Bilgisayar Genel

Windows İçin En İyi Android Emulator Programları – Donanım Sanallaştırma Nedir? Nasıl Açılır?


Windows için en iyi Android emulator programları ile Android yazılımlarını bilgisayarlarınızda çalıştırmanız mümkün durumda.

Her ne kadar mobil cihazlardan daha az performans verecek gibi gözüküyor olsalar da. En iyi emulator yazılımı ile mobil cihazlardan alacağınız performanstan daha yüksek performans almanız mümkün durumda.

Android Emulator yazılımları, bilgisayarınızın bir tablet/telefon gibi gözükmesini sağlayan. Bunun yanı sıra APK dosyalarını ayrıştırarak çalıştırabilen yazılımlardır. Söz konusu yazılımlar, kendi işletim sisteminiz içinde yeni bir işletim sistemini sadece Setup dosyaları kullanarak kurmaya yardımcı olur.

Her ne kadar hali hazırda kullandığınız sistem içinde kullanmanıza olanak sağlıyor olsa da. Emulator dışında, Android işletim sistemini bilgisayarınıza kurarak Android erişimi sağlamanız da mümkün durumda.

Açık kaynaklı olan ve Linux işletim sistemi temelleri kullanan Android işletim sistemleri en yüksek performansı almanızı sağlar.

Peki, En iyi Android Emulator programı hangisi? Bilgisayara Android İşletim Sistemi Nasıl Kurulur?

BlueStacks Android Emulator Programı

BlueStacks Android Emulator programı, Emulator programlarının kendi isimlerini ilk duyurmaya başladığı zamanlarda adını duyuran oldukça güçlü ve yenilikçi bir Android Emulator programıdır.

  1. Sürümü ile birlikte artan performans özelliklerinin yanı sıra oyun ve uygulama destekleri de yüksek oranda artış göstermiş durumda. Kendi içinde otomatik oluşturulan oyun kontrolcüsü özelliğinin yanı sıra, kendi özelleştirebildiğiniz oyun kontrolcüsü özelliği ile BlueStacks ile oyunlar oynamak mümkün durumda.

Tüm bunların yanı sıra, bir telefonu ve tableti tam olarak taklit edebilen BlueStacks, mobilden oynadığınız veya kullandığınız tüm uygulamaları sorunsuz şekilde kullanabilmenize olanak sağlıyor. Dışarıdan APK kurulumuna da izin veren bu sistem, bazı yöntemler ile Root edilebiliyor veya ayarlardan direkt olarak Root izinleri verilmiş gibi kullanılabiliyor.

  • Düşük RAM Tüketimi.
  • Yüksek performans.
  • Uygulamalar ile yüksek uyumluluk.
  • Birden fazla Android sisteminin kurulumuna izin verme.
  • Oyun modu seçenekleri ile her oyunu oynayabilme.

Güncel BlueStacks sürümünü kolayca yüklemek için Buraya Tıklayabilir, BlueStacks uygulamasının kendi güvenilir Web sitesine ulaşabilirsiniz.

Memu Android Emulator Programı

En iyi Android Emulator Programları konusu içinde olmazsa olmazlardan birisi de kesinlikle Memu Android Player Emulator programı olacaktır. En az BlueStacks kadar güçlü bir geçmişi olan Memu player. Bir dönem BlueStacks Android Emulator programından daha fazla kullanıma oranına sahipti.

Söz konusu sahiplik, adını duyurmasına ve kendini geliştirmesine yardımcı oldu. BlueStacks programından nispeten daha az özelliği bulunan Memu Player, ana amaç olarak her sistemde çalışabilecek bir Android deneyimi sunmayı hedefliyor.

Oyun ve Performans odaklı olan Memu Player sürekli güncellenerek en güncel Android sürümüne de ev sahipliği yapıyor. Söz konusu güncellik, her program ve oyunun sorunsuz çalışmasına olanak sağlıyor.

BlueStacks Android Emulator programında da olduğu gibi, sanallaştırma özelliklerine sahip olan Memu, telefondan veya tabletten oynuyor gibi. Ancak, daha gelişmiş klavye, fare özelliklerine sahipmişsiniz gibi oyunlar oynamaya imkan tanıyor.

  • Sürekli güncel.
  • Ücretsiz ve hafif.
  • Neredeyse her sistem içinde yüksek performans.
  • Düşük RAM tüketimi.
  • Sanallaştırma özellikleri.
  • Birden fazla Android sürümüne erişebilmek.
  • Root yetkileri.

Memu Play uygulamasını indirmek ve Bilgisayardan Android Programlarını hemen kullanmak için Buraya Tıklayabilir. İndirme işlemlerine hemen başlayabilir, anında kullanım sağlayabilirsiniz. Unutmayın, Memu Play tamamen ücretsiz bir yazılımdır.

