduğu uygulamalar listesinde. Uygulamanın Türkçe dil desteği hususunda da çok başarılı olduğunu belirtelim. Android telefonunuz vasıtası ile kullanabileceğiniz bu yazılım türü hem ses dosyalarını yazıya dönüştürme hem de sesli notlar yazma konusunda pratiklik sunuyor.
Mobil versiyonu ile kolaylıkla kullanabileceğiniz yazılım, sadece Türkçe değil çeşitli dillerde de bu uygulamayı gerçekleştirmenize imkan sağlıyor. Bu sayede birçok farklı dilde ses dosyalarını yazıya çevirmeniz kolaylaşıyor. Diğer taraftan uygulamanın offline bir biçimde çalışabiliyor olması da dikkat çeken özelliklerinden biri haline geliyor.
TextHear
Android ekipmanlarda kullanabileceğiniz bir yazılım türü olan Speechnotes’tan yazımızda bahsettik. Speechnotes yazılımını iOS telefonlarda kullanmanız söz konusu değil. Ayrıca Speechnotes yazılımcıları, iOS ekipmanlar için TextHear app’i ile hizmet sunuyorlar. Bu yazılım ara yüzü ile oldukça kolay bir kullanım sunuyor. Yazılımın tek kötü yanı ise sadece bir süreliğine ücretsiz şekilde kullanabiliyor olmasıdır.
Deneme aşaması sonunda yazılımı kullandığınız süre için belirli bir meblağ ödemeniz lazım. Ödediğiniz bu meblağ ile daha iyi sonuçlar almanız da söz konusu. Eğer iOS cihaz ile çalışan bir telefon kullanıyorsanız bu yazılıma bir şans vererek işlemlerinizi hızlı bir şekilde yapabilirsiniz.
Speechy
Ses dosyalarını kolayca dönüştürmek adına kullanabileceğiniz en iyi uygulamalardan biri de Speechy demek mümkün. Bu yazılım çok sayıda kullanıcı tarafından son derece seviliyor olduğu bir gerçek. Bunun nedeninin ise pratik bir kullanıcı deneyimi olduğunu belirtelim. Ücretli bir app olan Speechy, çok sayıda dil desteği ile de dikkat çekmeyi başarıyor.
Ek olarak uygulamanın seksenden çok dil desteği olduğunu belirtmekte yarar var. Tabii ki buna Türkçe de ekleniyor. Dolayısı ile hangi dilde yazıyor olursanız olun ses dosyalarını anında yazıya dönüştürmeniz söz konusu oluyor. Yazılımı mobil cihazlarınızın haricinde tabletleriniz vasıtası ile de kullanabilirsiniz. Aynı zaman Speechy’nin masaüstü sürümü ile de işlerinizi kolayca gerçekleştirebilirsiniz.
Transcribe
Sadece iOS kullanıcıları için uygun olan Transcribe, sesleri yazıya çevirmek mevzu bahis olduğunda son derece başarılı olan yazılımlar arasında konumlanıyor. Bu yazılım temel şekilde yapay zeka teknolojileri ile işliyor. Bundan dolayı çok daha kaliteli sonuçlara ulaşmak da mümkün hale geliyor. Diğer taraftan uygulamanın dil desteği pek fazla geniş. Yazılım ile yüz yirmiden daha çok dil üzerinde kolaylıkla çalışma yapabilirsiniz.