Noxplayer Android Emulator Programı

Noxplayer Android Emulator ile yüksek performans ve her yerde kullanım imkanı. En iyi Android Emulator programları arasında vaz geçilmezlerden olan Noxplayer, MAC işletim sistemlerinde de Android kullanım imkanı sunması ile karşımıza çıkıyor.

Her ne kadar diğer Android Emulator programlarında da bu özellikler var gibi gözükse de yanılıyor olabilirsiniz. Noxplayer kendini bu konuda diğer Android Emulator programlarından ayırıyor.

Kendi içinde sürekli olarak güncelleme almasını sağlayan özellikleri ile karşımıza çıkan Noxplayer. Hem oyuncular, hem çalışanlar hem de öğrenciler için en iyi kullanım oranını ortaya koyuyor. Düşük Ram tüketimi ve neredeyse her işletim sistemi ile olan uyumu ile karşımıza çıkan bu Android Emulator programı.

Oyunları ve yazılımları ayırt etmeden en üst düzeyde çalıştırabiliyor. Ücretsiz olmasının yanı sıra, sürekli güncel olması da dikkat çeken özelliklerinden sadece birisi.

  • Sürekli güncel ve sorunsuz.
  • MAC cihazlarda çalışabilir durumda ve optimize edilmiş.
  • Birden fazla Android sürümünü destekler.
  • Düşük RAM tüketimi ile nerdeyse her sistem için uygundur.
  • Çalışanlar, öğrenciler ve oyuncular için en iyi deneyimi sunar.

Noxplayer indirmek için direkt olarak buraya tıklayabilirsiniz. Windows sürümünü değil de MAC bir cihazdan Noxplayer Android Emulator yazılımına erişmek istiyorsanız Buraya Tıklamalısınız.

Donanım Sanallaştırma Nedir? Donanım Sanallaştırma Nasıl Açılır?

Donanım sanallaştırma nedir? Donanım sanallaştırma Android emulator kullanırken şart mı? Donanım sanallaştırma işlemcinizin sanal olarak oluşturulan işletim sistemlerinde daha yüksek performanslar göstermesini sağlar.

İşlemci çekirdeklerinin daha efektif şekilde kullanımını sağlayan donanım sanallaştırma. Android Emulator ve Android işletim sisteminden alacağınız performansı doğru oranda etkiler.

Özellikle Emulator üzerinden veya Android işletim sistemi kurulmuş olan bir bilgisayardan oyun oynamayı düşünüyorsanız. Alacağınız FPS oranını doğrudan etkileyen en önemli özellik. Donanım sanallaştırmanın açılmış olmasıdır.

Her ne kadar açılması yüksek performans verecek olsa da Donanım sanallaştırma özelliği sadece yeni nesil anakart ve işlemci modelleri için uygundur. Peki, Donanım sanallaştırma nasıl açılır?

Donanım Sanallaştırma Nasıl Açılır? Donanım Sanallaştırma Kimlerde Var?

Donanım sanallaştırma özelliği HV kısaltması ile de bilinir. Donanım sanallaştırma özelliğine erişebilmek için Anakartınızın ve işlemcinizin bu özellik ile uyumlu olması gerektiğini söylemiştik.

Söz konusu özellik VMX desteği olarak geçmekte. Yani, alacağınız donanım parçalarında VMX desteğinin olup olmadığını bilmek donanım sanallaştırma özelliğine sahip olup olmadığınıza dair bilgi verecektir. Peki, VMX özelliği olan kişiler, donanım sanallaştırma özelliklerini nasıl açabilir?

  • Sisteminizi yeniden başlatın ve size uygun olan kısa yolları kullanarak BIOS menüsüne giriş sağlayın.
    • BIOS ekranının hangi tuş ile açıldığını çoğu bilgisayar açılış sırasında ekranda gösterir ancak, söz konusu bilgiye erişemiyorsanız, anakart modelinizi internetten aratarak bu bilgiye anında erişebilirsiniz.
  • Açılan BIOS ayarları ekranında ok tuşlarını kullanarak Configuration sekmesine ilerleyin.
  • Configuration sekmesi altında bulunan sanallaştırma/VM özelliği veya virtualization adı altında yer alan seçeneği aktif hale getirin.
  • Sisteminizi açtığınızda söz konusu özelliğe erişmiş olacaksınız.

Her ne kadar bu kadar basit gözüküyor olsa da bazı Anakart modellerinde Sanallaştırma özelliğini açmak farklı adımları uygulamanızı gerektiren aşamalara dönüşebilir. Bu nedenle, anakart modelinize uygun olan VM özelliğini açma yöntemi için.

Anakart modelinizi yazarak VM özelliği nasıl açılır? Aramasını gerçekleştirmeniz doğru olacaktır. Sanallaştırma özelliğinin her anakart modelinde ve işlemci modelinde olmadığını da unutmamak gerek.

Ne düşünüyorsunuz?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Addy

Teknoloji İle Yakından İlgilenen Gereksizin Teki

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir